Jeg er flau!

Dette innlegget gjør meg flau. Eller rettere sagt innholdet i innlegget. Samtidig er det litt humoristisk også, så jeg har bestemt meg for å dele det med dere...

I dag oppdaget jeg at en pakke med Cous cous hadde revnet i matskapet mitt. De små kornene lå strødd utover hele skapet i tusentall. Grrr...... Jeg ble ikke spesielt fornøyd, men begynte tappert å tømme skapet for varer slik at jeg kunne fjerne det.

Da oppdaget jeg en pakning med gammel karamellpudding. Jeg tenkte at det er lenge siden jeg kjøpte den og kikket på datoen for å se om den var gått ut. Det hadde den! Den gikk ut i april 2000...


Denne karamellpuddingen hadde sikkert vært god hvis noen hadde tilberedt den for over ti år siden.

Oj, tenker du kanskje. Rydder hun ikke oftere i skapene sine enn hvert tiende år? Nå har vi bodde her i 9 år, så denne må jo ha vært med på flyttelasset. Jeg pleier å ta varene ut av skapet og tørke en gang i året eller så, men jeg pleier nok ikke å være så nøye med å sjekke datoer. ;-)

Uansett. Det skulle bli verre! Nå hadde jeg fått blod på tann og gikk systematisk til verks og sjekket datoer. Da kom jeg over denne:


Minst 20 år gammel Toro saus til stek! Type De Luxe.

På den tiden denne sausen ble innkjøpt fantes det ikke datomerking på varene, så jeg er ikke helt sikker på hvor gammel den egentlig er. Jeg vet at jeg aldri har kjøpt denne sausen fordi jeg ikke pleier å kjøpe saus til stek  og har aldri handlet på noen Tempusbutikk. Dermed må den ha blitt kjøpt inn av min godeste eksmann mens han bodde i Oslo mellom 1988 og 1991. Jeg ble kjent med ham da han bodde på Elverum i 1991. Da vi gikk fra hverandre for noen år siden delte vi det vi eide, så nøye og rettferdig vi klarte. Denne sausen må vi jammen ha glemt! Jeg må si at det er flaks at jeg skal møte ham i dag, så da skal jeg overraske ham med å gi den tilbake! Hihi.

Jeg pleier å ha det ryddig og oversiktlig i skapene. Forholdsvis rent er det også, men kvalitetskontrollen på varene har jeg visst sluntret unna på. NÅ har jeg i hvert fall bare ferske og gode varer å servere. :-) Sånn ser det ut i skapet vårt nå:


Matskap med bare holdbare varer i sirlige rekker. ;-)

Har du kontroll på hva du har i matskap og -skuffer?

9 kommentarer

Gunn Berit

07.04.2010 kl.17:15

Hahahaha, nå ler jeg godt. Regner med han blir superglad for den sausen :) Rett skal være rett liksom! :) Måtte lese innlegget høyt for Ida og Lars her, og vi lo godt! Tørrvarer er kanskje ikke det man sjekker mest på datoer. Jeg er ikke så flink til det. Lars rydder i kjøleskapet og kaster sennep og dressinger og slikt som jeg ikke er så flink til å sjekke! Godt en utfyller hverandre :)

featherpen

07.04.2010 kl.17:16

Hahaha! Fantastisk!!

Flytter snart inn i ny leilighet så da blir det innkjøp av det meste og kast av masse, men blir nok surr i saus-skapet før eller siden :P

UtenVerdighet - Anne Belinda

07.04.2010 kl.17:21

Hehe så herlig! :)

Kiddy

07.04.2010 kl.17:31

Haha, jeg må si jeg kjenner meg igjen med det der. Selv har jeg ikke så mye som er så gammelt, men pappa er av typen som aldri skal kaste noe. Gjennom oppveksten har det dermed blitt en del møter med poser, kakepakker og så videre med utgangsdato før jeg ble født. Jeg pleide å ta noen razziaer når pappa ikke var hjemme, og kastet de gamleste pakkene jeg fant. Tviler på at han har kastet noe som helst siden jeg flyttet ;P

Georgine

07.04.2010 kl.17:50

Den som sparer har vet du...... Det hender seg jeg finner noen gamle sauseposer i skapet ja.

UtenVerdighet - Anne Belinda

07.04.2010 kl.17:57

sv; '' gammle kjerringer'' Hvor er hun sa du?

Hehe. Piercinger er ikke vondt i det hele tatt, ikke for meg hvertfall, men det kommer jo ann på person til person, smerteterskelen ogsånt.. :) Jeg skal nok få vurdert deg!:) hehe om du tørr ;-)
hahahaha =) det er jo helt normalt å ha tørrmat som er gått ut på dato i skuffer og skap, men 10 og 20 år! haha =) jammen godt du fikk ryddet da =)

xocai helsesjokolade

07.04.2010 kl.20:54

Hehe, helt herlig, sånt skjer jo i de beste hjem :-)

Med andre ord

08.04.2010 kl.20:49

Så bra at dere fikk dere en latter. Da er det vært blussingen min. ;-)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits