TTV-fotografering

Benn har fått interesse for noe som kalles TTV-fotografering. Det betyr "Through the viewfinder". For å forklare litt nærmere: Man bruker et moderne kamera og fester et gammelt kamera foran (på litt avstand), slik at man får et gammelt look på bildene. Det ser ganske snodig ut i bruk, men bildene kan bli kule og annerledes, med en støvete look og naturlig ramme rundt. Denne måten å fotografere på erstatter naturligvis ikke ordinær fotografering, men er et artig suplement.

Når man tar bilder på denne måten, må man kikke i søkeren nedover, fordi det gamle kameraet er plassert 90 grader i forhold til det nye. På den måten ser det ut som man kikker ned i bakken og tar bilder med det lange, rare kameraet, og man kan få rare og undrende blikk fra tilfeldige betraktere. Det er vanskelig for intetanende å forstå i hvilken retning fotografen fotograferer, og Benn har tatt flere bilder av meg, som jeg ikke har forstått før etterpå. Han ser jo en helt annen retning enn man normalt gjør når man fotograferer.

Har du ambisjoner om å snikfotografere noen, er TTV-fotografering altså et B(r)ennhett tips! ;-P

Nå tar i alle fall Benn bilder av "alt mulig" gjennom det finurlige kameraet sitt, og er aktiv på flere flickr-grupper, sammen med andre fotografer som er like sære som han selv. ;-)

Når han fotograferer på denne måten, ser det slik ut:


Benn fotograferer med sitt hjemmemekkede TTV-utstyr. Snodig, ikke sant?


Og resultatet kan for eksempel bli som dette:


"Portrett" av meg. ;-)
Bildene blir slik som dette, uten bruk av filter eller behandling i etterkant.Et eksempel til. Dette er av en kiter på Solastranden.


Jaja, jammen kan man ha merkelige interesser... ;-)

Har du hørt om TTV-fotografering før? Hva synes du om dette her?

13 kommentarer

Maria Mohn - plateaktuell i 2010!

09.05.2010 kl.22:31

Jeg syns dette er dritfint! Jeg vil gjerne være modell ;) Det blir så nostalgisk og nydelig, elsker at det er firkantet, blir sånn polaroid-feeling på det. Nydelig var det :)

Med andre ord

09.05.2010 kl.22:33

Maria Mohn: Så koselig at du likte det. Jeg skal overbringe modellønsket. ;-) Han er nok ikke vanskelig å be!

Camillafje

09.05.2010 kl.22:38

det var kjempe kule bilder : )

Benn

09.05.2010 kl.22:40

Maria: Jeg er veldig lett å be;-) Du får gi et hint om du er på disse kanter så ordner det seg nok! Sjekk ut linken/hjemmesiden for flere bilder:-)

anettesbokboble

09.05.2010 kl.23:35

Fantastisk fine bilder. Har aldri hørt om dette før, men jammen var det fint :)

Gunn

09.05.2010 kl.23:51

Spennende!! Veldig artig og annerledes. Og veldig festlig at Benn tar bilde av musa til dama si-som ho deretter legger ut på Bloggen sin! Hihi. Veldig flotte bilder altså! :) Ha en god natt og en flott uke!

Isabel --

10.05.2010 kl.01:02

Oi, dette har jeg aldri hørt om, men så utrolig spennende ut. Vet ikke helt om jeg skjønte hvordan det gjøres, men tenker meg at når jeg leser dette i morgen med briller, så kommer jeg til å skjønne det. Ble veldig kule bilder, så dette har jeg lyse til å teste ut en gang :)

Perla

10.05.2010 kl.10:34

Hei Hege!

Nå er det lenge siden jeg har vært innom.

Sv: Det har til tider vært tøft, og vanskelig. Men når jeg skrev om behandlingen var det merkelig lett. Nesten litt ekkelt. Tusen takk for gode ord. Blir rørt, jeg!

Så utrolig kule bilder det ble!! Digga dem.

Med andre ord

10.05.2010 kl.13:46

anettesbokboble: Det er nok ikke så mange som har hørt om dette, det er en rimelig sær interesse. Hehe. Kjekt du likte det. Benn følger med på kommentarene her. ;-)

PS! I morgen gjelder det! :-D

Med andre ord

10.05.2010 kl.13:48

Gunn Berit: Er ikke redd for å vise musa mi verken for Benn eller resten av Norges befolkning, jeg, ser du. ;-P

Med andre ord

10.05.2010 kl.13:49

Isabel: Nei, det er nok en såpass sær form for fotografering at ikke så mange har hørt om det før. Ta på brillene og prøv igjen, eller spør hvis du lurer på noe. :-) Kult er det, ja!

Med andre ord

10.05.2010 kl.13:51

Perla: Godt å høre fra deg igjen. :-) Har tenkt på deg...

Gunn

10.05.2010 kl.19:33

Tøffingen :)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits