Et løkinnlegg

Dette innlegget handler om løk! ...og jeg snakker om blomsterløk. Det er jo sesong for å sette ned høstløken i jorda nå slik at man om noen måneder kan glede seg over spiring og vakker blomstring. Det gjelder å forberede våren nå for å få mest mulig glede av den. :-) Løker finnes etter hvert i et veldig godt utvalg. Jeg har ikke tall på hvor mange fargerike varianter som finnes på markedet, men utvalget er enormt, fristende - og litt dyrt, synes jeg. ;-) Jeg har imidlertid registrert at det er - 30 % eller "kjøp 3 betal for 2" på løk i endel hagesentre i disse dager, og selv benyttet jeg meg av muligheten til å handle litt ny løk i går. Jeg valgte en økonomipakke med krokus, en pakke med lave, blå iris og en pakke med fristende, blå tulipaner. SIstnevnte er jeg imidlertid usikker på om jeg får til å blomstre - har litt dårlig erfaring med spesielle tulipaner fra tidligere, men jeg valgte å gi dem en sjanse. I tillegg satset jeg på en pakke med rosa krokus, som jeg ikke har sett maken til før. Det er egentlig vårløk (som blomstrer om høsten), men dama på hagesenteret mente at jeg kunne være heldig å få blomstring allerede i høst hvis jeg varrask med å få dem i jorda og frosten ikke kommer for tidlig. 

I dag har all løken kommet i jorda. Sola skinner og det er en strålende høstdag ute. Nå er jeg bare innom for å spise litt (og blogge om dette!) før jeg skal ut å gå meg en god tur...


Løkpakkene ligger klar til planting - nå er alle sammen vel i jord. :-)

Har du satt ned løk?

Nyt den deilige høstsøndagen - vi blogges!

6 kommentarer

quiltmania

26.09.2010 kl.14:09

Ved siden av quiltingen er jeg også hage-entusiast. Så løk har jeg, må plante noen nye så godt du skrev dette innlegget og minnet meg på det :). Har hatt veldig mye grevling på besøk i hagen i år og den roter rundt i bedene mine :( I tillegg gjør den fra seg (automatisk gjødsling? hi,hi) Tror jeg skal kjøpe noen Iris i år. Bor i gammelt hus, med gammel hage og gamle stauder og løkplanter. Moro! Dukker stadig opp noe nytt etter som jeg rydder "nytt land" Ha en fin søndag!

anettesbokboble

26.09.2010 kl.14:31

Jeg har lagt rødløk og vanlig løk i den nye osteklokka mi, og der stopper det nok for min del. Hage og blomster er bare ikke min greie, he he. Men jeg misunner dem som kan og vil :)

Creativboligstyling.

26.09.2010 kl.15:26

jepp,,jeg satte ned løk for to uker siden..De blir nydelige rosa tulipaner, har aldri sett de før! Så jeg er spent til våren nå..håper de dukker opp ;))

leirabestas

26.09.2010 kl.19:14

Det blir spennende å se hva som kjem opp til våren ja.Jeg har ikke satt ned løk,skal på handel på tirsdag så kanskje det blir en pakke eller to vi får se

monica

26.09.2010 kl.22:37

Ja,jeg satte ned løker for 2 uker siden.Gleder meg til og se til våren.Krokus,tulipaner og narcisser ble det hos meg.

Mamzen

27.09.2010 kl.14:33

Der minnet du meg på min dårlige samvittighet :-) og takk for det :-) Jeg skal snarest dra å kjøpe løk og få dem ned i jorda. Kommer på det sånn rundt juletider hvert år hehe.

Så nå kan det tenkes det blir noen tulipaner på den Mamzke familie neste år også :-)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits