Gratulerer Sandnes

Sandnes fyller 150 år i år!

I dag feries jubileet med stor bursdagsfest for alle Sandnesbuer med et imponerende program som varer til sene kveldstimer. Arrangementskomiteen har lagt opp til et allsidig program som skal favne små og store. Av høydepunktene er jubileumsparaden gjennom Sandnes' gater med dronning Sonja i spissen og "2160-åpningsfest" i kveld. Hele programmet for dagen finner du her.

Sandnes er Norges raskest voksende by og er nå den 8. største i landet vårt med sine rundt 65000 innbyggere. I år er den kjære byen vår altså 150 år, noe som skal feires med brask og bram et halvt år fra i dag. Program for den halvårige festen, med små og store opplevelser for oss alle, er blant mye annen informasjon om jubileumsåret som du kan finne her.Byen, ved kommunikasjonssjef Marianne Jørgensen i spissen, har valgt Sandnes2160 som slagord. Dette innebærer at vi fokuserer på fortid, nåtid og framtid. Sandnes er en ung by med en ung befolkning og i den forbindelse er det naturlig å se 150 år framover, så vel som bakover, nå i jubileumsåret. Som de sterke matematikerne dere er, har dere sikkert forstått at 2160 er 150 år fram i tid. ;-) Dette er i tråd med byens visjon: "Sandnes - i sentrum for framtiden". Hvis du er interessert i dette, kan du lese mer her.  

Byen vår har en Sandnesgauk som byvåpen. Gauken har en spennende historie, som jeg tidligere har skrevet en artikkel om for kommunen. Artig er det at min gode venninne Ruth K. S. Gundersen er den som produserer disse gaukene i dag. Interesserte kan lese en artikkel jeg har skrevet om Ruth her, og artikkelen min om gauken finner du her.

Sandnesgauken som står ved Sandnes Rådhus. Dette bildet tok jeg i fjor vår.

Jeg er oppriktig glad i byen vår, som jeg har bodd i i 16 år. Jeg er opprinnelig østlending, men det er Sandnes som er byen "min" nå. Jeg har jobbet som lærer i Sandnes kommune siden 1994, og det begynner jo å bli noen år. I fjor hadde jeg et halvårig engasjement i kommunikasjonsavdelingen i kommunen, som har hatt mye med jubileet å gjøre. Derfor er det spennende for meg å se hva byen har fått til for å markere sine 150 år. Jeg er stolt av byen og vet at veldig mange har gjort veldig mye for å skape en fantastisk ramme rundt dette jubileet.

Gratulerer med dagen, alle Sandnesbuer! Jeg gleder meg til festen!PS! Du synes kanskje det ble vel mye linking i dette innlegget. Det får så være! ;-) Jeg vet at Sandnes' befolkning er stolt av byen sin og kanskje kan dette være til hjelp for å finne fram i mylderet av informasjon på internett for noen. :-)

Én kommentar

Margrethe

14.04.2010 kl.16:28

Gratulerer med byen din!

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits