En lærers hverdag

Som mange av dere vet er jeg lærer i barneskolen. Det har jeg vært i 16 år nå, og jeg trives veldig godt i yrket mitt. Det er meningsfullt og givende, samtidig som det er svært krevende og utfordrende.

Alle yrker har gode og mindre gode sider. Et gode vi lærerne har er den lange sommerferien. Den er vi selvfølgelig godt fornøyde med, men den er også helt nødvendig for å ta seg inn etter et slitsomt skoleår fyllt av utfordringer. Vi lærere er heldige som har mulighet til å være med å påvirke framtidas voksenbefolkning, og har et ansvar for å være positive forbilder. Vi kommer tett innpå små mennesker, som gir utrolig mye tilbake. Dette er et stort privilegium! 

Som lærere skal vi drive målrettet opplæring og sosialisering. Vi skal se den enkelte elev og gi alle et tilpasset opplæringstilbud, i nært samarbeid med hjemmet. Dette tar jo tid og er veldig krevende å få tilfredsstillende til. Uansett hvor lange dager vi har og hvor mye vi jobber vil vi alltid føle at vi skulle gjort mer. I tillegg kommer all møtevirksomheten, rapportskrivingen og dokumentasjonskravene, som bare har økt og økt de årene jeg har vært i jobb.

Til tross for økte krav er jeg som sagt veldig glad i jobben min. Nå som jeg er sykemeldt, tenker jeg hver dag på hvor fint det skal bli den dagen jeg igjen kan gå inn i klasserommet som lærer for elevene mine. Disse tankene er med på å gi meg et håp om å bli bedre i nakken min, slik at det skal være mulig å få gjennomført.

I dag leste jeg et godt innlegg om å være lærer hos bloggvennen min, Georgine, som også er lærer. Det var hennes innlegg som inspirerte meg til å skrive dette. Det fine og velformulerte innlegget hennes kan du lese her. Takk, Georgine!

7 kommentarer

Creativbolig

23.04.2010 kl.12:34

All respekt til dere som er lærere! Sommerferier og andre ferier har dere vel fortjent!! Har flere venner som er lærere og vet hvor mye arbeid som ligger bak! :) God bedring og lykke til med skuldrene:)

Georgine

23.04.2010 kl.12:50

Tusen takk Hege! Tror vi er mange lærere som egentlig er veldig glad i jobben vår, men gleden drukner til tider i frustrasjoner over økt krav og arbeidsavtaler som ikke tilpasses de nye kravene.

altvel

23.04.2010 kl.12:51

Det er godt å være glad i jobben sin- ikke minst en fordel for elevene;)

Jeg ser at både du og Georgine er glad og engasjert i jobben som lærere- hurra! Blir glad av å vite at det er mange elever som har fått oppleve den gode jobben dere gjør.

ordiord

23.04.2010 kl.13:05

Vet du, mange sier til oss at vi gjør en så bra jobb som fosterhjem. Nei, vi er vanlige folk med ekstra tid. Bøyer meg virkelig i støvet over jobben dere gjør. Etter alle nye reglene for er det 3 år siden? fy, dere fortjener og ha en sekretær og minst 3 mnd ferie.. Ikke slit deg ut og husk , det du gjør er det viktigste en kan gjøre. lære barna opp... tusen takk for en flott jobb du gjør.. jeg bøyer meg i støvet for deg og alle andre slitere... Håper der får mer lønn også.. Burde det. ha en flott helg... søte,flinke deg.

Lendefamily

23.04.2010 kl.13:12

Så utrolig bra:) Slike lærere som deg trenger skolen virkelig:) Stå på!

..

23.04.2010 kl.21:28

Sv: Radioen går det mest av i bilen hos meg, og det er alltid like koselig. Hyggelig med radio hjemme også, istedenfor irriterende tvlyder.

Det ble noen klær igjen, men ble kastet enormt mye. Godt var egentlig det, bare litt tomt nå. :)

Så flott det var å lese innlegget ditt. Det får meg nesten til å ville ta lærerutdannelsen. Jeg har mange utfordringer i jobben min jeg også, men det gir en slik glede når en klarer det. Det er alltid noe som skulle vært gjort, det er krevende og slitsomt, men jeg går som oftest hjem med en god følelse. Må lære meg å legge fra meg jobb på jobb. Tenker så altfor mye på den, men så er jeg ung enda og har ikke lang erfaring som vernepleier. Det går seg nok til etterhvert.

Nyt resten av fredagskvelden. :)

anettesbokboble

23.04.2010 kl.21:29

Dere er utrolig flinke til å skrive, både du og Georgine, og det vises at dere begge virkelig brenner for lærer-yrket! Vi trenger slike som dere! Anbefaler dere å lese bloggen til Tornerose, www.tornerosesverden.blogg.no Hun er lærer og skriver om sin hverdag med sykdommen ME og har mange fine betraktninger om det å være lærer! Klemklem :)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits