Vakre roser og kjærlighet

Riktig god torsdag, alle sammen!

Man kan finne roser i mange sammenhenger. Jeg er veldig glad i klatrerosene som pryder opp i hagen min i måned etter måned hver sommer. De dufter herlig av sommer og er et syn for øyet der de villig blomstrer i sitt dyprøde mangfold. Er ikke riktig så glad i lusene, som ofte følger med, men de fjerner jeg effektivt med et lite miljøvennlig produkt, som sprayes på med rund hånd. :-P Langstilkede, røde roser fra min kjære er egentlig heller ikke å forakte. ;-) Vil ikke kommentere om de kommer oftere eller sjeldnere enn klatrerosene om sommeren. Hihi. Ofte leser man om roser i dikt, sitater og ordtak - gjerne med et kjærlighetsfyllt budskap. For meg er rosen blomsten over alle blomster. Jeg er veldig glad i tulipaner på denne årstida. De minner meg om at våren er i anmarsj, der de står fargerikt og staute og pryder opp i stua. Det står alltid orkideer i blomst i stua hjemme hos oss. Orkideer i ulike typer er lekre og blomster lenge. Dyplilla, spanske margeritter er et vakkert syn på terrassen min når den gode, varme årstida er hos oss. ...men til tross for mange flotte blomster, som er fine på hver sin måte, er rosen den klare favoritten min.

Går du med tanker om å kjøpe roser, kan jo fargen være noe å tenke på. Den har nemlig sin bestemte betydning.
♥ Rødt betyr lidenskap eller jeg elsker deg
♥ Hvitt betyr renhet eller den platoniske kjærligheten
♥ Rosa betyr ømhet eller jeg elsker deg
♥ Gult betyr falskhet, glemsel eller håp om evig kjærlighet
♥ Fiolett betyr beskjedenhet
♥ Blå rose betyr uoppnåelig
♥ Oransje rose betyr vår kjærlighet overvinner alt
♥ Ferskenfarget rose betyr bluferdighet

Rosen på bildet under er litt spesiell....Ved første øyekast ser du kanskje ikke noe spesielt. Kikk litt nærmere etter og du får øye på et kyssende par inne i rosa! Litt artig, synes jeg, med disse tegningene der noe er tegnet inn i noe annet.

Rosen på bildet passer jo fint som et symbol på å bry seg om hverandre, og det å vise kjærlighet. Ta ikke dine nære og kjære for gitt. Som vi vet er livet altfor kort og sårbart til det. Lev i nuet! Som Albert EInstein sa: "Jeg tenker ikke på fremtiden. Den kommer tidsnok."

Jeg oppfordrer dere bloggleserne til å gjøre det litt ekstra koselig for de(n) du er glad i, akkurat i dag! Hvis du trenger tips kan jeg jo foreslå å servere en kopp kaffe (eventuelt med noe godt til), ring en kjær venn eller slektning du ikke har snakket med på en stund, overrask med litt god massasje, eller hvorfor ikke slå til med ei rød rose eller 10? ;-) Mulighetene er mange. Poenget er å gi litt oppmerksomhet til de vi er glade i i hverdagen vår, uavhengig av økonomi eller avstand. Tar du oppfordringen?

9 kommentarer

altvel

25.03.2010 kl.14:28

Det var et fnt innspill, Hege ! Vi får se hva jeg finner på etterhvert, det skal ikke så mye til for å glede noen, egentlig!

Hege O)

GunnY

25.03.2010 kl.14:55

Sv; åj. Unnskyld. , det visste jeg ikke. Astrid nevnte for meg at jeg måtte se de. Jeg sa tilbake at jeg kanskje kom til å legge de ut på bloggen min, og det kommenterte hun ikke... Så jeg trodde det var greit... Men jeg kan godt slette dem, eller skrive at du er fotografen altså! ;)

Georgine

25.03.2010 kl.16:22

Ja det er en god ide. Drar jo alene uten guttene til syden (de ville ikke være med) og jeg har derfor lyst til å gjøre noe ekstra for dem før jeg drar, kanskje lage noe godt å spise eller lignende. Artig med fargenes betydning, det visste jeg ikke. Jeg har jo forkjælighet for alt som er rosa da!

Gunn Berit

25.03.2010 kl.16:25

Hihi var dette ett hint til Benn kanskje? Håper noen viser deg litt ekstra omtanke i dag Hege. Jeg har kjøpt meg gule tulipaner i dag, og er riktig så fornøyd :)

Margrethe

25.03.2010 kl.18:43

Jeg er veldig glad i tulipaner. Og skulle ønske mannen min var flinkere til å kjøpe det til meg, men blir som oftest til at jeg må kjøpe selv. Akkurat nå er jeg blakk som en kirkerotte så blomster er langt nede på handlelisten dessverre. Men man kan jo gjøre mange ting for hverandre som ikke koster noe. Skal tenke ut noe lurt. ;o)

Georgine

25.03.2010 kl.20:20

sv: Ja tenkte på det, men det var liksom noe som bare datt ut av meg i dag i frustrasjon, men jeg er jo rimelig opptatt av skolepoletikk så det er ikke umulig at det blir flere.

Takk for hyggelig kommentar også, er jo ikke norsklærer, men klarer vel å kludre ned noe likevel

Benjamin Brekken

25.03.2010 kl.21:17

FInt innlegg :)

SV: Njaaa... tannbørsten ble ødelagt, uten at jeg forteller det ;) hehe
Så nydelig innlegg :) Det skal jeg tenke på, nå er det snart helg og koselig å overraske min bedre halvdel med et eller annet :)

Sv: Regner med at det blir en video i morra :) Egen låt! Gammel låt, en av de første jeg skrev :) Enda en ballade da, men det er jo fint :)

Blogges ;)

MM

Med andre ord

27.03.2010 kl.18:52

Tusen takk for alle koselige kommentarer.

Det jeg gjorde var å servere sjokoladepudding med vanlijesaus helt overraskende for glade jenter og mann. :-)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits