Slik gikk festen...Jaja, da var jeg i 40-åra på alle tenkelige sett, gitt... 40-årsdagen er overstått og feiret, gavene er åpnet, gjestene har forlatt festen, det er ryddet og hverdagen er tilbake.

Det har vært stille på meg her på bloggen noen dager nå. Det skyldes i første rekke at jeg har hatt det travelt med festlighetene. Dessuten har jeg hatt superkoselig besøk av verdens herligste Marit i helga. At nakken min virkelig har gjort det vanskelig for meg de siste dagene er jo også en medvirkende årsak... Men nå er jeg tilbake med en liten oppsummering av lørdagen!

Kvelden startet veldig koselig med feststemte gjester som strømmet til det lille, trivelige lokalet vi hadde leid. Alle fikk hver sin velkomstdrikk mens de ble kjent med hverandre via en liten lek. Som lærer må man jo organisere litt. ;-) Imens gjestene var opptatt med leken, satte Benn og jeg fram maten. Vi hadde bestilt mat fra Pastabakeriet i Sandnes. Det var ulike pastaretter, salater og brød med deilig urtesmør. Maten viste seg å være både en estetisk og gastronomisk nytelse, det syntes vi i alle fall selv. ;-) Da gjestene fikk satt seg til bords ønsket jeg velkommen og presenterte gjestene, før jeg ga grønt lys for å forsyne seg fra buffeten.

Jeg hadde det supert! Følte at dette var min kveld og at stemningen, maten (og vinen!) var god. Jeg var riktignok sliten etter forberedelsene og hadde hatt noen tøffe dager med nakken min, men var forberedt på å kose meg og feste i vei, så kunne jeg heller hvile ut dagen derpå. Slik gikk det ikke, dessverre. Faktisk fikk jeg forholdsvis plutselig så sterke smerter og ble så svimmel at jeg flatet rett ut på nærmeste sofa rett etter maten. Vår gode nabo, Bernhard, var en engel og kjørte meg hjem. Jeg hadde ingenting på fest å gjøre... Det er så fortvilende og frustrerende å måtte melde pass i sitt eget selskap. Jeg er veldig lei meg for det, men glad for at gjestene var fulle av forståelse og omsorg og heldigvis fortsatte festen utover natta uten meg. Min kjære venninne, Anne-Kristin, hadde forberedt en nydelig og morsom tale til meg, som jeg heldigvis også rakk å få med meg før jeg forlot festen og kom meg i seng - totalt gåen.

Gårsdagen var en opptur! Formen føltes heldigvis bedre, og med masse matrester var det naturlig å invitere til et lite etterpålag hjemme hos oss. Vi ble ni stykker som koste oss med god mat og veldig trivelig lag, denne gangen med en oppegående vertinne. ;-) For meg var det supert å få skravlet med gjestene og føle at jeg ikke sviktet.

VI tok en del bilder på festen, men uten tillatelse fra gjestene til å publisere dem, blir det et fåtall jeg velger å legge ut til dere... Noen glimt skal det da allikevel bli. :-)


Jeg er klar før det braker løs...Posering foran bordet.


Bordet er pyntet og klart.

    Detaljer fra bordpynten. Jeg valgte vintageservietter i grått og rosa, med matchende bordkort. Som "lysestaker" brukte jeg rester av belegningssteinen vi la i gårdsrommet i sommer, kappet på tvers. (Man tager hvad man haver...)Når det gjaldt blomstene, valgte jeg å gå for kun gerberaer i ulike rosatoner. Enkelt, men dekorativt, synes jeg i alle fall selv.


Et "hav" eller skal vi si fat av gerberaer... ;-)Litt av buffeten.

 

Anne-Kristins nydelige dessert og kransekake. Tusen takk, snille du! ♥

 

Benn og jeg koser oss!
Foto: Bernhard, tror jeg ;-)

Av gaver er det vanskelig å trekke fram noe spesielt. Alt var så flott og falt i smak. Jeg fikk jo stjernekameraet Nikon D700 med objektiv på selve dagen, i tillegg til gavekort, penger og kunst. Objektivet var gave fra flere av gjestene som var i selskapet. Av mange naboer i den sosiale gata vår fikk jeg gavekort på Kvadrat. Herlig! Det skal jeg bruke så fornuftig som bare jeg kan få til. ;-P Av våre "besteste" venner fikk jeg disse nydelige designsmykkene fra Ti Sento Milano:


Helt perfekt gave!

Av min kjære, tilreisende venninne Marit fra Gjøvik fikk jeg et skilt (som får et eget blogginnlegg), samt dette lekre smykket:


Lekkert Bjørg-smykke med teksten "I tried being reasonable - I didn't like it! ;-)

Marit er en kortkunstner av de sjeldne og hadde laget dette fantastisk fine kortet til meg:
Vakre, lilla gladioluser fikk jeg også av våre nærmeste naboer:


Staute, lilla gladioluser pryder nå stua vår. :-)

 Så vil jeg få takke... :-)

♥ hver og en som kom og bidro til festen ved sin tilstedeværelse!

♥ for flotte gaver og nydelige blomster!

♥ for omsorg, hjelp og forståelse da jeg måtte kaste inn håndkledet så altfor tidlig på kvelden!

♥ Anne-Kristin for den rørende og morsomme talen og for nydelig dessert og kransekake!

♥ Marit for all hjelp før, under og etter festen - spesielt med tanke på blomstene, som du så kyndig danderte!

♥ alle som hjalp til i løpet av kvelden!

♥ Geir og Bjørn, som hadde forberedt en musikk-quiz (som dessverre ikke ble holdt av tekniske årsaker)!

♥ min kjæreste kjære Benn Peter. Uten deg - ingen fest!

 __________________________________________________

Hva tenker jeg nå i etterkant? Jo, det er fantastisk å fylle 40, jeg trives med alderen (trodde aldri jeg kom til å si det!), og jeg er glad det er lenge til neste jubileum! ;-)

8 kommentarer

Så bra festen var vellykket selv om du ikke kunne delta hele kvelden! Og gratulerer så masse med vel overstått :)

Creativboligstyling.

04.10.2010 kl.22:40

Kjenner bare varmen fra snille gode og omsorgsfulle Hege strømmer gjennom Macen ig frem til meg her på Hamar! :) For en flott vertinne du har vært!! Ikke rart du ble sliten slik du hadde planlagt og stått på! Vennene dine må være super stolte og ikke minst lykkelige over å ha ei så god venninne som deg! Det gjenspeilet jo også gavene og flotte ord! Føler med deg som ikke fikk deltatt på feiringen, men det var vel greit å komme seg i seng enn å tvinge seg oppe med store smerter? Huff..stakkars deg! :) Men koselig å høre at dere møttes dagen etter og fikk nytt rester og godt selskap da også :) Og en god fest får du sikkert tatt igjen;)

Nydelige bilder av deg, du er så flott Hege! :)) Du har en utrolig utstråling og sjarme! ;)

Nyt høstdagene og kom deg igjen etter feiringen.

Ha en koselig kveld :)

God klem.

monica73

04.10.2010 kl.23:54

Så nydelig det ser ut som dagen din var.Synd du ikke kunne være med hele kvelden.Kjedelig når sånn skjer.Masse fine gaver og koselige gjester.Gratulerer med vel overstått.Pene bilder av deg.

quiltmania

05.10.2010 kl.07:48

Så synd at du ikke fikk nyte hele festen da - takk for "titten" inn på festen din. Maten hørtes god ut og du må ha noen fantastiske venner. God bedring og hvil litt nå :-)

anettesbokboble

05.10.2010 kl.08:48

Så nydelige bilder! Jeg er virkelig lei meg for at festen ikke ble helt som planlagt, men det er godt å høre at du koste deg allikevel. Gode venner og familie er det beste som finns, og du er den flotteste 40-åringen jeg vet om :) Stooor klem <3

Pearl

05.10.2010 kl.10:56

Så kjedelig at nakken streiket :( Det var innmari synd! Men godt du hvertfall fikk nytt maten!

Allis

05.10.2010 kl.15:00

Åhh herlige bilder fra en flott fest. Skikkelig synd at nakken streika på akkurat denne dagen, men du hadde vel stressa litt ekstra på så det er vel ikke så rart da.. hihi..

Nydelig sjel lyser lang vei av bloggen din;-)

Ha en flott dag videre;-)

leirabestas

05.10.2010 kl.18:26

Dette var en flott fest ser eg,nydelig 40 åring og nydelige bilder,synd med nakken din,men godt da alikavel att du fikk litt ekstra kos dagen derpå

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits