Tanker om å runde 40

I går fylte jeg 40 år. Smak litt på det tallet. Det er ganske stort, ikke sant!? ;-) Mange vil nok synes jeg er gammel nå. Kanskje er jeg i ferd med å bli gammel? Uff, det er ikke bare enkelt... Jeg sier som Halvdan Sivertsen: "Vi vil leve lenge, vi, men gammel vil vi aldri bli"! Det er mye visdom i teksten hans. Alle vil vi vel leve lenge og lykkelig, men alderdomstegn kan vi gjerne være forruten. Dessverre er det en kombinasjon som ikke er mulig å forene. Eller kanskje er det ikke så ille allikevel?
Halvdan Sivertsen: "Vi vil leve lenge, vi"


Jeg innrømmer at jeg har grudd meg til å bli 40. Uansett hvor mange forsikringer jeg har fått av de som har passert den alderen om at 40-åra er de beste, de årene man begynner å føle seg trygg på seg sjøl, har fått mer frihet etter at ungene har vokst litt til, økonomien har blitt  bedre og så videre og så videre, har ikke dette gått inn hos meg. Tvert imot. Jeg husker da mine egne foreldre ble 40 og hvor gamle jeg syntes de var. Nå er jeg der sjøl. Jeg har sett rynkene mine komme snikende de seneste årene og klesstilen min har (heldigvis!) gradvis forandret seg fra ungdommens. Jeg har tenkt at mens man ennå er i 30-åra blir man regnet som forholdsvis ung. Når man er 40 blir man sett på med andre øyne. Man bør kle seg modent, oppføre seg fornuftig og skikkelig, man har en viss tyngde i uttalelsene sine og så videre.

Jeg er så glad i livet! Jeg innser at alternativet til å runde 40 er så mye verre enn å gjøre det. Jeg vil jo, som Halvdan Sivertsen, leve lenge. Lenge lenge... Hehe. Derfor innser jeg at det ikke er noen vei utenom å runde 40.

Nå er jeg 40 år og én dag, og skal jeg fortelle noe jeg aldri hadde trodd på selv? JEG LIKER DET!
Etter en utrolig flott dag i går med masse koselig oppmerksomhet, fine gaver og nydelige blomster, middag på restaurant sammen med Benn og jentene, over 100 gratulasjoner på Facebook, blogginnlegg til ære for meg av min kjæreste bloggvenninne Gunn Berit og mange mange tekstmeldinger og telefoner, har jeg innfunnet meg med situasjonen og synes livet er herlig til tross for alderen. Jeg er 40 år og forteller det gjerne! Det er så rart, jeg har på en måte godtatt at sånn er det og lovet meg selv at jeg skal nyte dagene og årene som kommer. Nå slipper jeg lenger å grue til å bli 40 - nå er jeg der og gleder meg til å ta fatt på 40-åra!

Et par bilder av oss da vi spiste i går, henger jeg på:Hege ♥ Benn
Mobilfoto: AstridJentene og jeg! ♥
Mobilfoto: Benn Peter


Gaver og feiring vil nok bli behørig blogget om når tiden strekker til...

Ønsker alle ei strålende helg! Nyyyt den, uavhengig av alder. ;-)7 kommentarer

Gunn Berit

20.08.2010 kl.17:22

Håper jeg ser like flott ut om 2,5 år når jeg blir 40---må bare reversere litt for å få det til, hahah :) Du er ei flott dame og jeg må ærlig innrømme at jeg aldri har tenkt alder og aldri kommer til å gjøre det heller. :))) Alder er kun ett tall-mennesket bak er viktiger!

Katrine Stensland

20.08.2010 kl.17:59

Gratulerer så masse!!!

Jeg rundet 30 sist vinter,og det gikk helt fint til tross for noe negativ forhåndsinnstilling =)

anettesbokboble

20.08.2010 kl.19:26

Gratulerer med vel overstått, så flotte bilder! Jeg syns det var helt pyton å bli 30, men nå har det gått snart 6 år og jeg syns det blir bare bedre og bedre. Det er faktisk innmari deilig å si " jeg er faktisk snart 40 år, så det der bestemmer jeg selv!! Basta ". Ha en super helg og nyt dagen i dag, den er nemlig 1. bursdagsdag og i morgen er det 2. bursdagsdag! Feiring 3 dager til ende skal det være:D Klemklem :)

juppjupp

20.08.2010 kl.22:00

Grattis med vel overstått, ser ut som dagen var helt topp:O))

Jeg grudde meg til å bli tretti, så nå er jeg bare tjuetolv og neste år blir jeg tjuetretten...jeg gleder meg til å bli 40 jeg, for da er det skrekkelige tre tallet borte:O))

kozkoz

Roger

23.08.2010 kl.10:04

GRATULERER SÅ MASSE MED DAGEN! (litt på etterskudd).

Helga hær har vært fyllt opp med Parkenfestival og demed veldig lite lesing på nett.

Pearl

23.08.2010 kl.13:20

Gratulerer så mye med dagen som var :)

Hehe, du skriver litt om dette at det å runde 40 kanskje blir sett på som litt "gammel" av de yngste. Vel, dersom det stemmer, er du en gamling som hvertfall se sabla flott ut :)

Og om det er noen trøst, jeg synes ikke 40 er noen alder :)

Med andre ord

23.08.2010 kl.22:05

Tusen takk for gratulasjoner og refleksjoner. ;-)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits