Glimt fra Jylland


Vel hjemme igjen fra ei ukes farting rundt på Jylland sitter vi igjen med mange flotte minner og mange bilder på minnebrikken. Minnene beholder jeg, men bilder som kan gi et inntrykk av opplevelsene deler jeg så gjerne... Men først litt om hendelsene og reiseruta.

De første par dagene var været elendig og vi fartet litt rundt på småveiene på Jyllands vestkyst, mest uten mål og mening og det ble tatt lite bilder. Allikevel fikk vi gode turer i og utenfor bilen og mange trivelige stopp. Vi havnet så i Esbjerg, hvor vi bodde i 4 netter og hadde denne byen som base for kjekke, daglige utflukter. Blant annet var vi i Danmarks eldste, og utrolig koselig by, Ribe, vi var på øya Rømø, som er kjent for det meget spesielle vadehavet, som finnes i distriktet, og vi var en dag i Legoland. Benn hadde ikke vært der før, og besøket var veldig vellykket. Vi trasket, kikket, prøvde attraksjoner og fotograferte i 10 hele timer. Eneste minuset var at jentene ikke var med denne gangen. Vi var også innom x antall interiørbutikker og fikk masse inspirasjon og littegrann i handleposene våre ble det jo også, både littegrann til huset og littegrann som mor kan pynte seg med. ;-) Danskene er utrolig flinke på interiør, mote og design, synes jeg. Siste dagen tok vi hovedveien helt opp til Skagen, som jo er Danmarks nordligste punkt. Der hadde ingen av oss vært før. Dessverre kom vi fram rett før det ble mørkt, så vi rakk ikke å fotografere mye, men en fin kveldstur til fots helt ut til spissen av Nord-Jylland rakk vi før det ble helt mørkt. Der møtes jo Skagerak og Kategat og det er utrolig merkelig at se at bølgene slår inn fra begge sider. Man kan, bokstavelig talt, stå med en fot i hvert hav. Morgenen etter måtte vi ta fatt på turen til Hirtshals rett etter frokost, så oppholdet i fantastisk vakre Skagen ble dessverre altfor kort. Vi er derfor skjønt enige om at dit skal vi igjen om ikke så lenge! For min del kan jeg legge til at jeg opplevde Skagen som kanskje den mest innbydende plassen jeg noengang har vært, både i forhold til vakker natur, arkitektur, koselig bysentrum, havn, gjestfrihet og også shopping. Det var derfor noe vemodig å pakke sakene og reise hjem. Når vi først kom hjem var jo det også herlig, hehe, jammen er vi rare, vi mennesker!

Vel, vel... Hvis du har lest alt dette er du sikkert klar for noen glimt! ;-)
På danskebåten.
I bakgrunnen kan du se noen av de flotte båtene ved kai i Kristiansand. Disse lå der i forbindelse med Tall Ships Race.Flere båter fra havna i Kristiansand..På en av de flotte strendene på Jyllands vestkyst...

Koser meg godt her, gitt!Shopping i Esbjerg.Et lite innblikk i en av de uttallige interiørbutikkene vi besøkte.Benn nyter deilig middag på Jensens Bøfhus i Esbjerg.TIl dessert fikk jeg mikse min egen softis!Da blir man SÅÅ fornøyd. ;-)Nammi!Mer nammi!
Benn kjøpte seg en av  verdens største bløtkakestykker på et koselig konditori.Etter å ha fått i seg dette ble Benn av en eller annen grunn litt kvalm og uvel. Hihi.Kule, gamle miniBMW-er som vi datt over...Båter i opplag oppe på Thorupstrand - alle i like fargetoner.Liten fotopause. :-)Typisk dansk motiv.Mer av samme.Mil på mil med nydelige sandstrender. Me like!Et tilfeldig tårn vi tilfeldigvis passerte. ;-)Disse mennene pryder innkjøringen til Esbjerg. De er 9,5 meter høye. Et imponerende skue, der de sitter med utsikt utover fjorden.Utsikten til mennene.Vi vekslet på å sove i telt og på hotell.
Her er Benn sånn passe trøtt en tidlig morgen. ;-)Veldig typisk syn.På utflukt til Danmarks eldste by, Ribe...
En utrolig vakker og velbevart by.Et av mange trivelige utstillingsvinduer i Ribe.Langs elva i Ribe fant vi noen nusselige, små båter.Strandseiling er veldig vanlig aktivitet på de milelange strendene.
Disse to ser ut til å kose seg.Ved vadehavet på Rømø. Denne kvinnen syklet rett ut i havet!I bakgrunnen skimtes vadere. I forgrunnen aner vi min kjære Benn. ;-)TIl og med nye biler kjørte ut på "vading".
Mon tro hvor fort bilene fra dette distriktet ruster?
Så flytter vi oss over til Legoland!Jeg måtte selvfølgelig posere ved Frihetsgudinnen.
En stor opplevelsen, hehe, til tross for at denne utgaven er laget av Lego. ;-)Inne i en akvariumssylinder.Benn likte seg godt i Legoland......men var veldig redd for å bli bitt av en hai.Selv fryktet jeg løven! Hehe.Men dykkere, derimot, liker jeg godt!Klare for film i 4D. En kjempekul opplevelse!Her har vi innlosjert oss på hotell i Skagen.Her er vi nesten ute ved Danmarks nordligste punkt, som kan skimtes i bakgrunnen.Fyret ved Skagen.Helt ute på tuppen, hvor Skagerak og Kategat møtes.Jeg kom meg også helt ut til nordspissen.Jeg nyter utsikten.
Dette var på alle måter et fantastisk sted!


(Alle bildene som jeg er med på er tatt av Benn. Resten er tatt av meg.)


Puh! Hang du med helt til "the bitter end"? Ble mange bilder, og vanskelig å velge bort noen, så jeg forstår godt hvis du datt av lasset underveis her...

Turen var i alle fall veldig bra. Håper bildene kan vise litt av alle de fine inntrykkene vi fikk ta del i underveis. :-)

Stikkord:

4 kommentarer

..

10.08.2010 kl.22:25

Jeg leste og studerte alle bildene dine:) Så helt fantastisk ut med mange forskjellige opplevelser. Bra dere har kosa dere:)

Gunn

10.08.2010 kl.22:40

Helt herlige bilder Hege :) Og for noen opplevelser! Dere er jo så dyktige til å ta bilder begge to, så opplevelsen er til å ta og føle på :) Den isen din så skammelig god ut ja!! Ble sulten jeg nå! Får vi se på noen av kuppene du gjorde senere kanskje?? :)

altvel

10.08.2010 kl.22:56

Fantastiske feriebilder! Je kjinne att motiva:)Var på Danmarkstur både i fjor og i år- må nok bli fast reiserute tror jeg. Danskene har alt jeg liker- design, god mat og godt humør.Dejligt:)

Creativboligstyling.

11.08.2010 kl.01:54

Ååå som jeg har koset meg her jeg sitter! Så mange fine bilder!!! Helt målløs over proffe fotografer!! Flinke er dere! :)

Og det ser ut som dere har hatt en FANTASTISK fin tur! :)))

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits