Tid for skapsnoking i naboens lønningspose

Nysgjerrigper - gjør deg klar! Startskuddet for årets happening for mange har gått. Finn fram kaffekoppen, sett deg godt tilrette og klikk i vei! Jeg snakker selvfølgelig om publiseringen av årets skattelister. ;-)Jeg våger å tillate meg å komme med en påstand. Det er i mine øyne ikke veldig vanskelig å gjette seg til at de fleste av oss koser oss med å kikke på inntekten til naboen, vennene, sjefen eller fetteren når skattelistene nå offentliggjøres, til noens ergrelse og manges tilfredsstillelse. Spør du folk åpent, tviler jeg på at mange innrømmer å snoke i disse listene. Nei, de fleste av oss er nok skapsnokere i andres økonomiske situasjon.

Penger, lønn og materielle goder er i mine øyne et av de siste tabuområdene vi har igjen i vår tid. Det snakkes mer og mer åpent om alt fra sex til psykiske problemer, mens vi gjerne holder skjult hva lønningsposen vår inneholder. Derfor går folk av hengslene og klikker febrilsk til serverne bryter sammen. Jeg vil ikke komme med noen forklaringer eller synsinger i så måte. Jeg bare undrer meg... Det er jo et paradoks at vi alle kan gå rundt med kjennskap til hverandres økonomi, men vi unngår temaet som pesten. Eller? Kanskje er det bare i min tankeverden dette oppleves slik? Hva mener du?

TV2 gir i år vår innebygde nysgjerrighet mulighet til å gå et skritt videre, utover den søkefunksjonen vi har lært oss å kjenne fra tidligere år. Du har nå mulighet lage dine egne lister (og publisere dem på TV2), få info om når noen søker på ditt (eller andres) navn og laste ned en applikasjon til androidtelefonen din. Blant annet. Alt for å oppnå Ola Nordmanns interesse, sørge for flest mulig klikk og dermed økende inntektskilde. Og Ola biter på! ;-)

En liten utfordring på tampen: Innrømmer du å stå fram som snoker i skattelistene? ;-)

Ha en økonomisk fabelaktig onsdag da, dere!!

12 kommentarer

Creativboligstyling.

20.10.2010 kl.09:54

Har nettop kommentert dette på en annen blogg. Kan jo gjenta noe av det jeg skrev der. Jeg er imot at listene ligger åpne! Jeg synes dette er en privatsak!

Har aldri vært noe for det, og har heller aldri gått inn å sjekket hva andre tjener. Men det er min mening..andre kan snoke så mye de vil, hehe :)

Men jeg håper at disse listene blir stengt, det er og blir privat!

Ha en fortsatt fin onsdag Hege! :)

Katrine Stensland

20.10.2010 kl.09:58

Nei, det innrømmer jeg ikke! Jeg har aldri, og jeg mener ALDRI, sjekket noens inntekt eller formue i skattelistene. Hvorfor skulle jeg det, liksom?

Med andre ord

20.10.2010 kl.10:09

Creativboligstyling.: Bare for å ha sagt det: Jeg er enig med deg, Kine, men jeg tror veldig mange av oss snoker i disse listene når de ført er tilgjengelige. "Ingen" innrømmer det imidlertid. Blir spennende å se om noen tør å "stå fram" her. Hihi.

Ha en deilig onsdag, min venn!

Med andre ord

20.10.2010 kl.10:10

Katrine Stensland: Nå har jeg sjekka deg! Hehe. Neida, tuller selvfølgelig. Lurer bare på om noen "står fram" som skattesnoker her i dag. Det er jo en kjensgjerning at disse listene får utrolig mange treff.

Creativboligstyling.

20.10.2010 kl.10:20

Jeg har iallefall aldri gjort det, helt ærlig! Føler jeg gjør noe ulovlig hvis jeg skulle gjøre det;)

Og dessuten så har jeg ikke noe interesse av det rett og slett. Folk må få lov til å ha det for seg selv synes jeg:)

Ha en fortsatt finfin onsdag bloggvennen min <3

leirabestas

20.10.2010 kl.10:20

Nei jeg snoker ikke,men min mann gjør:)) en ting skal være sagt ,skattelistene stemmer ikke hos alle.Jippi vi er millionærer:)).:(( neida,vi har ikke mye peng nei. men i skattelistene er vi millionerer hvorfor vi eig hus 3 hus og ingen av dem rår vi over alene,en av dem er ubeboelig det koster mer i oppussing en hva verdien på boligen er:) trur mange blir lurt om dei trur naboen er rik iallefall på bygda.Du står oppført som millioner men vil du selge garden din er ingen villige å gi over 500.000 tusen vi er heldige om noen vil gi den nette summen,så da står vi her da og eig masse for ingen vil gi bort eiendom gratis er det vel?

anettesbokboble

20.10.2010 kl.12:04

Hei på deg Hege, dette var et bra og utfordrende innlegg! Det blir med "skattesnoking" som med det å lese Se og Hør; alle gjør det men ingen vil innrømme det. Resten av svaret mitt blir egentlig helt likt Kines. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har gjort det og jeg syns det hele er noe tull, og jeg syns ordningen burde vært tatt bort. Dette er nok mye pga opplevelser jeg har hatt tidligere, med tankeløse kommentarer fordi faren min en gang kom på en eller annen slags kommunal toppliste, fordi han hadde solgt et firma han eide. Hadde det skjedd nå hadde jeg nok taklet det på en helt annen måte, men sånt er ikke så lett når man er ung og uerfaren!

Ønsker deg en strålende dag min kjære venn :) Stor klem fra Anette <3

juppjupp

20.10.2010 kl.12:15

God formiddag kjære venninne:O)

Jeg gjør det aldri, og synes det er helt galt at de listene legges ut, dette er en privatsak på høyt nivå...

Men min kjære gjør det, og jeg blir like forbannet hver gang...her blir det diskusjon hver gang det skjer...

Håper du får en fin onsdag, med eller uten skattelister:O))

kozkoz

quiltmania

20.10.2010 kl.19:16

Har ikke gjort det - og kommer heller ikke til å gjøre det! Er rett og slett ikke så nysgjerrig at jeg føler behov for det.

alana

20.10.2010 kl.21:11

Jeg skal gjerne innrømme at jeg har tittet i skattelistene, men jeg har ikke samme behov nå som før for å lete etter info om mennesker jeg ikke har spesiell kontakt med lenger.

Jeg mener det er unødvendig å legge ut informasjonen på den måten, for selv om det ikke er klassifisert som sensitiv informasjon så er det mange som ikke ønsker å dele det med andre. I tillegg så kan det skape misnøye på arbeidsplasser hvor det ikke er åpenhet om hverandres lønn, slik det er på min arbeidsplass. Alle vet jo at sjefen tjener mer, men man vet kanskje ikke hva sidemannen tjener?

Det aller verste er alle artiklene Dagbladet og VG lager, skulle tro at det ikke skjedde NOE i Norge og verden i løpet av dagen..

21.10.2010 kl.10:49

Ser aldri på listan, helt uten interesse.

Denne derimot kan jeg tenke meg å bruke om den blir virkelighet;-)

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3866043.ece

Roger O.Steinbakk

21.10.2010 kl.10:52

Skjedde noe galt med kommentaren min. Legger den en gang til:-)

Ser aldri på listan, helt uten interesse.

Denne derimot kan jeg tenke meg å bruke om den blir virkelighet;-)

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3866043.ece

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits