Trenger tips til ferie i Alanya

Som faste blogglesere vet, skal Benn, jentene og jeg reise på vår første ferie til Alanya. Nå er det bare få dager igjen til avreise og jeg har tusen ting å ordne før vi drar. Av den grunn er jeg veldig lite ved dataen og på bloggen også. Alt til sin tid!

Når jeg tenker på ferien gleder jeg meg selvfølgelig, men er samtidig veldig spent på hvordan vi kommer til å få det. Jeg aner egentlig "ingenting" om reisemålet vårt. Så kjære bloggleser: Hvis du har vært i Alanya ville jeg derfor sette stor pris på tips og innspill fra deg om alt fra penger og betaling, til shopping, aktiviteter, utflukter attraksjoner og genrelle tips som kan være nyttig for en familie med 3 barn å vite. Har du noen opplysninger du vil dele med oss, setter jeg stor pris på en kommentar!På forhånd tusen takk for hjelpen!


11 kommentarer

Gunn

15.06.2010 kl.20:47

Pass på eldste datteren din :) De er gale etter unge jenter og kan være ganske så frekke. I tillegg må dere regne med mye mas og jag ved restauranter og butikker. Vær bestemt men hyggelig tilbake :) Gi litt tips, men kun når dere er fornøyde. Dra på marked! Der kan dere gjøre store kupp på vesker, skinn og klær av alle slag. Prut!! Du får alltid høyeste pris først. Vi spiste fast på ett sted ved stranda hver eneste dag fordi vi likte oss der. Det at vi spiste lunsjen vår der gjorde at de hadde holdt av solstoler og parasoller til oss. Har hotellet egen strand trenger dere ikke tenke på det :) Ta en båttur oppover eller nedover en av elvene. Helt herlig :) Om dere blir med på tyrkisk aften må dere være villige til å delta. :) Dere kommer til å ha en fantastisk ferie og jeg er ikke misunnelig i det hele tatt!!! :D Vi prutet i tillegg til oss en billig tur med fallskjerm etter båt nede ved sjøen. En fantastisk opplevelse å se tyrkia fra luften. Vi så store skilpadder under vann fra luften og jeg har aldri sett noe lignende :) Vi var i Side, men Alanya har nok omtrent samme tilbudene tenker jeg :)Nyt!!

bfffs

15.06.2010 kl.20:53

kos deg, ha det gøy og lev livet!

Med andre ord

15.06.2010 kl.21:09

Gunn Berit: Takk for gode tips! Lurt det med lunsjen, synes jeg. Er jo ikke sikkert vi er like heldige.

Med andre ord

15.06.2010 kl.21:09

bfffs: I will!

Gunn

15.06.2010 kl.21:20

Åh joda-dersom dere begynner å spise ett sted og liker dere der vil dere garantert kunne spørre pent om de kan holde av stoler til dere :) De gjør det gratis, eller mot litt driks :)

anettesbokboble

16.06.2010 kl.07:47

Dere får sikkert en fantastisk fin ferie! Jeg har nok ikke noen tips å komme med, siden vi ikke har noen erfaring som sydenfarere, men ønsker deg en herlig tur sammen med dine kjære ♥

featherpen

16.06.2010 kl.09:25

Jeg og en eks var der for noen år siden og hadde en veldig koselig tur!

Vi reiste med Apollo og de hadde en utflukt ut til en av småbyene oppe på fjellet som var veldig koselig! Da fikk man se det mer virkelige Tyrkia og fikk spise på en koselig restaurant hvor du satt ved bor som var i vannet. Du spiste rett og slett middag med beina i vannet :) Veldig koselig!

Strendene er veldige allrighte, men pass på slitsomme selgere som står overalt! Og mye av det er svindel. Sølv, som ikke er sølv. Og parfymer som er fulle av alt annet enn godlukt :P

Når dere er der og handler og spiser så vil jeg sett etter hvilke butikker og spisesteder som reisebyråer som apollo og startour har hengt opp flagga sine på utsida av, for da veit du at det er trygt :)

Ha en fantastisk tur!

Med andre ord

16.06.2010 kl.09:54

anettesbokboble: Tusen takk, kjære venn! Vi skal garantert kose oss masse. Nå skal jeg øyeblikkelig reise til Sola for å hente Benn, som kommer hjem fra offshoreturen sin og så går det slag i slag til vi reiser på lørdag morgen. Ønsker deg noen strålende gode sommeruker og håper dere får mye fint vær framover!

Med andre ord

16.06.2010 kl.09:56

featherpen: Tusen takk for gode tips! Selgerne er jeg meget skeptisk til, for å si det sånn. ;-P

16.06.2010 kl.13:22

Åh, så morro :-) Jeg kom fra Alanya på søndag! Det er helt herlig der nede nå.

Dere burde dra til Dim Cay også opp på borgen som ligger i Alanya. Der er det en fantastisk utsikt, også kan man se utover hele Alanya. Er veldig fint å gå ned igjen. Ikke er det så altfor langt heller.. Dim Cay ligger ca 20-30 minutter unna Alanya, og dere trenger drosje for å komme dere dit. Avtal en pris med drosjosjåføren. 40 lire èn vei, er vel det billigste alternativet. Dim Cay er flåter på vannet hvor du kan nyte en fantastisk herlig natur, god mat, drikke, bading osv :-)

Jeg må rette litt på slitsomme selgere oppi her. De er ikke så slitsomme som før. For det har kommet nye regler om at hvis de får kjeft av "kunder" et visst antall ganger, så må de stenge hele butikken. Så de er ikke så ille lenger :-) Er mest "Come and take a look". Og det er det hele :-) Vær hyggelige mot dem. De gjør ikke noe galt. Jobben deres er å skaffe kunder. Det er nok ikke drømmejobben deres å stå utenfor en restaurant eller butikk døgnet rundt, så ikke bli sure på dem. De fleste av restaurantene er ordentlige. Men vær forsiktig med egg, pannekaker, omelett osv.. Søstra mi fikk salmonella nedi der i September, pga det. Så vær forsiktige!

Utenom dette så må dere kose dere masse! Lev livet til det fulle og pass på hverandre :)

God tur!

gutt83

19.06.2010 kl.10:42

Guttegjeng på 7 som drar til alanya 20-27 juni :-D go tur! :-) er kjempe fint der nede!

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits