Billige Sydenturer... Sukk!
Andrine nyter Sydenlivet på Anfi del Mar på Gran Canaria for 4 år siden.


Jeg vil til Syden!
Det vil jeg egentlig alltid, og i sommer blir ønsket faktisk en realitet. Vi reiser alle 5 i 2 uker til Alanya i Tyrkia i skoleferien. En sånn tur koster naturligvis flesk og vel så det! Når jeg leser artikler og reklame for Sydenturer for under tusenlappen kjenner jeg at adrenalinnivået i kroppen min øker raskt og betraktelig. Visst er det fint med billige Sydenreiser, og jeg unner alle som får seg sol og varme til noen hundrelapper turen og kosen. Kanskje vil jeg en vakker dag få denne muligheten selv. Hvem vet? Jeg må bare få lov å uttrykke at jeg synes det er surt og urettferdig at slike reiser gjelder bare for noen utvalgte grupper, som pensjonister, arbeidsledige og uføre. Yrkesaktive som har fleksibel ferie, har også muligheten. Det er dessuten en kjensgjering at mange familier tar ferie utenom skoleferien for å spare tusenlapper på reisen. Ungene går dermed glipp av verdifull undervisning og får unormalt mye fritid, siden skoleferien jo vil komme i tillegg. Allikvel forstår jeg at foreldre som har mulighet til det, tar dette valget. Selv har jeg ingen mulighet til å være fleksibel i ferieuttaket. Som lærer har jeg fordeler og ulemper, som i alle yrker, men jeg liker dårlig at vi, som i utgangspunktet ikke har en lønn å rope hurra for, må reise på ferie når turene er på sitt aller dyreste. Helt siden jeg var liten har jeg lært at livet er urettferdig, og det må jeg jo bare leve med (i likhet med alle andre), men her på min egen blogg har jeg i hvert fall anledning til å skrive ut litt frustrasjon... Sånn! Nå er det gjort... ;-)

Edit 20/5:
Mitt poeng er selvfølgelig ikke å støte noen med dette innlegget, og som jeg skrev over unner jeg alle som har mulighet til å reise billig en slik ferie. Det er IKKE urettferdig at noen grupper får anledning til en billig ferie, men at ikke ALLE har det. :-)

Et problem med kommunikasjon på internett er at man går glipp av kroppsspråk, tonefall og muligheter til å korrigere undrveis, og da kan misforståelser lett oppstå.

Jeg beklager selvfølgelig til de av dere som har følt dere støtt av dette innlegget.

18 kommentarer

Margrete

19.05.2010 kl.11:07

Det blir vel herlig! God tur :-)

Jeg kom faktisk hjem fra syden på mandag :-)

magnusg

19.05.2010 kl.11:30

Verden er ikke rettferdig, det er bare noe folk liker å tro :)

Du får trøste deg med at du tross alt har en god ferie ordning, og at du helt fin klarer å komme deg til syden om du vil :)

Georgine

19.05.2010 kl.15:13

Vedig bra innlegg Hege!

Sliter med det samme har aldri turt å klage over det for vi lærere har det jo så fint. Men vi har faktisk ikke mulighet til ta to uker fri i mai og få billige billetter. Ungene kan man tross alt be fri fra skolen en uke, vet det er mange som gjør det for å benytte seg av disse tilbudene. En av de store ulempene ved vårt yrke desverre som kanskje ikke så mange tenker over.

babsi

19.05.2010 kl.18:51

Sehr guter Artikel. Übrigens ist Dein Blog immer einen Besuch wert. Ich komme gern wieder hier vorbei.

Med andre ord

19.05.2010 kl.20:32

Margrethe: Tusen takk! Jepp, vi skal kose oss selv om det kosta skjorta. ;-)

Med andre ord

19.05.2010 kl.20:33

magnusg: Vi trøster oss alt vi kan. Hehe. Ja, klart vi er priviligerte som har anledning til å reise på en dyr og fin ferie. Takk for kommentaren din!

Med andre ord

19.05.2010 kl.20:34

Georgine: Takk takk! "Alle" har jo meninger om lærerne og ofte går jo de meningene i retning av at vi har det altfor godt (les: Altfor mye fri). Derfor kjennes det godt å kunne nyansere bildet littegrann. ;-)

Med andre ord

19.05.2010 kl.20:36

Babsi: Tusen takk - det var fine ord. :-)

Jeg velger å ikke innlate meg på å svare på den gamle skoletysken min. Det er nok best for oss begge. ;-)

Grete

19.05.2010 kl.21:34

"det er surt og urettferdig at slike reiser gjelder bare for noen utvalgte grupper, som pensjonister, arbeidsledige og uføre. "

Vær glad du for at du ikke er i den gruppen enda. ;)

Selv er jeg ufør og har ikke hatt råd til å reise til syden på mer enn 25 år. Dette fordi jeg må ha medisiner jeg ikke får dekket andre steder. Pga ubehandlet sykdom i mer enn 25 år mistet jeg både jobb og hjem. Så ble jeg utsatt for en ulykke hvor jeg knuste et bein.

Kan hende livet ikke er så urettferdig allikevel når vi legger det vi har på "vektskåla" og selv om det er dyrere å reise når "alle andre" gjør det?

Uansett ønsker jeg deg en god tur og en flott ferie når det blir din tur- mens jeg vet at jeg kun kan drømme om min.;)

Mvh

Margrete

19.05.2010 kl.21:42

SV: Ja veldig fornøyd! Folkene er hyggelige og plassen er kjempefin :-)

Med andre ord

19.05.2010 kl.22:16

Grete: Takk for god kommentar, som belyser flere sider av saken. Jo, livet er urettferdig, enten man havner på ene eller andre siden av vektskåla. Jeg synes det er utrettferdig at du, og mange andre i lignende situasjoner, sliter med å få endene til å møtes i vårt velstandssamfunn og at innkjøp av nødvendige medisiner belastes den enkeltes økonomi på en slik måte at tiltrengt ferie er uoppnåelig, slik du beskriver. Du har min fulle sympati og jeg skjemmes over at din beskrivelse er en realitet for mange i rike Norge. Dessverre er ikke din historie enestående.

kvinnen

20.05.2010 kl.01:34

Har hatt det sånn i mange år. Alene med 4 unger og alt for høy gjeld ga ungene noen dager ekstra fri før skoleferien, slik at v sparte mer enn 1000 pr hode, spesielt når vi reiste til Gran Canaria i julen.

Nå jobber jeg når det kommer et oppdrag, og har jeg ingen, så kan jeg reise! :)

Man velger sitt eget yrke, og noen velger ut fra interesse, noen ut fra tilfeldigheter og noen ut fra fritid. Det er en haug med yrker som åpner for ferier i "billigperiodene", forutsatt at man er ferdig med unger i skolealder, selvfølgelig. Det går brått 10 år bort til det også. Minst.

Men hvem har sagt at det skal være enkelt? :)

PS. Jeg reiser hjem fra Alanya i morgen! :-\

bernhard

20.05.2010 kl.09:54

hei hege

eg trur nesten ikkje det eg leser er dette urettferdig me har blitt syke kann ikkje arbeide pga forskjellige årsaker så prestere dere å si dette er urettferdig vær glade for å være friske å heller betale litt mere dere tjener jo attskjilligt mere en oss på uføre trygd dere tjener det dobbelte av det dei fleste på utføretrygd å så prestere dere dette det holder at nav trykker oss i driten ellers håper eg dere får en god dag

Hege

20.05.2010 kl.11:31

Hei Bernhard.

Jeg beklager hvis du føler deg støtt. Det er selvfølgelig ikke meningen. Jeg skriver også at jeg unner alle som har mulighet til å reise billig å gjøre det. Det jeg mener er urettferdig er at sydenturene er så billige på tidspunkter når vi ikke har anledning til å reise. Jeg har full sympati med mennesker som er syke og dette innlegget dreier seg ikke om det, men jeg forstår at et par av dere kan ha tolket det i den retning. Beklager igjen hvis jeg har uttrykt meg på en måte som kan misforstås.

Ønsker deg også en god dag!

randi

20.05.2010 kl.15:33

Hege! Tenkte du deg om før du skrev dette innlegget ??

Hege

20.05.2010 kl.21:05

Randi: Dette er jo noe jeg har tenkt på så lenge jeg har vært lærer. Du og jeg har vel også snakket om det tidligere. Det som utløste dette innlegget var artikkelen jeg leste, og som jeg linker til, om at man nå kan reise til Syden for under 1000 kroner.

Kanskje skulle jeg ikke brukt ordet "urettferdig". Jeg burde nok heller ikke navngitt enkelte grupper, da jeg i ettertid ser at det var uheldig og kan oppfattes på en annen måte enn jeg mente. Dessverre er nettkommunikasjon veldig sårbar og misforståelser dukker lett opp, i forhold til når man snakker med hverandre.

Budskapet mitt står imidlertid fast: Det er "kjedelig" for alle som har fastlåst ferie og ikke har anledning til å reise når det er billig.

desperados

20.05.2010 kl.21:32

Ærlig talt er det noen som har grunn til å klage så er det jaggu meg! ikke er jeg pensjonist, arbeidsledig eller ufør. Og ikke er jeg lærer med lang ferie heller. At jeg kommer mest dårlig ut av dette hersker det ingen tvil om. Stakkars meg!

Nå er det så lenge siden jeg har vært her å snoket, mormor, så nå vurderer jeg fake på meg en sykemelding, spandere meg en billig sydentur og ta med en lap så jeg kan ligger på stranden et varmt sted å oppdatere meg her inne! Jeg er jaggu lur egentlig....sku jaggu tro jeg har mer i hode enn folk flest, men det har jeg jo ikke lenger. hehe

Anna Elise H. Riise

21.05.2010 kl.19:56

Veldig bra, Hege!

En ting at vi lærere ikke kan ta ferie når turene er billigere, men jeg mener faktisk at dette ikke er riktig overfor barna heller. Det er som du seier, de mister verdifull skolegang. Jeg synes også at det er en viktig lærdom/holdning å ta med seg; "går du på skolen, så går du på skolen. Ferie er ferie...!"

Kanskje jeg er streng, siden jeg mener dette???

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits