Alanya, del 3: Hårfletting

Hva er vel mer typisk for jenter å gjøre i Syden enn å flette håret sitt? Selvfølgelig måtte våre 3 frøkner også gjøre det...

 Andrine valgte å flette alt håret, mens de to eldste nøyde seg med halve hodet. Alle jentene har meget tykt hår og frisørene sa det tok mye lenger tid enn vanlig å flette håret deres. Andrine satt i frisørstolen i 2,5 timer, og var tålmodigheten selv. ;-)

Under kan du se noen bilder både fra prosessen og resultatet etterpå.

    
    


        
Sjefen kom og telte flettene til Andrine. Resultat: 80 stk!


Da vi var vel hjemme fjernet Astrid og Anna flettene sine og fikk gitt håret en etterlengtet vask. Deres fletter var festet med små strikker så det gikk greit å få fjernet det. Andrines fletter var festet med perler limt fast med limpistol. Vi fikk vite at perlene lot seg fjerne ved å legge dem i varmt vann et par minutter. I går skulle flettene ut og dette ble testet ut. Det viste seg at perlene enkelt gikk ut av håret, men at alt limet ble sittende igjen! Fy søren. Etter mye strev endte vi opp med å måtte klippe av hver flette over limet. Da ble håret seende helt forferdelig skamklipt ut, så Andrine fikk seg en klipp etterpå. Jeg har ofte tenkt at jeg kan klippe henne selv og har kikket på hvordan frisøren gjør det, og denne gangen gjorde jeg alvor av det. Andrine ble både fin og fornøyd, så da blir jeg nok frisør for henne framover, i hvert fall så lenge hun ikke skal ha en avansert frisyre. ;-)

PS! Selv fikk jeg nappet øyenbrynene mens jeg ventet på flettingen. Dette foregikk ved hjelp av en imponerende teknikk med bruk av strikk. Litt vondt gjorde det jo, men det var jammen verdt det. Øyenbrynene ble veldig fine. :-) Pris: 10 lire (=ca 40 kroner).

Stikkord:

Én kommentar

Creativboligstyling.

07.07.2010 kl.22:16

Oi!! Så fine de ble!! Fint med den brede fletten bak:) Når vi skal til Kreta i august så ønsket Eskils yngste datter seg fletter:) Så vi får tro de finnes der nede..de dyktige "flettedamene" :) Tålmodige jenter du har ja..det tok sin tid. Koselig å se hvordan dere har det. Kos deg videre Hege:)

Klemmer fra Kine.

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits