Wunderbaum

Jeg leste nettopp en artikkel om Wunderbaum, og jeg ble tanke- og følelsesmessig umiddelbart trukket tilbake til det glade 80- tall. ;-P Wunderbaum har eksistert helt siden 1952, men ble først populær i Norge på slutten av 70-tallet. I dag eksisterer Wunderbaum fremdeles, nå i 26 forskjellige lukter. Senest sist desember ble en ny lukt lansert. Salget av det lille papptreet man enten elsker eller elsker å hate går strykende. Bare i USA ble det i fjor produsert luktetrær til en sum av 50 millioner dollar! Det må 6 fabrikker til å for å klare å dekke etterspørselen etter det populærer produktet.


Kilde til bildet: NRK


Jeg minnes godt da jeg som ung jente fikk kjøre bil med de tøffe gutta, som hadde grønn Wunderbaum hengende i speilet. Det luktet fantastisk (mente jeg på den tiden), og jeg følte meg veldig kul og viktig. Hihi. Da jeg senere fikk min egen bil, måtte jeg selvfølgelig ha mitt eget luktetre også. Jeg testet ut ulike lukter, men endte alltid opp med det grønne som favoritt. Nå er det veldig mange år siden jeg har hatt Wunderbaum i speilet, jeg må le litt for meg selv mens jeg tenker på det, men tanken på det som var gir meg en artig mimrestund og jeg kan fremdeles kjenne lukten hvis jeg lukker øynene og kjenner godt etter. ;-) Det er rart med det - etter som årene går blir vi muligens mer nostalgiske og glorifiserer det som var.

Når jeg sitter her og tenker på det nå, frister det faktisk litt å gå til innkjøp av et nytt tre og henge i frontruta. Eller kanske ikke! Faren for at min kjære Benn Peter vil gå helt bananas da er vel overhengende stor, så det er kanskje best å la være. ;-)

Har du minner om Wunderbaum? Liker du lukta? ;-) ...og hvis du er ungdom nå: Er Wunderbaum kult for deg? Hihi.

5 kommentarer

Idunn

17.05.2010 kl.00:44

Er ikke spesielt glad i wunderbaum, egentlig ;P lukten gjør meg småkvalm. Tror det skyldes en periode den ene broren min hadde da jeg fremdeles var liten jente, hvor hele bilen hans var dekt med disse trærne i forskjellige farger. Litt for mye av det gode, og stakkars lillesøster fikk varige mén ;P haha. Sånn kan det gå =) Jeg har ikke sett mye wunderbaum de siste årene, bortsett fra utpå landet hos rånerne der =P Til gjengjeld tror jeg de overkompenserer.

Jona

17.05.2010 kl.01:22

Hvem husker ikke den grønne Wunderbaumen! Hehe.

jeg liker fremdeles å ha noe dill i bilen. Grønn Wunderbaum har jeg ikke hatt på ca 20 år, men jeg har hatt en med det amerikanske flagget på noen ganger. Ellers så liker jeg de litt mer originale nå. Fortiden har jeg en grønn John Deere duft traktor hengendes i speilen. Innkjøpt i USA i fjor.

Dattern min på 18 og hennes venninner digger duft-dinger. Hello Kitty, og masse rart blir hengt opp i bilen dems.

Den de hengte i vinduet i russebilen var innkjøpt på Kondomeriet, og trenger vel ikke utdypes noe mer enn det ;)

Ha en kjempe fin dag i morra, Hege! Håper dere får finvær. Ser på bildene dine at dere har hatt sol de siste åra.

Her er det vel ikke spådd all verdens vær, men det får vel ikke blitt værre enn det var for 2 år siden med snø, men da slapp jeg unna. Siden jeg var på sykehuset, nyoperert.

juppjupp

17.05.2010 kl.08:23

jeg hater falske lukter...og da inkluderes dette berømte treet, men alle har det, men mange gjemmer det under setet eller no...hehe...

Brodern hadde en slags klase med sikkert 30 trær i vinduet...så du kan tenke deg lukta...kombinert med Prince og Purple rain på anlegget...hihi...MISS 80 tallet..

Ha en flott dag i dag:O))

kozkoz

anettesbokboble

17.05.2010 kl.08:51

Det hender vi har et i bilen, men da som oftest en annen plass enn i speilet, he he.. Favoritten min er det gule som lukter ananas, men det er jo helt umulig å få tak i :(

Georgine

17.05.2010 kl.08:57

Husker den veldig godt. Men har egentlig ingen spesielle minnder derfra. visste ikke engang at den eksisterte fremdeles.

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits