Hyllest til Cato Zahl Pedersen

Innen idrett er det utvilsomt mange store og fantastisk dyktige utøvere. En av dem som rager høyest for meg er en stor mann som utstråler enorm livs- og stå-påvilje, en mann som har vunnet 13 gull i ulike idrettsgrener under Paralympics, og som de senere årene har utfordret seg selv via ulike TV-produksjoner, på lik linje med "ordinære" utøvere. Jeg snakker selvfølgelig om Cato Zahl Pedersen. Pedersen har blant annet utmerket seg i idretter som alpint, friidrett og langrenn, i tillegg til å være dyktig innen ekspedisjoner og fjellklatring. Til daglig jobber han som coach i Olympiatoppen, og holder blant annet det etterspurte foredraget: "Begrensningene finnes kun i eget hode, mulighetene likeså". 

I kveld kunne vi se Pedersen på TV igjen. Denne gangen i programmet "Skal vi danse". Jeg er ydmykt beundrende overfor hva denne mannen får til. Han er muligens ikke verdens største danser, men han er i mine øyne kanskje den største idrettsutøveren av dem alle.Cato Zahl Pedersen i aksjon i "Skal vi danse".
Bildet er lånt fra VG.


For mange år siden var jeg så heldig å møte Cato Zahl Pedersen. Det var mens jeg arbeidet ved Hurdalsjøen hotell og Pedersen var gjest i forbindelse med et idrettsstevne. Jeg fikk med egne øyne erfare hvor "stor" han er. Han er et forbilde for de fleste av oss som klager over små probemer, mens han med den største selvfølgelighet går løs på store utfordringer med den største selvfølgelighet, alltid med et smil og en hyggelig kommentar på lur.

Cato Zahl Pedersen er en mann vi kan lære mye av. Jeg vil ønske Cato lykke til i "Skal vi danse"!


7 kommentarer

Gunn

11.09.2010 kl.21:51

Jeg henger meg på og sier ENIG! :))

altvel

11.09.2010 kl.22:16

Så fint innlegg. Og de største begrensningene er det ofte vi som setter for oss selv- flott mann da!

Allis

11.09.2010 kl.22:59

Ja det var en tankevekker og se han danse rundt på gulvet, imponert eg og.

Ha en flott lørdag videre Hege;-)

Eg lo godt av bildet eg og, gubben har faktisk ymta om simpson som kallenavn på meg;-/ hehehe.. nok en tankevekker.. hihihihi

frugjerdrum

12.09.2010 kl.10:26

Helt enig med deg , det jo seerne som bestemmer hvem som skal gå videre, så jeg regner med at han ikke kommer videre særlig lenge , der som andre steder er det ofte de yngste av oss som stemmer.... og det er ikke sikkert de tenker som oss litt voksnere, men time will show....håper de neste gang ikke har noen flagrende kjoledeler som " hånden" hans kan henge seg fast i......For en prestasjon...

anna elise

12.09.2010 kl.11:01

Min kjære gode venn!

Min mor sier alltid; "Det viktigste er ikke å vinne, men at tør å prøve og å gjøre sitt beste". Det at Cato tør å prøve og å gjøre det beste han kan, det er en STOR prestasjon. Men like viktig er det med støtten rundt en, for uten positive tilbakemeldinger, tør du ikke å prøve engang. Så du er super du også, Hege!!!

12.09.2010 kl.15:17

Helt enig med deg. Han er en flott mann, og jeg beundrer han for at han går på med liv og lyst uansett hva det er han blir med på, og han nekter å få noen form for spesialbehandling.

Ønsker også at han klarer seg bra i "Skal vi danse". Synes han var flink.

God søndag til deg Hege :-)

Med andre ord

12.09.2010 kl.22:06

Tusen takk for så mange FLOTTE kommentarer!

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits