Jeg velger meg april!

Bjørnstjerne Bjørnson valgte seg april i det kjente diktet sitt. Jeg forstår ham så godt!

April er vårmåneden da vinteren for godt må gi tapt for den nye vårens sterke krefter. Temperaturen stiger, blomsterspirene titter fram og knoppene på trærne vitner om at snart spretter løvet.  I hagen vår spirer det godt nå. Krokusen og primulaen er i full blomst og påskeliljene har knopper som trenger litt mer varme for å sprette ut. Jeg er daglig ute i hagen og "sjekker". ;-)

Jeg gleder meg virkelig over at det er vår! For meg har våren innvirkning både på humøret og tiltakslysten. Merker på meg at jeg får et overskudd som har ligget i dvale gjennom vinteren. (Kanskje jeg skulle vært bjørn?) Jeg nyter å kunne gå ut i hagen og kjenne varmen av solstrålene og slippe å fryse når jeg våger meg utfor døra, slik situasjonen har vært i månedsvis.

Nå er det april og vi har hele den lyse og flotte tida framfor oss. Jeg setter pris på dagene og smiler...

"Jeg velger meg april"

Jeg velger meg april!
I den det gamle faller,
i den det ny får feste;
det volder litt rabalder,-
dog fred er ei det beste,
men at man noe vil.

Jeg velger meg april,
fordi den stormer, feier,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner eier,
fordi den krefter velter,-
i den blir somren til!

Bjørnstjerne Bjørnson


 

Mengder av krokus som tiltrekker seg ei lita våryr humle!

2 kommentarer

Jeg velger meg også april, men det er kanskje hovedsaklig for at jeg har bursdag da ;) Men det er generelt en herlig mnd!

sv; ja jeg har sendt flere mail nå også, så håper på svar =)

altvel

07.04.2010 kl.13:01

Nydelig innlegg! Brum brum, her på Hedmarken er det dvaletilstander ennå.

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits