Alanya del 1: Mat og drikke

Inntrykkene og opplevelsene fra ferien vår i Alanya i Tyrkia er så mange og så omfattende at jeg velger å dele opp blogginnleggene derfra i små temaer. Starter opp nå i kveld med litt bilder og inntrykk om maten og drikken.

Er det noe vi ble positivt overrasket over i Tyrkia så var det all den gode maten! Ofte når vi har vært i Syden er maten på de typiske turistrestaurantene kun for magefyll å regne, men så er absolutt ikke tilfelle i Tyrkia. På alle restaurantene vi var på ble vi tatt veldig godt vare på og fikk servert nydelig mat til en meget rimelig penge. Middag med rikelig drikke til oss alle 5 med dessert og kaffe kom på om lag 400-500 kroner. Maten var smakfull og variert og ikke minst nydelig og innbydende tillaget.


Tyrkisk buffet på hotellet.Kokken skjærer kabab til oss.Delikat matfat for 2.


    
Vi forsyner oss av godsakene.Glade jenter på restaurant.Hele familien er fornøyde med alt det gode vi fikk å spise.
Foto: Tilfeldig kelner. ;-)


 
Tyrkiske sugerør kan være en utfordring. ;-)Kelner Alex ordner opp.Anna ble veldig glad i tyrkisk eplete. Her kjøper vi med oss litt hjem. Dette er tatt mens selgeren enda var blid. Han likte dårlig Benns gode pruteevner. Hihi.Anna koser seg med eplete og Astrid har fått Strawberry Daquairi for barn - en stor suksess i varmen.Is i alle varianter smaker alltid godt.Saftis er heller ikke å forakte i varmen. Pris: 1/2 lire (2 kroner).I nøden kan også tyrkisk potetgull gjøre nytten. ;-)


Alt i alt var maten både billig og god i Alanya, men når det er sagt smakte maten fortreffelig da vi kom hjem også. ;-)

Kommer tilbake med flere ferieinntrykk etter hvert. Nå står det mer klesvask på programmet. Puh!!

Stikkord:

7 kommentarer

anettesbokboble

05.07.2010 kl.21:00

Dette ser ut som en ordentlig drømmeferie! Så koselig å lese om hvordan dere har hatt det :) Klem <3

Luna Anette

05.07.2010 kl.21:09

Å nå gleder jeg meg enda mer til å dra til Alanya! Er spent på hva mer du har å fortelle =)

Voksen

05.07.2010 kl.21:12

Ser ut som dere har kost dere ja, vi hadde en flott helg uten barn, men står nå snart på farten til USA og Canada med barn. Gleder meg skikkelig! Ungene er så store så det blir garantert tid til avslapping likevel!

Beppz

05.07.2010 kl.21:22

Ble skikkelig gira nå! Reiser selv til Antalya med familien om 12 dager, og er kjempegira! Hvilken hotell bodde dere på når dere var i Alanya? :)

Med andre ord

05.07.2010 kl.22:29

Beppz: Vi bodde på Fougére, et trivelig hotell.

I gode og onde dager!

06.07.2010 kl.09:03

Ser ikke lite godt ut det da...Fine bilder.

missM

06.07.2010 kl.21:59

Så herlige bilder, ser virkelig ut som dere har hatt en flott tur. Var selv i Alanya i mars. Men må innrømme at jeg synes stedet var litt slitsomt. Alle skulle snakke til deg og mase på deg med "ditt" språk. Og du kunne ikke bare se på tskjortene de solgte, de ble jo dritsure hvis man tok på en skjorte og ikke kjøpte den. Kelnerene var oppå deg hele tiden og skulle være din beste venn. Jeg synes slike ting er så slitsomt.

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits