Brannvern

Som jeg skrev i går, har jeg vært på brannvernkurs og deretter gått til innkjøp av brannteppe. Teppet fungerer som effektiv kvelning av begynnende ild, og er spesielt effektiv på for eksempel fett eller olje, for eksempel i matlagingssammenheng.

I dag kom jeg over ei nettside via min Facebookvenn Roger i Bodø, som jeg gjerne anbefaler videre! De fleste av oss tenker at brann gjelder ikke meg - det skjer ikke hos oss... Realiteten er imidlertid at ingen kan føle seg trygge og statistikken viser uhyggelige tall, både i form av menneskelige og økonomiske tap. Det er derfor fornuftig å være forberedt, for på den måten å begrense skadene hvis uhellet først skulle oppstå.

I denne quizen kan du sjekke dine egne brannvernkunnskaper.

Her kan du blant annet lese om den nye skumsprayen på boks, som raskt og enkelt slukker branner i startfasen, samt se en filmsnutt om emnet.

 


110 Slukkeskum - en rask og enkel sprayboks til å slukke små branner med.

Denne uka er det brannvernuke, med blant annet åpen brannstasjon på over 300 brannstasjoner over hele landet. En idé til lørdagsutflukt med familien?

En liten brannøvelse med informasjon til alle familiemedlemmene, vil jeg også anbefale. :-) Ble visst så inspirert på brannvernkurset, jeg, at jeg sannelig burde vurdere å holde egne kurs! Hihi.

Lykke til!

Stikkord:

4 kommentarer

anettesbokboble

24.09.2010 kl.12:54

Så bra at du skriver om dette! Det er jo et tema som er fryktelig lett å skyve foran seg, tenke jeg burde jo.... Jeg har alltid vært fryktelig redd for brann, og var nesten hysterisk da barna var mindre. Nå er det blitt litt bedre, men hvis Jan Frode er borte er det veldig fristende at de ligger inne hos meg ;) Ha en super helg, vennen min <3

Jona Rønning

24.09.2010 kl.12:59

Så fint du ble inspirert. Da har de som holdt kurset gjort det de skulle riktig! Vi har brannvern kurs på jobben ofte. Særlig i resepsjonen, siden vi har ansvaret for hele hotellet om det skulle skje noe. Det er så utrolig viktig å holde seg oppdatert. Men slukkeskum er nytt for meg. Vi bruker ikke sånt på jobb. Men vi har ikke pulver apparater heller. Vi har brannslanger + brannteppe på kjøkkenet. En liten fotnote ang. brannteppe. Det må byttes ut med jevne mellomrom og... Det tok fyr i gryte på jobben for er par år siden. Kokkene gjorde det de skulle og kastet på brannteppet. Det var tydeligvis for gammelt, og tok fyr! En skikkelig strek i regninga. Men alt gikk bra da. Ikke bare du som blir engasjert av brannvern merker jeg. Hehe.

Jeg skal hvertfall kjøpe meg skum å ha hjemme! Takk for tipset :)

Allis

24.09.2010 kl.14:47

Hoy hoy!!! Flotte påminnelser dette.

Georgine

24.09.2010 kl.15:18

Ja, husker vi var på det engang når guttene var små. Skikkelig stas var det og så fikk de utdelt brannhjelmer også.

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits