Litt om Lista og mer om mangt

På grunn av en liten reise i helga og andre prioriteringer, har jeg innvilget meg selv en ørliten bloggpause. Meeeeen... NÅ er jeg tilbake igjen! ;-D

Benn og jeg dro tidlig lørdag morgen til Kristiansand for å feire 40-årsdagen til venninna mi, Heidi. På turen hadde vi en stopp i vakre Lyngdal, som var en ny opplevelse for meg. Lyngdal har tidligere vært et sted vi bare har passert. Denne gangen stoppet vi fordi Benn skulle på et Harley Davidsonverksted med motorsykkelen sin. Jeg skulle definitivt ikke på motorsykkelverksted så jeg gikk en runde i sentrum mens jeg ventet, i håp om å finne noen kjekke butikker. ;-) Jeg ble ikke skuffet! Faktisk ble jeg veldig positivt overrasket over butikkutvalget i den lille, koselige byen. Det ble riktignok ikke den store handlingen, men et fint smykke og litt annet dill fikk bli med i posene hjem. Pluss ei vinflaske! Til og med pol hadde de nemlig der. Hehe. Er litt usikker på hva jeg så for meg, men kanskje et par-tre butikker og noen bedehus. ;-P I hvert fall ikke masse kjekke butikker og Vinmonopol. Vel, etter noen timers stopp bar det videre til Kristiansand hvor vi deltok på en morsom og koselig bursdagsfeiring for Heidi. Jeg har ingen bilder fra den feiringen. Da ble det nemlig prioritert festing framfor fotografering!

På søndag våknet vi hjemme hos Heidi og Trond, nøt en deilig frokost og fikk pratet og kost oss litt utover formiddagen før vi kjørte vestover igjen. På hjemveien valgte vi å ta en omvei om Lista og kjørte helt ut til fyret, før vi tok runden på halvøya og reiste hjem. Vi følte det omtrent som om vi hadde kommet til en annen planet! Landskapet og byggeskikken var så spesiell og annerledes enn det vi er vant til. Vi kikket og så, så og kikket med stooore øyne og åpne gap (les: hakeslepp) og ble fascinerte, begge to. På Lista er det værhardt og gårsdagen var intet unntak. Til tross for sol fra nesten skyfri himmel, var det skikkelig surt på grunn av sterk vind. Det blåste faktisk så mye at vi tidvis hadde problemer med å stå stødig og holde kameraet i ro. MEN bilder ble det:


Lista fyr.


En close-up av fyret.


Det var surt og kaldt ute i havgapet, men vi fikk oss en god luftetur og noen bilder på minnebrikken.


Her sliter jeg faktisk skikkelig med å finne balansen på grunn av den sterke vinden. :-P
Nederste foto: Benn Peter


I dag har jeg hatt en god dag og faktisk fått gått to turer. Jeg har jo som "jobb" å trene, uten å anstrenge nakken, så jeg er veldig fornøyd med meg selv nå i kveld. Er ikke fullt så fornøyd med at gressklipperen vår ikke var på lag med meg da jeg skulle ta den fram for årets jomfrutur i kveld, men heldigvis forsto Benn seg bedre på den enn meg, så når han får lånt verktøyet som trengs ser det ut som han klarer å få orden på den igjen uten at vi trenger å blakke oss. ;-) Det er forresten helt utrolig hvor raskt gresset har blitt grønt og langt i vår. Jeg har rett nok gjødslet plenen, men jeg er overrasket over veksten, og en klipp var virkelig på tide. Jeg rakk å klippe litt før klipperen streika, og håper å få tatt resten en dag om ikke lenge...

Jeg har lenge hatt prosjektet med fotoboka for 2009 hengende over meg. Som jeg har skrevet tidligere har vi bestemt oss for å lage årbøker via software på nettet nå, framfor album på gamlemåten. Jeg har brukt MASSE tid på å ferdigstille denne, og i dag har jeg endelig fått sendt den fra meg til trykking. Vi har tro på dette og gleder oss til å se resultatet om nøyaktig 8-9 virkedager. ;-) Hvis noen lurer så bruker vi softwaren til Elkjøp. Den har vi god erfaring med både til utskrift av bilder og laget kalendere via tidligere, så nå satser vi på at den holder mål også på fotobøker.

Hvis dere venter på innlegget jeg lovet angående den praktfulle nettbutikken jeg nevnte, kommer det i morgen. Tror jeg! ;-) Motto: Utsett til i morgen det du ikke gidder i dag! Hihi.

Nå tikket det nettopp inn en melding om at min gode bloggvenninne altvel hadde savnet meg. Det føles godt å være savnet når man er borte, men her er jeg altså - back in business! Nå skal jeg poste dette og gå inn og kikke på bloggene deres. :-)

Håper dere har hatt en like god start på uka som meg! ♥

16 kommentarer

altvel

19.04.2010 kl.22:48

hehe.. fanget opp den med en gang- puh,velkommen tilbake!

Herlig innlegg, jeg har alltid drømt om fyr-ferie:)Nå ble jeg i hvertfall sikker på at det er en MÅ ting i livet. Ser ut som det var helt klart riktig prioritering av deg , dette..det er bare jeg som er så tullete at jeg sitter klistra ved pc`n i stedenfor å løfte blikket litt.

Dette ble jeg glad av, artig å se !

Ha en god kveld.

Vi blogges;)

Creativbolig

19.04.2010 kl.22:50

Disse bildene må jeg vise til min kjære, han ønsker seg nemlig et fyr,,,he, he ja som ferie sted:D Nydelige bilder! Hørtes ut som om dere hadde hatt en fin tur! :)

..

19.04.2010 kl.22:50

Ser ut til at du har kosa deg masse i helgen! Flotte bilder var det også:)

Venter spent på morgendagen. Tihi:)

Margrethe

19.04.2010 kl.23:22

Flotte bilder! Rekker ikke lese teksten nå, tar den i morgen. Må legge meg! Utrolig travle dager for tiden, heldigvis!!!!!

Torunn

20.04.2010 kl.07:50

ÅÅÅÅÅ,fikk lengsel etter flotte Lista........Har du vært der uten meg altså???? Var aldri en sommer uten Lista-besøk i barndommen!!!!. Min mor er derfra,dermed har jeg både slekt og venner der. Koselig å se bilder derfra igjen. :-)

Klem fra Torunn

anettesbokboble

20.04.2010 kl.08:12

Fantastisk fine bilder og det virker som om helga har vært likeså :) Nå har jeg full nedtelling til Sandnes-tur ;)

I gode og onde dager!

20.04.2010 kl.09:24

Koste mg med bildene og det fine innlegget. Du kan jamen skrive...

Georgine

20.04.2010 kl.09:25

Bra du er back in business. Vakre Norge, minner meg litt om Danmark. Vinmonopol og bedehus har de, ikke værst det. Er spent på den vinen som jeg regner med du kommer med en rapport om senere! Ikke noen altervin vel?

Med andre ord

20.04.2010 kl.12:02

altvel: Fyrferie er nok nærmest garantert suksess, vil jeg tro, hvis du da ikke absolutt må ha sol og 25 varmegrader i ferien. ;-) På Lista var det veldig attraktivt å feriere i mine øyne, landskapet og omgivelsene innbød til ro og avslapping - og fine opplevelser. Håper for din del at dere en gang gjør alvor av planene. :-)

Med andre ord

20.04.2010 kl.12:04

Creativbolig: Vis ham gjerne bildene, som jeg personlig ikke synes er all verden, men en viss følelse av hvordan det er der ute får du kanskje.

Reis på fyrferie med din kjære, og jeg kan, etter å ha vært på Lista, nærmest garantere at ingen av dere vil bli skuffet. :-)

Med andre ord

20.04.2010 kl.12:05

Torunn: Ja, vi var der uten deg/dere, men ble så positivt overrasket at vi gjerne reiser igjen. Da hadde det vært fint med følge av kjentfolk. Visste forresten ikke at din mor er fra Lista.

Det går jo kanskje an å ta en dagstur i sommer? :-)

Med andre ord

20.04.2010 kl.12:06

anettesbokboble: Takk for det. Jeg gleder meg til du kommer. Hvilken dato var det igjen? Må krysse av i kalenderen... ;-)

Med andre ord

20.04.2010 kl.12:07

Siven.: Så bra! Tusen takk.

Med andre ord

20.04.2010 kl.12:09

Georgine: Norge er veldig allsidig, og området rundt Lista er ikke typisk norsk, i mine øyne. Kan godt være litt dansk perg over området, ja, men på bildene vises jo bare fyret. Tettstedet Lista er et syn i seg selv. Dit skal vi tilbake og fotografere en annen gang. Garantert.

Når det gjelder vinen er den drukket opp på festen(!), men den var god og jeg drikker den av og til, så du skal ikke se bort fra at det kommer et innlegg om den. ;-)

farmoringrid

20.04.2010 kl.13:01

Jeg har et lite hus i Farsund der jeg er store deler av sommerhalvåret. Kjøpte det i 2006 da jeg gikk av med AFP. Storkoser meg der og Lista er et spennende område av landet vårt. Proppfullt av historie - gammel og ny. Loshavn fra seilskutetiden, helleristninger, et utall gravhauger o a. En gård - den ligger like ved vegen-har i hvertfall 4 gamle gravhauger på tunet!

Farsund by har flott trehus arkitektur. Jugendstil!

Fyret er et must når du er på de trakter. Det holdes konserter og kunstutstillinger der ute. Flotte turstier rundt der er det og.

anettesbokboble

21.04.2010 kl.10:30

Vi kommer onsdag 5 mai og drar igjen onsdag 12 mai. Regner med dagene før konfirmasjonen blir ganske travle (Kristian har bursdag på torsdag, så han skal få litt feiring han også :), kanskje vi kan treffes på mandag eller tirsdag?

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits