Jul på Månetoppen

I år gleder jeg meg til NRKs julekalender!
Fant nettopp ut at det er Jul på Månetoppen som vises i år. Denne serien ble først vist i 2002 (du verden som årene fyker av gårde!), og hadde reprise i 2005 og altså i år. Mulig jeg er treg til å få dette med meg, men i så tilfelle er jeg desto raskere med å begynne å glede meg. ;-) Vi skriver (heldigvis) bare midt i oktober, men tida flyr og vips så er det advent og første desember igjen! Jeg er ikke av dem som sitter klistret foran skjermen for enhver pris i desember, men rød- og blånissene fascinerer meg og får meg i den rette stemningen. Dessuten er det trivelig å kikke på adventskalenderen på TV sammen med jentene mine, kanskje til og med med ei pepperkake i handa.


Hvis det er noen som vil strikke tilhørende plagg, er det på tide å starte opp nå, slik at arvingen (eller en annen heldig utvalgt) blir klar til advent. Det er Rauma Ullvarefabrikk som selger de offisielle garneoppskriftene, men man kan også finne noen oppskrifter gratis på nettet. Denne linken fører deg fram til noen av gratisoppskriftene. Jeg har tidligere strikket og tovet røde langnisseluer til jentene, men nå vurderer jeg om ikke Andrine kunne fått seg ei blånisselue. Tenker litt på den, jeg, og så ser vi om tida strekker til... ;-)

Adventstida byr på mye glede og forventning og det er spesielt trivelig å få være lærer i barneskolen i den tida. Dessverre har mange komersielle interesser kommet til og for mange er adventstida dessverre blitt mye stress og jag. Jeg har bestemt meg for at i år skal jeg kose meg med jentene (og elevene mine) og ikke styre så mye. Jul blir det uansett og den fine tida med familien er gull verdt. Derfor kjenner jeg at jeg gleder meg til advent i år, med Jul på Månetoppen, adventslys og adventsgodt og forventningsfulle barneøyne og alt som hører til.

En siste ting før jeg stiller tida og tankene tilbake til høstsøndagen i dag: Jeg er definitivt ikke tilhenger av jul i oktober! ;-)

Har du begynt å tenke på jula enda?
Liker du adventstida?

6 kommentarer

leirabestas

17.10.2010 kl.18:14

Har du lest innlegga mine så ser du att jeg stort sett er ferdig med julegavene,grunnen til att jeg er så tidlig ute i år er att jeg først og fremst måtte ha noe å gjøre på medan jeg gikk og ventet på time på smerteklinikken for det andre skal jeg være bortreist dei 2 siste ukene i november.Uansett ,jeg er alle tider ferdig med julehandelen til advent,for meg er adventstida til for å kose seg ,bake julekake invitere til kaffe og ferke småkaker:)) men jeg må nok tilstå att i år har jeg allerede fortært en hel boks med pepperkaker:))

Men enig med deg,butikkane er som regel vel tidlig utemed jul,vi trenger ikke julepynt, og julelys,servietter nå i oktober

juppjupp

17.10.2010 kl.18:20

Er jo nesten umulig å ikke tenke på jula i oktober, det er jo pepperkaker, julemarsipan og allerede julepynt i enkelte butikker...men jeg prøver å overse det, jeg liker jul fra første desember, og her er det jul i huset fra første søndag i advent, og ikke et sekund seinere:O))

kozkoz

Katrine Stensland

17.10.2010 kl.18:31

For meg er først og fremst juleforberedelser å ornde gaver og post til slekt og venner. Det begynner jeg med tidlig, gjerne i januar. Begynner egentlig å bli stresset på denne tiden, dersom jeg ikke er ferdig =)

Ikke vasker jeg fra loft til kjeller, og ikke baker jeg tusen slag.

Desember er kos. Da går det i sjokolade, stearinlys og stemningsfull musikk, for å komme gjennom den mørkeste vinteren.

Jeg liker også rød- og blånissene. Definitivt det beste adventsbarne-TV som har kommet "de siste årene". Er ellers svoren tilhenger av Skomakergata.

anettesbokboble

17.10.2010 kl.18:38

Vi gleder oss også til julekalenderen, blå- og rødnissene er jo bare så skjønne. Jeg har faktisk kjøpt ti julegaver også, ny rekord for min del. Bruker vanligvis ikke å begynne før i november, selv om jeg hvert år lover meg selv å begynne tidligere. Men i år har jeg klart det, hurra :) Ha en super søndagskveld :)

mimmimor

17.10.2010 kl.19:56

Adventstida er vel årets flotteste? Jeg er så glad i levende lys, men det begynner jeg med straks midnattssola takker for seg og det igjen er mørkt om kveldene. Men det er noe med det rolige tempoet i adventen, ventingen som trapper opp jo nærmere julaften man kommer. Det liker jeg! Men er det virkelig så lenge siden jeg strikket de blånisseluene?

Fabiolita

17.10.2010 kl.20:37

God kveld:)

Det er en kjempe koslig tid og nedtelling til jul.Adventstiden er super koslig og vi gleder oss til det i år, vi reiser til Thailand,Så da teller vi ekstra ned;)

For store barn til en slik lue ,men har jo hatt det i hus da de sendte det første gang:)

Blogg klem Fabiolita

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits