Livslyst

Anbjørg Sætre Håtun, kjent blant annet som programleder i helsemagasinet Puls på NRK og som spaltist i magasinet Kamille, har skrevet bok til meg! Boka heter Livslyst og handler om å møte og mestre motgang. Eller... Hun har nok ikke egentlig skrevet den direkte til meg, det bare føles sånn. :-)

Dagen etter at jeg fikk de nedslående nyhetene fra nevrokirurgen, gikk jeg på biblioteket og kikket litt. Da lyste denne boka mot meg fra hyllene og bare "ba" om å bli lånt. Jeg gikk hjem og leste den fra perm til perm med en gang. Jeg ble rett og slett fenglset!

Anbjørg Sætre Håtun forteller i boka om egenopplevd brystkreft, prosessen fra den spede mistanken begynte å bre seg, til kampen for å overleve og om tiden etterpå. Hun klarer å formidle hvordan hun kom seg gjennom de tøffe tidene ved hjelp av teknikker, øvelser og manipulasjon av tankene sine på en lettfattelig måte. Jeg fikk gode tips til hvordan jeg selv kan jobbe mentalt for å se lysere på situasjonen min. Sætre Håtun er opptatt av at det finnes håp, selv om man må være realistisk og klare å akseptere situasjonen man har havnet i. Det er viktig å gjøre det beste ut av situasjonen og opprettholde så god livskvalitet som mulig, selv om dagene kan være tøffe.

Boka er nydelig illustrert av Bjørg Thorhallsdottir og inneholder også mange små visdomsord. Den er ei vakker og lettlest bok som man blir glad og optimistisk av å lese. Jeg anbefaler boka til alle! Spesielt hvis du har det litt tungt med deg selv, av en eller annen grunn, kan boka gi deg nye impulser for å skape en bedre hverdag!


 

9 kommentarer

zzzzilje

15.04.2010 kl.20:25

Denne kunne jeg tenke meg å lese!

altvel

15.04.2010 kl.20:43

Ja, ja,JA! Anbjørg er så fin! Og voldsomt tålmodig, med tanke på "el desperados Grande"hun har valgt å dele livet med:p

Jeg har SETT boka, men ikke lest den(skal gjøre det) hun var en av bøkene på mammutsalg som jeg valgte bort der og da- burde vel angre på det nå da.

Ha en fin kveld,

Hege O)

failed

15.04.2010 kl.21:38

Dette er min andre blogg, som du sendte melding og ville lese :)

ordiord

15.04.2010 kl.22:21

gud så positiv og dyktig du er. Ikke mange som hadde kalrt det like etterpå. Jeg heier på deg.. ;-)

Creativbolig

15.04.2010 kl.22:32

Tusen takk for bok tipset, den skal jeg sjekke ut allerede i morgen. Jeg er også en av hennes ivrige lesere i Kamille. Flott dame! :)

missM

15.04.2010 kl.23:21

Jeg har hørt om flere som har nevnt den boka og at den er bra! Er nok viktig å tenke positivt i motgang, selv om det ikke er det letteste. Men det virker som at du har motivasjon nok til det, selv etter en nedslående nyhet....

Allis

15.04.2010 kl.23:58

Ja det er utrulig ka en kan klare når det butter på som verst. Såg at du hadde fått en fryktelig nedtur av legen din, forferdelig og ha det sånn, krysser fingrene for at det engang i fremtiden kanskje kan ordnes, og at du klarer og finne din måte og holde det gående på uten alt for mye smerter;-/

Ha en fin fin kveld videre.

ordiord

16.04.2010 kl.12:11

Håper det er greit at jeg valgte og blogge litt om deg i dag. SI ifra om ikke. Vil bare støtte deg.. MAsse store klemmer fra meg..

Med andre ord

16.04.2010 kl.14:11

Tusen takk for koselige og ikke minst støttende kommentarer. De hjelper meg så godt, skal dere vite!

Altvel: Prøv biblioteket! Man trenger jo ikke kjøpe alle bøkene man har lyst til å lese. :-)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits