Pi og pip

God søndag formiddag, alle solstråler!!

En ny dag med uante muligheter står foran meg. Høres ikke det flott ut? Er litt usikker på hva som skal skje i dag, da. Har littegrann på planen, men spennende er det jo også når ikke alt er spikret. Håper selvfølgelig det dukker opp noen fantastiske overraskelser eller hendelser utover dagen! ;-)

Noe som derimot er klart er at i dag feirer vi Pi-dagen! Mulig du ble en smule usikker nå, men jeg snakker selvfølgelig om forholdet mellom omkretsen og diameteren i en sirkel. Jeg husker enda jeg lærte om dette på ungdomsskolen av gode, gamle herr Grønvik for omlag 25 år siden. Grønvik hadde også vært lærer for mamma i sin tid, så han var virkelig gammel... Hehe. Uansett. Peiling på Pi hadde han, og jeg tror jeg fikk med meg litt av det han prøvde å forklare oss om denne snodige matematiske kunnskapen, men dette er jo sørgelig lenge siden nå. Derfor er det helt glimrende med denne Pi-dagen, som får meg til å friske opp gammel kunnskap! Husker du hva Pi står for? For å hjelpe deg litt på gli, kan jeg fortelle at Pi har et uendelig antall desimaler, så jeg forventer selvsagt ikke at du skal kunne ramse opp disse utover dagen. I dagliglivet bruker vi heldigvis bare to desimaler når vi skal regne med Pi, og hvis du trenger en påminnelse er altså Pi ≈ 3,14.

Hvis du ikke har annet å bedrive søndagen med kan du jo øve på å huske så mange desimaler som mulig og briefe med det på neste fest. Her ser du de første:Trenger du flere desimaler, finner du de 10000 første i VGs hyllestartikkel. ;-) Lykke til, sier jeg bare!
I denne artikkelen finner du også ut hvorfor vi feirer Pi akkurat i dag, den 14. mars. Kan jo være kjekt å vite, ikke sant!? Hehehehe.

Jaja. Litt om været. Det pleier jo å være et brennhett tema når man ikke har annet å prate om eller begynner å dra på åra. ;-) Det snør ute! Aaaargghhh! Jeg hadde sett for meg å sitte på terrassen og nyte noe varmt i koppen mens fuglene kvitret sine vårlige pip-pip og fregnene poppet opp i dag. I følge Yr kan det fortsatt skje, så jeg gir ikke opp håpet. Det er meldt all slags vær i en salig blanding utover dagen, men akkurat nå blåser og snør det såpass at ikke ti ville hester ville fått meg ut av døra. Så da får jeg smøre meg med litt tålmodighet imens jeg venter på noen tiltrengte solstråler. Satser på å sy ferdig putene mine imens, jeg, så blogges vi nok utover dagen!

4 kommentarer

Margrethe

14.03.2010 kl.12:48

Ha en fin søndag! Jeg skal sitte inne å tenke på Pi. Har forstrukket skulderen og har det ikke godt!

Hans

14.03.2010 kl.17:04

Hvis du vil lære enda litt mer om PI kan jeg anbefale denne siden som jeg har laget som en hyllest til den herlige konstanten: http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.no/

Med andre ord

14.03.2010 kl.21:13

Hans: Så spennende, Hans! Er straks på vei til linken din...

Mayse

15.03.2010 kl.00:17

Skjønner liksom ikke helt hva du mener med at ettersom jeg (mamma) har hatt Grønvik på skolen så må han være SÅ UTGAMMEL.??????? Din for evig unge mamma!!!!!!!!!!!!!!!!

For øvrig fint å høre at du har hatt en fin søndag.

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits