Alanya del 2: Sol- og badeliv, og voldsomt uvær

Mellom regnbygene i gamlelandet og mens vinden uler utenfor kjøkkenvinduet, tenker jeg tilbake på varme og late dager i Alanya og vil dele noen inntrykk og bilder om sol- og badelivet med dere.

Det var ingenting å si på varmen mens vi var i Alanya. Da vi kom sa guiden at det var 38 grader ute. Vi fikk også vite at med den høye luftfuktigheten i Alanya kunne man plusse på 10 grader for å få den reelle temperaturen. Og det var i skyggen! Puh! Ikke rart da at vi tilbrakte adskillige timer i vannet, både i hotellbassengene og -skliene og i Middelhavet. Temperaturen begge plasser vil jeg anslå til knappe 30 grader. Sola var imidlertid ikke så stabil mens vi var i Alanya. De fleste dagene var det overskyet enten på formiddagen eller på ettermiddagen, og vi opplevde en fryktelig storm en av kveldene, kombinert med et vanvittig regnvær som tyrkerne ikke hadde sett maken til i hvert fall de siste 10 årene, fikk vi vite. Stormen tok med seg alt den maktet av løse gjenstander som håndklær, flasker og annet småtteri, men også parasoller, solsenger, bord og stoler havnet helt andre steder enn de hørte til. Det var litt Texasstemning et par timer. Folk fløy fram og tilbake og stresset for å redde sitt, man hørte lyden av ting som knuste overalt og om litt var gatene folketomme. En merkelig opplevelse! Morgenen etter var sola igjen på plass og ingen kunne ane hva som hadde skjedd kvelden før. Tyrkerne hadde tydligvis brukt natta godt til å gjøre alt trivelig til turistene våknet dagen derpå.

Under kan dere se noen glimt fra deilige dager med soling og bading.


Andrine "bodde" i vannet og har blitt en svært dyktig svømmer.


Anna lekte seg også mye i vannet.


Søskenkjærlighet og idyll.


Andrine og Astrid koser seg.


Mer Andrine... ;-)


...og enda mer! Skulle vi få tatt bilder av Andrine var det bare å gå til vannet.


Jentene bader i hotellbassenget. Bildet er tatt fra terrassen vår, som hadde kanonutsikt!


En liten zoomings fra balkongen.Så skulle Middelhavet utforskes... Det var store bølger denne dagen, og flagget var rødt, men litt bading innerst på stranda gikk fint an.


Andrine syntes bølgene var litt skumle og det var trygt å holde søstrenes hender til å begynne med.


Herlig!


Innimellom kunne det var deilig å slappe av litt på solsenga. Noen liker seg best i skyggen. ;-)


Anna koser seg.


Benn og jeg nyter livet på hver vår solseng i hotellhagen. (Foto: Astrid)


Her er vi på en utflukt og stoppet ved ei rullesteinstrand.


Steinene på denne stranda var glattslipte og deilige å gå på. Vi tok med oss litt stein hjem til dekorasjon.


Anna gikk og leita etter fine steiner. Det er en interesse hun har arvet fra sin mor. ;-)


Andrine i en sjelden avslappingsstund på solsenga.


Mor liker seg godt på stranda! (Foto: Benn Peter)


Jeg poserer foran ei av strendene vi koste oss på. (Foto: Benn Peter)Mer Alanyablogging dukker nok opp etterhvert... Får ta litt av gangen! ;-)

Stikkord:

5 kommentarer

Looking goood, hot mama! Herlige bilder, skjønner godt at du lengter tilbake til varmen, her til lands blir det jo aldri skikkelig sommer. Gleder meg til å ta en tur til mammas nye leilighet i Alanya til høsten :) :)

anettesbokboble

07.07.2010 kl.20:10

Jeg storkoser meg med bildene dine og drømmer meg bort til sol og varme. Men i dag skal jeg ikke klage, vi har hatt en kjempefin sommerdag, hurra :D

..

07.07.2010 kl.21:01

Herlige bilder! Jeg blir jo rent misunnelig her jeg sitter og titter ut på gråværet! Så ut som dere kosa dere veldig:-) Ingenting er så godt som å være på ferie med familien. ;)

nyanser.blogg.no

07.07.2010 kl.21:02

Hærlige bilder!!

:)

Georgine

08.07.2010 kl.22:22

Så flotte bilder. Ser ut som om dere har hatt det kjempefint. Litt rart med været, har aldri opplevd overskyet vær i Tyrkia. Var nå i Bulgaria og ønsket meg tilbake til det stabile klimaet i Tyrkia, men kanskje det var litt slik overalt akkurat i månedsskiftet juni/juli?

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits