Lørdagssysler og hint

Etter et par late dager hvor jeg mer eller mindre har sløva, enten foran PC-en, i sofaen med ei bok eller fått etterlengtet søvn, ble jeg plutselig i modus til husarbeid her! Jippi! Jeg har smidd mens jernet var varmt, for erfaringsmessig blir det fort kjølig igjen. ;-) 

Derfor har jeg nå støvsugd huset grundig, med lister og alt(!), og jeg har vært ute i hagen og rusket opp litt. Det trengtes virkelig etter nedbør mer eller mindre sammenhengende den siste uka. Da blir jo plantene så pjuskete. Noen kastet jeg rett til kompostering, mens andre fikk beholde livet en stund til. I år har sommerblomstene mine holdt dårligere enn de pleier, og jeg skylder på lite sol og mye nedbør. Må nok ta turen til hagesenteret og friske opp med litt nytt. På denne årstida frister blant annet krysantemum (eller skrives det med i?) og lyng/Erica. Nå er det heldigvis meldt litt penere vær til uka så man kan fremdeles håpe på noen gode dager utendørs. :-)

Til min store glede gir de få tomatplantene som står lunt og fint i sørveggen på balkongen til Anna en riktig så god avling i år. Jeg tittet på dem i dag, og nå er det faktisk tid for å høste! Jeg har tjuvsmakt, og kan forsikre om at søtere og bedre tomater neppe er å oppdrive. Anna, som sådde gulrotfrø i vår, kan glede seg over at gulrøttene er klare til å nytes, de også. Hun skal selv få dra dem opp. Det er jo stor stas å ta dem opp av jorda, skylle dem og direkte etterpå teste dem ut. ;-)

Ellers har jeg overvært vielsen til Elin og Eirik, som jeg skrev om før i dag. Det var så rørende og brudeparet var så fine og virket (heldigvis!) veldig lykkelige.

Vurderer sterkt å gå igang med et oppryddingsprosjekt i klesskapet mitt i dag. Av en eller annen grunn er det rimelig fullt der. ;-P Skal kjenne etter om det berømmelige jernet fremdeles avgir litt varme, eller om det brått har blitt kaldt igjen. Da må jeg starte med å løsrive meg fra denne sysselen og så skal jeg heller komme tilbake og fortelle hvordan det har gått seinere.

Ha en super sensommerkveld, da!!

4 kommentarer

Gunn

28.08.2010 kl.16:34

Flinka!! :) Krysantemum er superfine blomster som holder seg superlenge!! Og lyn er bare lekkert!! Jeg skal ha to herlig lilla inne tenker jeg! (For man mååå faktisk ikke ha de ute heller!!) Nyt resten av dagen rydding eller ei!! :)

leirabestas

28.08.2010 kl.16:43

Godt att en får arbeidslyst en gang i blant,da får du jo slappet litt bedre av i morgen med god samvittighet.

Når det gjelder kleskap så skjønner ikke jeg heller hvorfor det er så fult,har jo vært så flink til å putte i container,hm vi kvinner er vel bare slik

Georgine

28.08.2010 kl.17:55

Heldige deg da som har overskudd til litt husarbeid. he...he... Blir ikke mye her. har fått litt orden i rotet, men det begrenser seg.

Klesskapene har jeg fått litt bedre orden på, en del av sommerklærne er ihvertfall pakket bort så skapene er klare for å bli stappet fulle av høst og vinterklær nå.

Ha en fin lørdag og helg.

I gode og onde dager!

28.08.2010 kl.21:27

Husarbeide...uff da...må vel....

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits