10 ting jeg hater (omdøpes til misliker)

Dag 3 i utfordringen allerede, og jeg er godt i gang med listene mine som skal gjøre dere mer kjent med dama bak "Med andre ord"-bloggen. Når det er sagt, blir dagens utfordring vanskelig for meg. Jeg er av den oppfatning at "hate" er et så sterkt ord at jeg ikke ønsker å henge meg på hatbølgen. Derimot misliker jeg mangt og meget (når jeg nå har fått tenkt meg om litt!) og tar meg den frihet å døpe om dagens utfordring til "10 ting jeg misliker".

dag 1 - 10 ting om deg selv
dag 2 - 10 ting du elsker
dag 3 - 10 ting du misliker (opprinnelig hater) 
dag 4 - 10 ting du vil si til en person
dag 5 - 10 ønsker
dag 6 - 10 gjenstander du ikke kan leve uten
dag 7 - 10 viktige personer
dag 8 - 10 av dine favorittsanger
dag 9 - 10 veier til å vinne hjertet ditt
dag 10 - 10 siste ord

10 ting jeg misliker:

* Rot og mangel på system. Jeg er ekstremt opptatt av orden, struktur og system rundt meg. Har ingen problemer med at andre tenker eller velger å handle annerledes, men jeg misliker sterkt når orden og system i mitt hus og mine eiendeler blir utsatt for sabotasje. Hihi.

* Å bli vekket av vekkeklokka. Jeg er et typisk B-menneske som fungerer absolutt best om kvelden. Om morgenen er jeg ikke like opplagt, for å si det mildt. ;-) Når vekkeklokka ringer er jeg på mitt desiderte bunnivå og begynner å "stresse dagen i gang" i hodet allerede før jeg er skikkelig våken - en elendig egenskap. De dagene jeg kan sove til jeg våkner av meg selv får dagen en god start og jeg kan ta tingene i mitt eget tempo. Da trives jeg helt utmerket. Dette betyr imidliertid ikke at jeg trenger å sove til langt på dag. Jeg kan godt våkne og stå opp tidlig bare det er selvvalgt. ;-)

* Å stå i kø. Kø er destruktiv bruk av tida. Det setter min (lille!) tålmodighet på stor prøve, enten det være seg bilkø eller kø i matbutikken eller på flyplassen eller whatever.

* At nakkeskaden hindrer meg i å være så aktiv som jeg ønsker å være. Jeg er en aktiv dame med mange jern i ilden til enhver tid. Nakkeskaden min gjør dessverre at jeg må begrense meg og sette av tid (og dager) til hvile. Det er vanskelig å innse at jeg ikke lenger klarer alt jeg klarte før jeg ble skadd. Jeg får stor forståelse for dette fra de rundt meg, jeg kan få til mye på tross av skaden og jeg vet jeg har mye å være glad for. Allikevel våger jeg å tillate meg å mislike konsekvensene av skaden min.

* Snegler i hagen min og alle krypdyr overalt. Fysj og fy, sier jeg bare. Dette punktet tror jeg er det nærmeste jeg kommer hat. Jeg grøsser bare ved tanken på ekle, slimete kryp som kommer i min nærhet. Vik fra meg! ;-)

* Når jeg selv eller andre er i dårlig humør. Sure folk misliker jeg. Det er jo naturlig. Enkelte ganger er det imidlertid jeg selv som er sur og da merker jeg at jeg misliker meg selv. Hehe. Allikevel fortsetter jeg å være sur litt til, jeg klarer liksom ikke å plutselig bare smile igjen. Heldigvis varer det ikke lenge av gangen og jeg tror selv at jeg som regel er i godt humør.

* Stress, men stresser allikevel :-P Jeg er fæl til å stresse meg opp psykisk når noe skal skje, enda jeg vet at jeg som regel har kontroll og at tingene går helt fint. Derfor misliker jeg dette ubevisste stresset mitt. Har lyst til å bare kaste det ut av vinduet, men foreløpig har jeg ikke funnet rett vindu. ;-P

* Mangel på respekt og oppdragelse. Jeg er av den oppfatning at vi mennesker bør behandle hverandre med respekt uavhengig av sosial, økonomisk eller kulturell bakgrunn. Jeg mener at foreldregenerasjonen har et ansvar for å oppdra barna sine til å ta hensyn, vise omsorg og utøve "vanlig folkeskikk". Dessverre ser vi ofte eksempel på at så ikke er tilfelle. Det gjelder folk i alle aldre - og jeg gremmes.

* Migrene.
Jeg har slitt med denne sykdommen siden barneårene og blir totalt slått ut når den av, i mitt tilfelle, uforklarlige årsaker med ujevne mellomrom dukker opp. Jeg misliker sterkt å ha så sterk hodepine at sengeleie med sterke hodesmerter, kvalme, synsforstyrrelser og nedsatt førlighet er eneste alternativ.  Selvfølgelig passer dette alltid dårlig, men heldigvis er det forholdsvis sjelden det skjer. 

* Urettferdighet.
Punktum. ;-)

Dagen i dag har vært innholdsrik og jeg kjenner at nå er jeg sliten. Skal bli deilig å slippe vekkeklokka i morgen tidlig. ;-) Vi blogges!
7 kommentarer

mimmimor

19.10.2010 kl.21:30

Å, her kjente jeg mye igjen. Tenk at det kan være så mye vi kan enes om å mislike :) Migrene er noe herk, og du har tydeligvis fått hele pakka. Skjønner at vi utmerket kunne delt kontor...

quiltmania

19.10.2010 kl.22:00

Morsomt å lese og se hvor like ting vi misliker/hater. Er helt enig med deg i at migrene er en av de tingene jeg kan si ordet hater om. Ordet hater er tabu for meg.

Creativboligstyling.

19.10.2010 kl.22:27

Så flink du har vært, her kunne jeg nikke meg enig i mye ja ;) Som du gjør på min liste;) hehe...det å døpe om hat til missliker var lurt Hege!! For hat er et sterkt negativt ladet ord!!

Ha en god natt og ikke stress når klokka ringer i morgentidlig;) Strekk godt på deg og smiiil!! Det hjelper på meg mange ganger :DD

leirabestas

19.10.2010 kl.23:21

Det var 10 misliker ting som gjør att du må betegnes som en fornuftig dame:))

natta

juppjupp

19.10.2010 kl.23:24

Mye likt her ja, men jeg fikk jo ikke med alt på listen som jeg da i tillegg synes var vanskelig i dag...hihi:O)

Eneste som er værre enn hat er likegyldighet lærte jeg en gang, og det stemmer egentlig...hat er i det minste en følelse hvor man lar ting/personer gå innpå seg, men er man likegyldige...ja da bryr men seg jo ikke....fælt er det i hvertfall uansett... Mislike er bedre:O)

Håper du får en god natt:O))

kozkoz

Katrine Stensland

20.10.2010 kl.09:34

Vi er enige om så mangt, vi to =)

UtenVerdighet - Anne Belinda

20.10.2010 kl.15:36

Jeg er veldig enig med deg i mange av punktene dine! : ) Og flott at du døpte den om til missliker istedet for :o)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits