Bananfluer

Har du også opplevd de små, såkalte bananfluene, som regjerer rundt matavfall, planter og mat som står framme på benken i disse dager? Selv irriterer jeg meg voldsomt over de ekle krypene, som formerer seg i rekordtempo (æsj!), men fortvil ikke hvis du har huset fullt av bananfluer - det finnes løsning!

Hos oss har bananfluene levd herrens glade dager tidligere, men ikke nå lenger. ;-)


Jeg har følgende tips å dele med dere:

* Sørg for god hygiene og dermed dårlige vekstforhold for fluene.

- Fjern all søppel som inneholder matavfall

- Fjern frukt fra fruktfatet og legg den i kjøleskapet, dette er spesilt viktig dersom frukten er overmoden.

- Luft godt og senk innetemperaturen. Dette gjør vekstvilkårene dårligere samt at fluene kan finne ut at det er mer attraktivt utenfor.

- Vann potteplanter minst mulig i en periode hvor du "sloss" mot bananfluene. Fuktige blomsterpotter er et sted de trives godt


* Gå til "angrep" mot fluene!

- Innsektsspray er meget effektivt. Dessverre er slik spray giftig så du bør tenkte deg svært godt om før du begynner å spraye innendørs.

- Støvsuger fungerer veldig bra ved at du simpelthen setter sugeren på og støvsuger fluene. Det er svært viktig at du setter støvsugeren utendørs umiddelbart etter du har slått den av. Støvsugeren dreper ikke fluene og de vil etter kort tid fly ut. Dersom du da har satt støvsugeren innendørs er du etter kort tid tilbake til start.

- Sett ut edikk i eggeglass eller på små skåler der fluene befinner seg. Fluene tiltrekkes av eddiken og dør når de forsøker å drikke den. Dette tar litt tid og er ikke supereffektivt men et greit tiltakt som kan suplementere andre tiltakt. Litt Zalo i blandingen skal visstnok også fungere bra.

- Sett ut ei flaske (skrukork) med litt brus eller søt saft i bunnen. Fluene vil tiltrekkes av den søte drikken og flyr ned i flasken. Når det har samlet seg en god mengde fluer i flasken skrur du korken til og rister godt slik at fluene drukner. Gjenta prosessen flere ganger.

- Hell i klor eller salmiakk i sluken på vaskene i huset. Spesielt hvis disse lukter surt da fluene tiltrekkes av dette.


Kilde: www.bananfluer.com

Lykke til!


5 kommentarer

leirabestas

08.09.2010 kl.14:20

ISJA,enig med deg,ekle er di.Har ikke vært plaget nå,men det var mange gode tiltak her:))

Creativboligstyling.

08.09.2010 kl.16:09

Har de her også:( Men jeg har i en stund nå hatt en kopp med eddik og litt sukker i, smurte litt Zalo rundt kanten...og vips! Nå ligger det masse bananfluer nederst i koppen! :)

Merete

08.09.2010 kl.16:32

De har hatt et godt liv en stund her også. Takk for gode tips! Nå går jeg til aksjon!

Nina

08.09.2010 kl.16:45

Har tatt i litt edikk i slukene på vasken på kjøkkene jeg, og det fungerer veldig bra det :-)

Georgine

08.09.2010 kl.17:37

OJ her var det mange gode tips. Heldigvis har jeg vært forskånet for dem i år.

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits