Kameradrøm

Flere har spurt meg hva slags kamera og utstyr jeg bruker når jeg fotograferer.

Jeg har hatt samme kamera i 3 år nå, og det er et Nikon D80. Det ser sånn ut:


D80 kamerahus, uten objektiv.

 

Dette kameraet har fulgt meg som en god venn disse årene og har vært totalt problemfritt.

I tillegg har jeg ulike objektiver og annet mer eller nødvendig tilleggsutstyr. ;-) For de som har kjennskap til fotoobjektiver, nevner jeg raskt at jeg har et Nikkor 18-135 mm, et Nikkor 35 mm, et Nikkor 50 mm, et Sigma 105 mm macro og et Sigma 10-20 mm vidvinkelobjektiv. Går ikke nærmere inn på spesifikasjoner her. Spesielt interesserte får heller spørre meg direkte. ;-)

Som dere som følger bloggen min vet, har samboeren min og jeg et lite studio. Det blir brukt til lek og atspredelse og hvis noen spør tar vi også et og annet fotooppdrag. Studioet er utstyrt med diverse blitzer, lamper, softbokser, paraplyer, reflektor, stativ og diverse andre effekter og småsnacks.

Når man har foto som hobby får man aldri nok utstyr. ;-) Av en eller annen merkelig grunn står alltid noe nytt på ønskelista. For min del har jeg "bruk for" et nytt kamerahus om ikke så lenge. En Nikon D700 vil være et utmerket valg, men lommeboka hopper ikke akkurat i taket av begeistring når jeg lufter tanken for den. ;-) Hvis jeg foreslår en D300 i stedet er den litt mer medgjørlig. Hehe. Den store drømmen er allikevel et D3s, som får terningskast 6 i dagens utgave av VG nett. For å få drømmen oppfylt må jeg nok vinne i lotto først, og da må jeg aller først tippe(!), så jeg får leve med drømmen inntil videre. Så får bare tiden vise om jeg kan smykke meg med et bedre gear enn den gode, gamle D80'n min ved neste photoshoot. ;-)


Foto: Benn Peter

Stikkord:

13 kommentarer

Gunn Berit

28.02.2010 kl.21:35

Har dere studioet i huset deres Hege? Eller er det noe dere disponerer ett annet sted? Jeg må si jeg synes dere er flinke til å ta bilder. Og da særlig med tanke på at dere er hobbyfotografer. :)) Impressed!

Med andre ord

28.02.2010 kl.21:40

Gunn Berit: Nei, vi leier et studio i et bygg rett over gata her.

Tusen takk for fine ord!

Margrethe

28.02.2010 kl.22:04

hihihi....jeg har myyyyyye bedre kamera! D3x..............

Med andre ord

28.02.2010 kl.22:07

margrethe: hihihi, du liksom! Bare vent til jeg vinner i lotto og får meg en D3s, da skal jeg invitere deg på kaffe. ;-)

Margrethe

28.02.2010 kl.22:08

hahahaha....ja det gleder jeg meg til. Men har du råd til kaffe da?????? :o)

anettesbokboble

28.02.2010 kl.22:11

Jeg har vært veldig fornøyd med mitt lille "lommekamera", men etter at jeg begynte å blogge har jeg plutselig fått veldig lyst på et speilreflekskamera. Har veldig lite kunnskaper om dette emnet, men ser at det er mange som tar så utrolig fine bilder! Det blir nok allikevel lenge til jeg har anledning til å kjøpe meg et slikt kamera, jeg har jo nettopp kjøpt meg ny bærbar pc :D

Med andre ord

28.02.2010 kl.22:13

margrethe: Time will show! ;-)

Og så må jeg jo få lov å legge til (som en trøst mens jeg venter på at kameradrømmen skal gå i oppfyllelse) at uansett hvor bra kamera man har blir ikke bildene bra hvis det ikke står en dyktig fotograf bak. :-)

Med andre ord

28.02.2010 kl.22:19

anettesbokboble: Jeg skjønner godt at du ønsker deg et speilreflekskamera, Anette. Man har jo mange flere muligheter med det enn med et kompaktkamera og kvaliteten på bildene blir bedre. Men som jeg nettopp skrev til Margrethe over her, er det fotografen som gjør jobben, ikke kameraet, og i mange tilfeller fungerer et kompaktkamera helt fint. Trøst deg med det til du får ditt eget. :-) Man kan ikke ta seg råd til alt på en gang. Gleden med å vente på noe fint gjør at det kjennes ekstra bra når man en gang kan gå til anskaffelse av det.

Margrethe

28.02.2010 kl.22:34

Riktig. Jeg har så dyrt kamera fordi jeg lever av å ta bilder.

Hadde vært totalt tåpelig av deg å bruke så mye penger på noe du overhode ikke trenger. Jeg er utrolig lite utstyr fiksert. Aner igrunn ikke noe om noe slikt. Har bare akkurat det jeg trenger, og ønsker meg i grunn ikke noe mer. Kan lite tekniske ting, men vet hvor jeg trykker av. Og det holder igrunn.

Annette

28.02.2010 kl.23:10

SV: Tusen takk for en så koselig kommentar =)

Det er så koselig når folk liker det jeg skriver, så tusen takk. Nå ble jeg kjempe glad =)

Silje Serbk Jensen

28.02.2010 kl.23:12

Hehe, bruker selv Nikon D60 :-)

En voksen person som tenker selv

01.03.2010 kl.01:57

Først: Blikket er det viktigste ift fotografering. Dernest talentet for å bruke blikket. Idag er veldig mange "fotografer" altfor utstyrsfriker ift egen kompetanse til å bruke utstyret de har innkjøpt, eller; vite sitt behov og hva de vil ha ut av utstyret og sin fotointeresse, eller levebrød...

Reagerer litt på Margethes kommentar, nettopp av mine ovenstående ord/betraktninger. Virker ikke som den proffeste i gata når du ikke vet "så mye om det tekniske" og ikke er utstyrsfrik, iflg deg selv... Hvorfor har du da "D3x" (heter da DX3...) som er et kamera for proffene..? Gir deg ikke EN mm bedre bilder enn D80 el 90 el D300 feks... OM du ikke kan det tekniske, kan ta kameraet i bruk og utnytte kvaliteten fullt ut med gode objektiver tilpasset de beste kameraene..?

Sorry Hege at en liten utblåsning kom ut her på din flotte side (som jeg titter innom avogtil), men kunne ikke la være å kommentere en logisk brist og da jeg selv er fotograf og ikke har noe til overs for utstyrsfriker som ikke tar seg tid til å lære grunnleggende fotografisk håndtverk FØR de kjøper seg kameraer og utstyr til en kostnad av en middels bruktbil...

JMGaup

En voksen person som tenker selv

01.03.2010 kl.02:06

Sorry Margethe, va nok riktig modellbenevnelse du selv sa, men så har jeg ikke hatt fingre på Nikon på 20 år da min interesse og mitt verktøy heter Canon...

Men mitt råd vil fortsatt være at et kamera er ikke bedre enn andre på grunn av pris eller megapixler, men på grunn av brukeren bak det.

JMG

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits