En favorittbutikk

Har lyst til å slå et lite slag for en av mine favorittbutikker, nemlig Indiska.

Å gå og kikke på Indiska er en fryd!
Man finner både klær, tilbehør og interiør i en salig blanding av friske og sterke farger, spennende artikler og alltid noen overraskelser. Jeg kan gå lenge og bare kikke! Noen ganger ender det med et kjøp til heimen eller et plagg til meg selv, men ofte går jeg bare ut igjen - med et smil. Jeg synes at det å gå innom Indiska er en opplevelse, også utover det å handle.


Masse fine ting til hjemmet!
Bildene i innlegget er lånt fra hjemmesiden: Idiska

Butikken Indiska har faktisk en over 100 årig tradisjon som forretningsvirksomhet. I 1901 startet Mathilda Hamilton en butikk i Stockholm, etter å ha bodd en årrekke i Himalaya i Nord-India. I dag har kjeden omlag 80 butikker i Sverige, Finland, Danmark og Norge. For ikke mange år siden måtte jeg til Sverige for å komme på Indiska, men nå har kjeden heldigvis spredd seg helt til oss i Sandnes. Butikken er plassert på Kvadrat, Norges største kjøpesenter, noe som er praktisk, men litt uheldig også. På Kvadrat fyker ofte skattene ut igjen av butikken før lille Hege har rukket å stikke innom. ;-P Prøver derfor å titte innom ofte, men av helsemessige årsaker har Kvadratbesøk vært nedprioritert i vinter. I dag skal jeg imidlertid dit! Anna går på turn i Sandnes, og da benytter jeg anledningen til en liten shoppingrunde mens jeg venter på henne. Vi bor cirka 15 minutters kjøring fra sentrum, hver turnhallen er, og da er det ikke noe poeng i å kjøre fram og tilbake når man like godt kan bruke litt tid i noen kjekke butikker imens. Lurt, ikke sant!? ;-)


klesutvalget er etnisk inspirert og med friske farger og spennende snitt.

Handelsfilosofien til Indiska baserer seg på stikkord som humanisme og omtanke, lange og nære levarandørrelasjoner, samt nærvær og engasjement, ifølge nettsiden deres. Som kunde på Indiska føler jeg meg trygg på at produsentenes interesser er ivaretatt, til tross for et eksotisk og spennende indiskimspirert vareutvalg.

Indiska lanserer i disse dager en ny, spennende kolleksjon, designet av Jade Jagger. Det kan du lese mer om og smugkikke på hos KK. Link til artikkelen finner du her.

Pleier du å handle eller kikke på Indiska?

Har du en annen favorittbutikk som du vil anbefale?


12 kommentarer

Indiska er en kjempe fin butikk (:

altvel

29.04.2010 kl.13:38

Enig med deg, Indiska er en fryd for øyet! Husker jeg elsket å gå rundt på Indiska da jeg var ung og bodde i Sverige- da var Gøteborg nærmeste shopping by. Så kom kjeden endelig til Norge, og jeg stikker fortsatt innom når jeg kan.

I gode og onde dager!

29.04.2010 kl.14:00

Jeg er rett som det er innom butikken her i Trondheim. Kjøpte meg stuegardiner der for ikke så lenge siden.

Jona

29.04.2010 kl.14:22

Jeg ser ofte mye fint fra Indiska i blader osv, men når jeg går innom så finner jeg aldri noe jeg liker faktisk... Antageligvis utsolgt på det jeg liker da. Jeg må nok shoppe oftere. Søren og... ;)

Koselig blogg du har, Hege. Er innom rett som det er :)

Gunn

29.04.2010 kl.14:35

Her har jeg bare en ting å si: Nydelig!!

Creativbolig

29.04.2010 kl.14:41

Elsker Indiska! Blir alltid i fyr og flamme når jeg kommer til et nytt sted å ser de har Indiska der! :) Ville gjerne ha hatt det til Hamar også! jeg har mange favoritt butikker og Indiska er blandt dem. Cornelias hus i Trondheim er vel også av de som troner høyt opp på lista. Eller finnes det så sykt mange fine i Danmark. Flott at du tok med historien bak butikkene. da gjør det det ekstra spesielt å kikke i butikken:)

Med andre ord

29.04.2010 kl.15:23

Jona: Ja, det er så kjedelig når de fine tingene er utsolgt! Vi får bare shoppe mer ivrig og ofte så unngår vi problemtaikken! Hihi.

Kjekt at du leser bloggen og gir lyd fra deg!

Med andre ord

29.04.2010 kl.15:24

Gunn Berit: Noen ganger er det enkle det beste! ;-)

Med andre ord

29.04.2010 kl.15:25

Creativbolig: Cornelias hus kjenner jeg ikke til. Er "aldri i Trondheim... Men skal legge meg navnet på minnet. :-)

Vi får krysse fingrene for at Indiska kommer til hamar også. :-)

Med andre ord

29.04.2010 kl.15:26

Siven: Så spennende! Har du bilde av gardinene i stua så vi nysgjerrige kan få se? ;-)

Med andre ord

29.04.2010 kl.15:29

Altvel: Visste ikke at du hadde bodd i Sverige... Jeg er så glad i Sverige og svensker, og reiser på tur dit så fort jeg får anledning.

Tidligere, før Indiska kom til Norge, pleide jeg å gå dit i Karlstad når min eksmann og jeg hadde vår årlige, og koselige, Karlstadtur. Nå trenger jeg ikke dra så langt lenger... :-)

Jona

29.04.2010 kl.18:34

Å, du burde titte på Dorothea sine hjemmesider. DET er drømmebutikken min. Litt langt fra deg, Hege, men mulig med et besøk når du er "hjemme" en tur på besøk. :)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits