Lunsjavtale og blikk mot ungdomsskolen

God morgen til leserne mine!

Har 4 våkne timer bak meg allerede og har fått gjort unna litt småpuslerier etter at jentene gikk av gårde til skolen. Ikke verst til meg å være! Nå er jeg på farten for å besøke Anne-Kristin, som har invitert på lunsj igjen. Heldige meg! En ting er sikkert - det er ikke noe poeng å spise før jeg reiser dit. ;-) Gleder meg til god mat og ikke minst god prat...

I kveld skal jeg på foreldremøte på ungdomsskolen. Min eksmann er lærer der, men for første gang skal jeg ha kontakt med den skolen som mor. Eldstejenta begynner på ungdomsskolen til høsten, og det er utrolig rart å tenke på. Skjønner ikke hvor tida har blitt av, jeg... Hørt den før? ;-) Uansett. Vi er spente på informasjon om skolen, fagene, klassene og alt som hører med ved overgangen til en ny fase i livet, som ungdomsskolen jo er. Jeg vet at Astrid er spent og "gruer" seg litt, men jeg hører stort sett at det gjelder de fleste som begynner der, men så viser det seg at de aller aller fleste stortrives. Min erfaring som barneskolelærer er at elevene er klare for noe nytt etter 7 år på barnetrinnet. Så får vi håpe det gjelder min egen lille frøken også. :-)


Astrid 3 år. Hvem kunne trodd at tida skulle gå så raskt at
hun allerede er klar for ungdomsskolen. *sukk*

Jaja, vi foreldre har ikke annet å gjøre enn å prøve å følge med tida så godt vi kan. ;-) Astrid er i hvert fall ei veldig kjekk og god jente, som vi har mye glede av. Hun er hjelpsom og fornuftig og ei alle tiders storesøster.

Med dette er jeg klar for lunsjbesøk og håper du har noe koselig å se fram til i dag, du også.

6 kommentarer

Gunn Berit

09.03.2010 kl.12:04

Åh, lunsj er koselig da :) Kos deg masse. Ungene vokser så alt for fortl. Både godt og trist på en gang. Sikkert litt rart for jentene om de får faren sin som lærer da? eller er de forberedt og klar for det?

Georgine

09.03.2010 kl.15:09

Ungdomsskolen betyr alvor. Det blir stor foandring elevene blir målt og vurdert i alt de sier og gjør. Min yngste går i 10 ende nå og drukner praktisk talt i høringer, prøveksamener, coopertester o.l, til og med i tegning er det knallharde læreplankrav og det er ikke bare å tegne en tegning lengre, det mangler litt skygge der og den figuren skulle ha vært litt lenger til venstre osv. Her i området er det også vanskelig å komme inn på vgs og derfor blir det lite annet nå, må bare henge på. Akkurat nå sitter poden å øver til prøveeksamen i matte... måtte droppe fotballtreningen igjen, matte er slitefaget hans.

Med andre ord

09.03.2010 kl.17:07

Gunn Berit: Har hatt det veldig koselig, som vanlig. En annen venninne av oss var også bedt. Vi hadde som vanlig mye å oppdatere hverandre på så det ble ikkeno' pinlig stillhet, for å si det sånn. ;-)

Jentene kommer ikke til å få faren sin som lærer. Det er en stor ungdomsskole så da passer de på at de ansatte ikke underviser sine egne barn. Det er en stor fordel for begge parter. ;-)

Med andre ord

09.03.2010 kl.17:11

Georgine: Ungdomsskolen kan nok oppleves tøff for mange og det er vanlig å måtte jobbe hardt, kanskje spesielt i starten når alt er nytt og mot slutten av tiende, da alvoret virkelig begynner å kjennes på kroppen. Lykke til med innspurten til sønnen din. Håper han kommer inn på den linja han ønsker mest. :-) Siden både faren og jeg er lærere, kjenner vi godt til hvilke krav som stilles. Vi satser på at jentene våre kommer til å trives og få det godt til faglig, og er rede til å følge opp etter beste evne.

Idunn

09.03.2010 kl.22:43

Det er ikke tvil om at tiden går fort. Jeg husker fremdeles nervene jeg hadde da jeg skulle begynne på ungdomsskolen. Det var jo så stort et skritt, jeg skjønte ikke at jeg faktisk hadde blitt så gammel ;P hehe. Det ble det samme da jeg skulle begynne på videregående, for den del. Har ingen tvil om at Astrid glir lett inn, og en uke inn i skoleåret er nervene glemt. =)

Margrethe

09.03.2010 kl.23:20

Har travle dager for tiden og liten tid til å blogge, eller å lese blogger er vel riktig. Men er så utrolig koselig å se kommentarene fra deg. Gleder meg til dem hver dag!

Min yngste sønn går i 10 klasse. Jeg syns u-skolen har vært tøff. Veldig mye lekser og vanskelige lærere. Har faktisk hatt store problemer med å samarbeide med skolen. I år har det heldigvis gått bedre. Min sønn fikk nye lærere og plutselig ingen anmerkninger mer. Mulig det er han som har forstått alvoret men tror like mye på at han nå har fått lærere som er litt mer lærer enn tyrann..........

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits