Alanya, del 4: Utflukter, hendelser og severdigheter

Hvis noen fremdeles ikke er lei av Tyrkiabilder, kommer det her en ny haug... Lover at det begynner å gå mot slutten nå, altså. ;-) Har allikevel en godbit å dele med de av dere som holder koken helt til del 5 blir publisert. Den bør dere ikke gå glipp av. Men NU, litt bilder fra noe av alt vi opplevde...En av de første dagene våre, ble vi med på en utflukt hvor målet var å bli kjent med Alanya. Det er noe av det lureste vi gjorde på turen. Vi fikk en grei oversikt over byen og fikk besøke flere kjekke severdigheter. Her er Andrine og jeg inne i en dryppsteinsgrotte - en helt surrealistisk opplevelse.


Utenfor den spesielle grotten var vi direkte på stranda!Alanya deles i 2 av ei halvøy med en gammel borg og en mange kilometer lang mur. Der oppe var det en fantastisk utsikt over byen. Her står Andrine på toppen og vi ser vestre del av Alanya i bakgrunnen. Det var litt dis som tok vekk den helt klare utsikten, men imponerende var det likevel.Jentene ved muren.Her ser alle tre utover Alanya og gleder seg nok til fine ferieuker...Utenfor borgen var disse vakre blomstene, som jeg dessverre ikke husker navnet på. Guiden fortalte imidlertid at de ble plantet for å holde dyr unna. Som bakgrunn på bilder gjør de seg også godt!Ferden gikk deretter videre til Det Røde Tårn, et åttekantet tårn som ruvet i landskapet.
Det ble i sin tid brukt til å beskytte byen mot pirater.Fra Det Røde Tårn var det god utsikt "alle veier" og her ser vi en del av muren jeg nevnte over, samt lokalbefolkningens bebyggelse.Vel nede på landjorda igjen var den lokale havna hvor fiskebåter og andre farkoster var oppstilt - her sammen med Andrine. ;-)Slike "Piratbåter" var turistmagneter og fantes overalt.I hagen på hotellet fantes det slike "hytter" (husker ikke navnet)  til å kose seg i. De passer også godt til å ta bilde i! Hehe.Benn og jeg prøvesatt også "hytta": ;-)
Foto: AnnaSom seg hør og bør var det underholdning på hotellet om kveldene, riktignok av meget varierende kvalitet. :-P
En kveld dukket disse fyrene opp, til Andrines store glede!
Foto: Benn PeterAirhockey hører med!Her er vi på en utflukt til Antik Side og kikker på rester av storslått bebyggelse fra år 400 e.Kr. (Tempelruiner)
Foto: Benn PeterMer av samme...
Foto: Benn Peter...og enda litt. Her Benn og Andrine i ruinene.Antik Side hadde også en del som var som en moderne by.Benn og jeg var også der. ;-)
Foto: AstridSelvfølgelig måtte vi på båttur! Vi valgte en tur som gikk langs ei lang (og skitten) elv i Manavgat. Den stoppet ved utløpet, der det var ei stripe av sand som skilte elva og Middelhavet. Der fikk vi lunsj og tid til bading og soling.
Foto: Benn PeterAstrid og Anna sto foran og koste seg mens båten tok oss gjennom elva.Smil til fotografen!Andrine fant SIN plass. ;-)Vi var ikke den eneste båten på elva, for å si det sånn. ;-) I bakgrunnen den største moskeen av et eller annet, er usikker på om det var i byen Manavgat, eller eller eller. Storslått var den i alle fall.Har haugevis med bilder fra Tyrkiaturen vår, men nå nærmer det seg slutten av det jeg kommer til å dele med dere. Husk imidlertid del 5, som kommer seinere... Jeg har nemlig spart rosinen i pølsa til slutt! ;-)

Kan også legge til at vi hadde noe kjedelige episoder i Tyrkia, men det vises ikke på noen av bildene. Vi slet litt med sykdom, både influensalignende symptomer og mageproblemer. Astrid måtte ha lege flere ganger. Dessuten hadde vi en dusj som ikke fungerte og som skapte mye hodebry både for oss som sårt trengte å dusje etter sol- og strandliv og for de ansatte som prøvde å fikse den, uten hell. Vi opplevde også en tyrkisk guide som opptrådte meget upassende, uten at jeg går nærmere inn på detaljene. Han er imidlertid rapportert inn til reiseselskapet, slik at de kan vurdere å få ham fjernet. Alt i alt var imidlertid ferien vår både koselig og vellykket, akkurat slik bildene gir inntrykk av. :-)

Stikkord:

3 kommentarer

Ana Around the World

11.07.2010 kl.19:44

Så fin borg og kjekke bilder fra Alanya. Har kun vært i Side et par ganger og kjekt å se bilder derfra igjen fra tempelruinene. Hører ofte om magetrøbbel på Tyrkiaturer, håper det ikke dreide seg om store deler av ferien, det er i så fall kjedelig og dumt. Ser godt og varmt ut i hvertfall:)

Med andre ord

11.07.2010 kl.19:52

ana: Hei og takk for kommentaren!

Jeg ser jo at du har mange erfaringer som reisende selv, og bloggen din er kjempeinteressant i så måte. Reising er virkelig berikende i livet!

Koselig at du ba om å være min bloggvenn.

Allis

11.07.2010 kl.20:20

Åååh så flotte bilder du deler med oss.

Takk for titten, alltid kjekt og se fra (for meg) ukjente plasser..

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits