Quiz

Jippi jippi! Jentene er tilbake hos oss.Etter 2 uker hos pappen sin var gjensynsgleden stor da de kom hit etter skolen i dag. :-)

Da middagen var fortært ble vi sittende rundt bordet og prate. Det skjer mye på 2 uker så vi hadde litt av hvert å oppdatere hverandre på. Når vi sitter sånn pleier jentene å ønske at vi voksne stiller spørsmål til dem, spørsmål om all slags allmennkunnskap. Det er veldig kjekt og sosialt, samtidig som det jo også er lærerikt. Pedagogen i meg dukker visst fram her. ;-)I dag hadde vi oppgaver hvor de skulle vurdere hva som skulle ut. Alle kunne komme med forslag, men forslagene måtte begrunnes. Jeg kan love at engasjementet ble stort! ;-)

Eksempler på oppgaver vi fant på:

Hva skal ut?
♦ 10, 15 eller 17
♦ Jordbær, drue eller plomme
♦ Høreapparat, krykker eller briller
♦ Trehjulsykkel, motorsykkel eller akebrett
♦ Ost, melk eller kaviar

Flere løsninger er jo naturligvis mulig i flere av oppgavene. Selve svaret er ikke nødvendigvis det viktigste, men det å få en kjekk familiestund sammen, samtidig som vi får trimmet hjernecellene våre litt, alle 5. Det skader ikke! ;-) 


♥ ♥ ♥

Har du gjort noe kjekt med familien din i dag?
Hvis ikke er det fremdeles muligheter...!

7 kommentarer

Gunn Berit

02.03.2010 kl.18:44

Åh det hørtes superkos ut...vi elsker brettspill. Og på sommeren pleier hele familien å benkre seg på plass på verandaen og sitte å spille til sent på kveld...nå har vi en liten veranda..bor jo i blokk, så det blir riktig så hyggelig :) Quiz er vi også veldig glade i. Jeg og Lars har som sport å spørre hverandre når vi kjøper påskenr av se og hør el lign. :)) I tillegg er vi veldig glade i Buzz, det er jo på en måte quizprogram via playstation..:D

Har dere jentene to uker hver? Jeg hadde blitt smårar å ha Oliver borte to uker om gangen, men samtidig er det sikkert godt når de første er til deg da. :) Jeg trodde minstemann var jenta til deg og Benn, men regner med de har samme far da? Bor du langt i fra pappaen deres?

Jeg har akkurat ringt min eks og spurt om vi ikke kan dele påsken slik at vi har annen hver påske istedet for å dele den i to. Vi har pleid å ha første delen annenhvert år og omvendt. Problemet er at det blir vanskelig å reise bort over noen dager da. Nå har ikke vi hatt det enkleste samarbeidet, dessverre, så forslaget måtte øves inn før jeg ringte. Han må føle at det er han som kommer med forslaget :O Og da kanskje! :) Ikke alltid like enkelt alt. Noen takler det å bli forlatt litt værre enn andre, dessverre.

Er du lærer på barneskolen? Svigermor er også utdannet lærer, og jobber i dag som inspektør. Veldig omsorgsfull og flott dame. Kjekk å spørre om man er helt utafor i forhold til barneoppdragelse :D

Nå er Oliver til en kamerat, Mathias sover, Lars jobber sent og Ida er på rommet...så da skal jeg blogge litt og se litt på facern..:)) Ble et langt innlegg dette da...:D

Margrethe

02.03.2010 kl.20:58

Ikke rukket noe enda, jobbet til nå. Sønnen min er enda ikke kommet hjem fra trening og gubben gikk å gjemte seg i kjelleren med Play Station.......Spørs om vi rekker noe kos i dag!

Idunn

02.03.2010 kl.21:00

Så koselig! Kan tenke meg det var en del å snakke om, ja =) Familien min har aldri vært av den mest sosiale typen, så det har vært relativt lite av sånt. På hytteturer derimot, da slår vi til, med quizzer og konkurranser i hytt og pine.

Vi har ikke gjort så mye i dag, men jeg vil tro Knut Haavard er ganske fornøyd med dagen i alle fall. Her var middagen på bordet da han kom hjem fra jobb, det lå et Pondus-blad og ventet på ham i godstolen, og han fikk servert vafler til kvelds. Smilet har ikke sluppet taket siden, og da tenker jeg at jeg må vel gjøre noe riktig ;)

Med andre ord

02.03.2010 kl.21:30

Gunn Berit: Vi er inne i en prøveperiode med 2 uker hos hver. Dette er etter ønske fra jentene selv, som synes byttedagen har vært litt hektisk med alt dillet og utstyret de skal flytte med seg fram og tilbake. Så skal vi vurdere fordeler og ulemper når det har gått en tid. 2 uker er lenge, så for å bøte litt på, er de "på besøk" hos den andre forelderen en ettermiddag etter 1 uke. Faren og jeg samarbeider veldig godt om jentene, vi er enige om fordeling og andre praktiske ting. Det er jeg veldig glad for! Vi har jentene annenhver påske, og den andre av oss har dem i vinterferien. Sommerferien deler vi i to, og så har vi dem annenhver jul og nyttår. Fungerer knirkefritt. Jeg har en far til alle tre, ja. Benn og jeg har ingen barn sammen. Lykke til med samarbeidet med Olivers pappa. ;-)

Jepp, jeg er lærer i barneskolen! I år er jeg kontaktlærer for en 3. klasse, men nå er jeg jo sykemeldt, som du vet. Veldig gøy og givende jobb, men også utrolig utfordrende. Trives kjempegodt med å være lærer, da. :-)

Med andre ord

02.03.2010 kl.21:31

Idunn: Hehe, du vet å gjøre kjæresten fornøyd, du. Keep going! ;-)

02.03.2010 kl.22:01

Ka va svaran på det dokk diskuterte, eller hva fant dere ut var det riktige? ble kjempesnysgjerri på kordan dettan faktisk fungere

Med andre ord

02.03.2010 kl.22:07

Anonym: Så gøy at du ble nysgjerrig! :-) Som jeg skrev var flere løsninger mulig ved flere av oppgavene. Jentene satte ord på hvorfor de mente et av alternativene skulle ut. Skal prøve å oppklare litt.

10,15 eller 17: Alternative løsninger: 17 skal ut fordi det er det eneste primtallet ELLER ti skal ut fordi det er det eneste partallet.

Jordbær, drue eller plomme: En løsning: Jordbær skal ut fordi det det er det eneste bæret, de to andre er frukter.

...og så videre... Skjønner du litt mer nå?

Målet er altså at man skal finne en logisk grunn til hvorfor det ene alternativet skal ut. :-)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits