Sunt å kjøre bil

Vi vet jo alle at det å sitte i ro og kjøre bil ikke kan regnes som spesielt sunt. Hvis jeg legger godviljen til kan det være en positiv opplevelse å kjøre seg en tur og komme seg på steder og opplevelser som ikke ville vært tilgjengelig uten bilen. Da kan jo bilen være en måte å få seg sunne opplevelser på. Det er jo fint! Bortsett fra det har bilkjøring til nå være passifiserende og ikke det man regne som sunt. Inntil nå! Nå er det nemlig mulig å bruke muskelkraft for å få bilen til å gå. Ta det med ro. Du skal slippe å springe bak og dytte. ;-) Det er nemlig utviklet en biltype, kalt HumanCar, som føres framover via strøm som du produserer ved å ro. Det blir som en mellomting mellom bil og romaskin, og fartøyet kan per i dag komme opp i en fart av 60 km/t. Produsenten lover at kommende modeller skal kunne gå i inntil 100 km/t.

Enkelte ting kan være enklere å forstå hvis man ser selv. ;-) Kikk på filmsnutten under hvis du ble interessert.
 


Vil du vite mer om HumanCar kan du lese en artikkel om denne biltypen her.

Er dette noe å ønske seg eller bare en bløff?

4 kommentarer

FrøkenMeg

10.03.2010 kl.12:55

Haha :D Jeg stiller meg vel generelt litt skeptisk til sånne ting, men det er jo helt nydelig om det går an :P Kanskje ikke så trivelig i kolonnekjøring over fjellet, men til stranda hadde jeg lett tatt den der!

Hvordan sikrer man den mot tyveri, forresten? Tar man med seg håndtaket og går? :)

Desperados

10.03.2010 kl.16:03

Sånn skal jeg få meg, men jeg skal vente til arvingen er såpass gammel at konemor kan få litt hjelp når vi skal på tur, så det er en stund til:-P. Og jeg?? jeg skal selvsagt nyte turen uten å løfte en finger....hehe

Med andre ord

10.03.2010 kl.18:00

FrøkenMeg: Takk for kommentaren. Hmmm... Tyverisikring, ja! Har ikke peiling. ;-) Enig med deg - er ikke noe særlig å ta denne på fjelltur. Alt til sin tid, vet du. ;-)

Med andre ord

10.03.2010 kl.18:01

Desperados: Godt du har ei snill kone som tar deg for den du er! ;-)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits