Brann og stige, men ikke brannstige

Benn og jeg valgte å innta middagen på Ikea i dag, en enkel og forholdsvis rimelig løsning, som passet fint når vi allikevel trengte en Sandnestur for å gjøre noen ærend. På Ikea handlet vi nesten ingenting, kun noen batterier og et brannteppe. Jeg var nemlig på brannvernkurs her om dagen... Der fikk jeg vite litt nytt, men det meste var repetisjon. Jeg fikk likevel en viktig påminnelse på betydningen av forebyggende brannvernarbeid, både på jobben, men ikke minst også hjemme. Når jentene kommer tilbake fra pappaen sin, kommer vi derfor til å ha en liten gjennomgang av rutinene og sikkerhetsutstyret vårt i heimen, sånn for alle tilfellers skyld. ;-) På Ikea kom vi tilfeldigvis over branntepper blant sikkerhetsutstyret de selger. Et slikt teppe fikk bli med oss hjem i dag. Det fungerer jo glimrende til å kvele flammer med, i fall det skulle oppstå brann og vi er i nærheten og raskt nok ute til å kunne slokke den. Ellers anbefalte kursholderen oss alle å bytte ut våre gamle pulverslokkingsapparater med nye, fylt med skum, som har bedre egenskaper og ikke skaper så store skader rent økonomisk ved bruk. Det står derfor på lista over utskiftning i tida som kommer. Vil gjerne også få legge til at det er viktig at alle i familien vet hvordan man skal opptre i tilfelle brann, både hvis man skulle oppdage den på dagtid, men ikke minst hvis tragedien rammer mens familien ligger til sengs. Da gjelder det å være forberedt! ...og med det var dagens lille moralpreken over. ;-)

 


Brannteppe.
En klok investering... :-)

Etter Ikeabesøket reiste vi til Living og gjorde alvor av planen om å kjøpe en stige til interiørbruk. Etter alle de gode tipsene jeg fikk da jeg etterspurte det i dette innlegget, fant jeg ut at jeg ikke kan unngå å pynte opp med en slik stige i stua. Jeg har så vidt begynt på dekoreringen nå i kveld, innimellom X-factor(!), og kan foreløpig røpe at jeg velger en blanding av opphenging av fotografier (i bruntonet , gammelt fotoutstyr og litt vintagedill som dekor. Bilde kommer når jeg er ferdig. :-)Benn satte i gang med montering av stigen med en gang jeg ba om det. Snille mannen min... :-)
Stigen kostet kroner 199,- på Living - vel verdt hver ei krone. ;-)

Etter en lang dag med både arbeid og hygge, kjenner jeg at nå er nok nok. Senga neste...4 kommentarer

leirabestas

24.09.2010 kl.06:57

Uff ja ,vi skulle virkelig ha øvd på brann her i huset også.Fra vårt soverom er det igrunnen greit å hoppe ut av vinduet,men på loftet der gjester,barn og barnebarn søv er det 4 etasjer ned:(( vi har montert opp en brannstige i ene enden av loftet men aldrig prøvd den,den største utfordringen er forholdsvis små vindu.Vi såg dette inslaget på tv og tenkte att vi egentlig burde øve litt ja

anitaslillebutikk

24.09.2010 kl.10:13

å.. i dag bare må jeg på living, har gått å kikka ette en sånn stige lenge.

ha en fin dag.

Creativboligstyling.

24.09.2010 kl.10:13

Der har stigen kommet i hus ja..den så kjempe fin ut!! Living har bare såå mye fint!! :)

Et slikt brannteppe har vi også. Datteren min solgte de gjennom et skole proskjekt.

Kos deg med fredag Hege, nyt fri helg ! :D

Klem

Med andre ord

25.09.2010 kl.21:15

Leirabestas: Kjør på og øv i vei!! ;-)

Anitaslillebutikk: Ble det stige på deg?

Creativboligstyling: Stigen er fin, ja, det synes jeg også. ;-) Denne er behandlet så den skal se slitt ut, men aller helst burde den jo vært gammel. Fornøyd er jeg uansett... :-)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits