Jeg fant, jeg fant...

...sa Askeladden. Og nå sier jammen jeg det også! ;-)

Som lita jente bugnet det av liljekonvall rundt meg på denne årstida. Jeg likte blomsten veldig godt, og plukket mang en bukett til mamma og mormor opp gjennom årene hjemme i Hurdal. I tillegg hadde jeg nok litt kremmer i blodet, for jeg fant ut at jeg kunne plukke for salg også. Jeg plukket og plukket og tilbød liljekonvallbuketter for forbipasserende bilister oppe ved hovedveien, eller storveien, som vi kalte den. Et år fikk jeg solgt veldig mye og jeg husker at jeg bestilte meg helt ny sommergarderobe fra Ellos og var veldig stolt da jeg fikk klærne i posten. Jeg må le litt for meg selv når jeg tenker tilbake på dette...

I voksen alder er fremdeles liljekonvallen en av favorittblomstene mine. Den ser nydelig ut med sine hvite, liljeformede blomster på stilk, omkranset av enkle, rene blader. For ikke å glemme den friske og gode lukten... Mmmmm... Dessverre er det ikke så lett å finne lilkjekonvall her i Sandnesområdet. Jeg har faktisk ikke sett liljekonvall i det hele tatt på mange år. I går så jeg imidlertid at min nabo, Jorunn, hadde plukket liljekonvall, som hun hadde fotografert og lagt ut bilde av på Facebook. Heldig som jeg er, fikk jeg et "hemmelig" tips av henne om hvor jeg kunne kikke (Tusen takk, Jorunn!), og jeg var ikke sen om å ta turen... Derav overskriften. ;-) Jeg fant nemlig et hav av blomster! Ærbødisgst plukket jeg en liten bukett, men lot mesteparten stå til glede for andre som eventuelt kommer i samme ærend. Man må jo dele litt på godene, må vite. ;-) Nå står i hvert fall den lille buketten min til pryd på bordet. Det lukter deilig i hel huset og jeg er kjempefornøyd!Når det gjelder vasen, har jeg minner om den også, jeg! Den vant jeg nemlig på "Skikarusellen" i 1978, står det gravert inn. ;-P Det var mens jeg enda var en ung og lovende skiløper for Hurdal I.L. Hihi. Kjære vene - det er jo over 30 år siden! Jammen ikke verst at vasen har fulgt meg i alle disse årene. Brukt den masse har jeg gjort også.

Pleier du å plukke med deg liljekonvall eller andre markblomster hjem?

14 kommentarer

Helt nydelig! Jeg også elsker liljekonvall men ser det aldri lenger:( Plukket også buketter av dette da jeg var liten:) Et bord med liljekonvaller må jo bare bli koselig og sommerlig:))

PS! Vasen må du passe godt på:)

Allis

05.06.2010 kl.21:08

Nydelig blomst, sjelden og se her på disse trakter og.

Ja været er bare herlig nå om dagen, i dag har eg bare sløva inne, klarte ikke og sitte ute i sola, hehehehe... sånn går det når en trur en er 17 år igjen og rangler til langt utpå morrakvisten.. hehehehe,

naturen3

05.06.2010 kl.21:19

Så flott et bilde av liljekonvalen, ingen blomster er vakrere en den:)

Ha en fin kveld og helg:)

ORDIORD.ETT LIV I UBALANSE..

05.06.2010 kl.22:12

For noen hærlige minner!! så flott blomster da!! ;-)

Med andre ord

05.06.2010 kl.22:15

Beate: Takk for det. Klart jeg passer på vasen. Har en større en også, fra året etter. Da hadde jeg nok blitt enda flinkere. Hihi.

Med andre ord

05.06.2010 kl.22:15

Allis: Man skal ikke sova bort sumarnatta, veit du... ;-)

Med andre ord

05.06.2010 kl.22:16

naturen3: Tusen takk for fin kommentar!

Ha en flott helg videre, du også. :-)

Med andre ord

05.06.2010 kl.22:20

ORDIORD.ETT LIV I UBALANSE..: Takk skal du ha, kjære deg. Gode minner er av uvurderlig betydning. Dårlige minner derimot... De snakker vi ikke om i kveld. ;-)

Kos deg masse resten av helga!

♥ A ♥

05.06.2010 kl.22:55

Liljekonval er søte blomster:)

I gode og onde dager!

05.06.2010 kl.23:55

Jeg elsker liljekonvall.

missM

06.06.2010 kl.00:23

Morsomt å mimre tilbake, jeg var også flink til å selge blomster, eller sanger.... ( stakar de som måtte høre på) Liljekonvaller er kjempefine, Prøver å ta med meg litt blomster for å putte i vase når jeg er ute en tur. Det er så koselig :)

//når det kommer til konkuransen er det første gang jeg noen gang har vært med på sånn type konkuranse, egentlig gidder jeg ikke, men så hadde jeg så lyst på den reflektoren ;) Da måtte jeg jo bare slenge meg på... Det andre vårbildet var litt mer en tilfeldighet...

Georgine

06.06.2010 kl.07:23

Pleier ikke det. Men gjett om jeg gjorde det i barndommen og lijekonall det vokste det enorme mengder av rett utienfor hos oss. Men sant som du sier, har ikke sett en eneste lijljekonvall siden jeg flyttet hjemmefra. Har glemt hvor nydelige de ser ut.

juppjupp

06.06.2010 kl.07:48

åååå...så flott det er med liljekonvaller...min favoritt:O)) Plukker så fort jeg finner de:O))

Ha en super søndag:O))

kozkoz

nyanser.blogg.no

06.06.2010 kl.10:16

Liljekonvall dufter nydelig og er så søte...!!!

Ha en god søndag:)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits