Mimretimen: Barne-TV

Noen ganger når jeg har ro og fred rundt meg begynner jeg å mimre. Jeg kan mimre og ferieturer fra oppveksten (som her), om sprø påfunn eller, som i dag, om 70-tallets Barne-TV. Da jeg vokste opp på 70-tallet var Barne-TV et høydepunkt på dagen - ja, hvis det ikke var mandag, da, for da var det ikke Barne-TV. Hehe. Ellers i uka måtte vi sørge for å skru på TV-en i goooood tid, slik at den skulle rekke å bli varm og klar til sendinga begynte kl. 18. Kl. 17.55 gikk Ettermiddagsnytt, men det var "kjedelig". ;-) Ja, vi hadde jo bare en kanal, NRK, så zapping innom andre kanaler mens vi ventet, var jo uaktuelt. Så benket vi oss foran TV-skjermen. Vi visste godt hva som kom, for de ulike programmene hadde faste dager. Nå husker jeg ikke lenger hva som gikk på hvilken dag, men jeg husker godt hvilke programmer jeg likte best.

Mine definitive favoritter var:

* Lekestue
(med Vibeke Sæther - hun var min store helt!)
* Colargol (søt tegneseriebjørn)
* Så rart (med onkel Lauritz og teddybjørnen Teodor)
Bildene er lånt fra NRK.


Sukk... Tidene forandrer seg. I dag kan barna se barneprogrammer på TV mer eller mindre hele døgnet. Vi måtte nøye oss med de 20 minuttene 6 dager i uka (unntatt på lørdag da det var en halvtime, mener jeg å huske). Da var vi opptatt med masse annet resten av døgnet, vi var sunne og lekte og aktiviserte oss uten bruk av TV, elektroniske spill eller PC - men det er en annen diskusjon. ;-) 

Er du gammel nok til å huske Barne-TV på 70-tallet?
Hva var dine favoritter på Barne-TV da du vokste opp?9 kommentarer

Jona Rønning

29.08.2010 kl.22:34

Jeg hadde nok de samme favorittene som deg jeg. Men det aller, aller fineste jeg visste om var Emil i Lønneberget ❤ Jeg hadde en kasset med noen av episodene på og, og bøker. Emil er fortsatt helten min han. Sammen med Knerten. Men han var jo bare i bok den gang. Og jeg har enda ikke somlet meg til å få sett filmen som har blitt laget.

29.08.2010 kl.23:42

Så rart og lekestue, Pippi og Livet på saltkråkan var mine favoritter-colargol hadde jeg på tapetet mitt da jeg var liten :D Helt herlig. Jeg mener det ville vært en slager om NRK kunne vist de gamle seriene om igjen-tror det faktisk hadde slått an jeg :)

leirabestas

30.08.2010 kl.08:27

Så herlige minner.Ja tida da vi voks opp trur eg var bedre enn i dag vi hadde altid noe å glede oss til,i dag har som du sier barna alt hver dag uken og året gjennom.

Mine favoritter Lekestuen-pompel og pilt-barbapappa med familie

I gode og onde dager!

30.08.2010 kl.09:47

Jeg hsuker Colargol.Herregud hvor spennende alt var på den tiden.

Frugjerdrum

30.08.2010 kl.10:29

Jul i skomakergata..jeg er så naiv at jeg synes faktisk alt var bedre før......

Creativboligstyling.

30.08.2010 kl.10:39

Det var mye koseligere å se på barne tv før i tiden, hadde nok samme favoritter:)) Og noen fler som kom på etterhvert ;)

Pearl

30.08.2010 kl.10:47

70 tallet var før min tid, men theodor og onkel lauritz ble vist da jeg var liten også :D

Husker godt han titten tei og tøydokke anna. Ellers var jeg glad i thomas toget, postmann pat og berta, og spesielt GULARS :)

( lurer på om jeg nevnte hele rekka nå hehe)

scorsese86

30.08.2010 kl.14:59

Hva kommer nå? Lekestue:p Er det Geir Børresen på det bildet der?

Jeg er nok litt yngre, men jeg vokste opp med Portveien 2, Gullars, Sesam Stasjon, Postmann Pat... ja, det var mye moro. Sesam Stasjon kunne jeg tenkt meg å se igjen.

Consuming

31.08.2010 kl.09:31

Ja, jeg husker alle disse! Så artig! :)

Barne TV var definitivt et helt annet høydepunkt da vi var små ja. Likte Lekestue veldig godt. Og et program som Vibeke Sæther også hadde som het "Min verden". Og Pernille og Mr. Nelson. Og så likte jeg veldiog godt tegnefilmene med Bamse - verdens sterkeste bjørn. Men ingenting slår Skomakergata! :) Ha en fin dag!

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits