På hogget

Jeg er livreddd. Ja, ikke hele tiden for alt mulig, selvfølgelig, men jeg er oppriktig redd for kryp av ymse slag. Tenker for eksempel på firfisler, marker, snegler(!) og alt som kryper. For ikke å snakke om ormer, selvfølgelig. Har takk og lov ungått å bli bitt noengang, men var nær ved da jeg som jente gikk tur i skogen med pappa og "kom over" en søt, liten gjeng med hoggormer. For å være helt ærlig har jeg litt panikk for akkurat hoggorm. Det er liksom den helt store skrekken... Insekter som edderkopper og veps, derimot, gjør meg ingenting. Nå leste jeg en artikkel i Stavanger Aftenblad om at hoggormen er i toppslag om dagen og at man bør være ekstra vaktsom. På denne tida føder nemlig hoggormen mellom 1 og 21(!) unger, som den naturlig nok er opptatt av å beskytte. (Kanskje derfor min utflukt blant annet går til biblioteket i dag! Haha)

Artikkelen i Aftenbladet er i alle fall verdt å få med seg. Den gir oss blant nyttige tips om hva man bør gjøre dersom man er så uheldig å bli bitt. Hvis du er interessert finner du den her.

Kilde til bildet: http://fesøy.com/PlanteOgDyreliv/Hoggorm.jpg

Har ikke brukt så mye tid på bloggen de siste dagene, men jeg kommer garantert sterkere tilbake. ;-)

Nyt sommerdagen din (og unngå hoggormbitt)!

Stikkord:

3 kommentarer

Roger

15.07.2010 kl.14:51

E d ikke litt rart det dær da siden veps tar livet av flere folk enn huggorm?

Annailo

15.07.2010 kl.15:13

Da er vi to! Har helt noia for hoggorm, og har av alle ting klart å flytte til et sted hvor det kryr av dem. Det er helt ideellt for turer i skog og mark her, noe jeg i utgangspunktet er veldig glad i. Men jeg finner stadig unnskyldninger for å ta meg en asfalttur istedetfor. Har møtt hoggorm et par ganger, og det holder egentlig det altså. Nå bør det vel nevnes at jeg heller ikke er noen stor fan av edderkopper, selv om de er aldri så ufarlige. Men der har jeg forberedt meg godt og sprayet hele huset utvending med en super spray jeg kom over i fjor. Hoggorm derimot... lenge leve mauren som lever på tomta vår, for der det er maur er det sjelden orm! :-)

Med andre ord

15.07.2010 kl.16:12

Roger: Hehe. Jo, det er kanskje litt rart, men man klarer ikke alltid å skjønne hvorfor man er redd for det man er redd for. ;-P

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits