Husmora slår til

Det er nok ikke så ofte jeg anser meg selv som ei god husmor, i alle fall ikke på kjøkkenet. Ofte tyr jeg til lettvinte løsninger i en travel hverdag. Hos oss blir det rett som det er ferdigmat eller halvfabrikata til middag i ukedagene. I dag har jeg imidlertid gjort noe jeg pleier å gjøre ved jevne mellomrom. Husmorgenet i meg dukket jammen opp og slo til med 6 kilo hjemmesteikte karbonader! Inspirert av mammas gode karbonader, som vi fikk da vi var hjemme i høsteferien, handlet jeg inn karbonadedeig i stort monn. Det er litt styr og tar litt tid med denne steikinga, så da lager jeg en del når jeg først er i gang. Karbonadene fryser jeg ned i passende porsjoner. På den måten får vi mange gode middager utover høsten.

Prosessen steg for steg:

(Klikk på de små bildene for større visning)

              
Jeg dypper fingrene i vann og begynner å forme den ferdig spedde deigen til kuler i "passe" størrelse.

         
Kulene trykkes flate for hånd og får dermed en sjarmerende ujevn form. ;-) Deretter steikes de i pannene. Avhengig av kvaliteten på deigen kan det sprute en del. Derfor legger jeg et håndklede på gulvet og tar på et digert forkle.Jeg begynner å bli litt lei her, men smiler tappert til ære for den innleide fotografen. ;-)Et fiks ferdig "berg" av karbonader. Nammi! Vel verdt strevet. :-)


Før noen lurer: Jeg bruker ikke oppskrift når jeg sper deigen. Karbonadene får dermed ulik smak fra gang til gang, men det er jo bare sjarmerende, ikke sant!? Ingrediensene jeg bruker er egg, potetmel, matfløte, potetmel, krydder og urter. Jeg er raus med fløten og eggene. Resten slumper jeg bare oppi etter dagsform. ;-) Jeg blander deigen godt med kjøkkenmaskinen og så er det bare å sette i gang så fettet spruter! Hihi. Prøv du også, da vel! :-) 


17 kommentarer

Maria Rebeccas verden

20.10.2010 kl.21:37

yummi!!!

MissMette

20.10.2010 kl.21:40

Flink du :) slikt gjør jeg også innimellom, hihi... skulle ha gjort det oftere for det er jo såååå godt å ta opp av frysen! Tusen takk for herlige bilder og oppskrift, denne skal jeg prøve en dag. Kjøpte en helg haug med karbonade deig her for en tid tilbake, må bare finne en prefekt dag til å lage og steike :)) Ha en fin kveld videre, klem fra Mette

danic

20.10.2010 kl.21:41

I steden for å legge ut oppskriften, så hadde det vært fint om du sendte et par poser til meg. Jeg har plass i fryseren. Kan jo sende litt fjellørett tilbake. :) Jeg innrømmer at jeg er mere glad i kjøtt enn fisk og karbonadene så alldeles nydelige ut. Jeg får nok nøye meg med biff i kveld jeg. Men imorgen er det lammesadel, fredag andebryst og lørdag fårikål, så jeg sulter ikke. Allikevel fikk jeg forferdelig lyst på karbonader, og det er din feil. :)

Gunn Berit

20.10.2010 kl.21:44

Åh de så gode ut :)) Dette skal jeg gjøre neste gang det er tilbud på karbonadedeig-veldig lurt :)

Consuming

20.10.2010 kl.22:06

Wow, jeg bøyer meg i støvet! Så flink du er! :-)

leirabestas

20.10.2010 kl.22:06

Lenge siden jeg lagde hjemmelagde karbonader,spørs om ikke eg skal kjøpe deig i morgen og lage til helga.Du lager karbonadene akkurat som meg bortsett fra att eg bruker vann og ikke fløte.

Hører på wenche som er tv kokk att farsen eller kjøttet skal være romtemperert da spruter det ikke når en steker,har ikke testet ut det selv så har ikke den erfaringen

Allis

20.10.2010 kl.22:22

Nammis!!!! Det der såg himla godt ut!!!! Kjempeflink er du;-)

quiltmania

20.10.2010 kl.22:35

WoW... du slår virkelig til når du først gjør det. De så kjempegode du! Lurt å ta en slik økt for det er jo like mye styr å lage 10 som 30! Jeg er ikke så god på matlaging men er flink til å bake - og da baker jeg mye av gangen. :-)

Med andre ord

20.10.2010 kl.22:42

MissMette: Med karbonadedeigen på lur er det jo bare å slå til når som helst. ;-) Lykke til!

Med andre ord

20.10.2010 kl.22:43

danic: Jeg tar på meg skylda, jeg! Fjellørret hadde ikke vært å forakte, men det spørs om det er lurt å la karbonadene og ørreten komme i Postens varetekt. ;-)

Med andre ord

20.10.2010 kl.22:44

leirabestas: Jeg lar deigen romtempereres før jeg begynner, både av grunnen du nevner, men også for å unngå å bli så kald på hendene. ;-)

Med andre ord

20.10.2010 kl.22:46

quiltmania: Helt sant - jeg fikk drøyt 70 stk. :-D Jeg er ikke så god på baking, men det hender jeg baker litt likevel. Gjærbakst til frysing får jeg til sånn rimelig greit, det er verre med flotte kaker. :-P

Med andre ord

20.10.2010 kl.22:47

Tusen takk for de koselige kommentarene til Maria, Gunn Berit, Consuming og Allis også. :-)

Creativboligstyling.

20.10.2010 kl.23:09

Åå nam, nam!! Fikk lyst på Karbonader jeg nå!! Og slik en vakker og super sjarmerende kokk da, du har så utstråling Hege!!! :DD Du har jo vært super flink i dag da! :D

Fikk en lite hyggelig kommentar på "hat" lista mi i kveld jeg..og slik blir jeg helt satt ut av. Vedkommende stilte spørsmål med rangeringen min og mente jeg måtte ha et godt liv som satte det i den rekkefølgen!! Lurer på hva det er for noe galt med folk egentlig ..;( Mister lysten på blogging når jeg leser slik. Og det er så dumt, for jeg har slike utrolig koselige bloggvenner...som deg ! Du gir bare koselige og konstruktive kommentarer, ville bare si TUSEN TAKK for det!! Du er bare god! :)

God natt da, klem klem til ei fantastisk jente! :D

Med andre ord

20.10.2010 kl.23:15

Creativboligstyling.: Tusen takk, Kine! jeg tror man kommer lengst med å fokusere på det positive, selv om vi alle har våre utfordringer i hverdagen. Bloggen kan jeg ikke falle meg inn å bruke til noe annet enn positivitet. Dine innlegg og kommentarer er også alltid positive og lystbetonte, og bidrar til at jeg liker å blogge. Veldig trist å høre at blogglysten din har fått seg en knekk. Du får prøve å få deg en god natts søvn og heve deg over det negative. Du er ei fantastisk dame! Det mener jeg fra mitt innerste indre. Jeg håper virkelig du fortsetter og at vi kan utvikle det jeg opplever som et spirende vennskap. God nattaklem til deg fra meg. :-)

I gode og onde dager!

21.10.2010 kl.09:12

SEr nå godt ut.

sweets2share

21.10.2010 kl.09:18

Så virkelig godt ut !!

et lite tips, som kokkene bruker. Stek de til den fargen du ønsker på de, og de kan de være litt rå inni .. legg de i stekeovnen på 150 grader så koser de seg til de er gjennomstekt.

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits