Advarsel: Sterke bilder

Jeg har aldri røkt i mitt liv, bortsett fra ved et par tapre forsøk på å være kul i tenårene. :-P Husker jeg prøvde meg på en sigarett en gang og inhalerte godt ned i lungene for å gjøre det ordentlig. Det smakte helt forferdelig og jeg fant ut at røyk nok ikke var tingen for meg. Etter å ha tenkt meg vel og lenge om bestemte jeg meg for å gi røyken en ny sjanse og stjal en sigarett fra mamma mens hun ikke var tilstede. Jeg gikk ut og røkte den. Hele sigaretten. Jeg prøvde på ulike "stillinger" og holdt sigaretten slik at det føltes så kult som mulig. Når jeg tenker tilbake på dette fatter jeg ikke at jeg har vært så utrolig dum, men det har jeg altså. Uansett, røyken smakte like ille som ved første forsøk, og etter dette, som nå er om lag 25 år siden (fy, nå hørtes jeg gammel ut!), har jeg holdt meg unna røyken. Heldigvis!!

Det er vel ikke så mange røykere som er fornøyd med at de røyker, vil jeg anta. Min erfaring er i hvert fall at de jeg kjenner som røyker ofte uttrykker at de skulle ønske at de ikke røyker, og ikke noen gang hadde begynt i det hele tatt.

I dag leste jeg en artikkel med forferdelige bilder av røykeskader. Det er så man blir kvalm av å se på. Jeg vet ikke om slike skremselskampanjer fører bare godt med seg, men det skal visst ha en effekt på røykestatistikken sies det. Hvis du orker å se på elendigheten finner du artikkelen her.

Jeg har venner og familie som røyker og vil ikke påvirke eller være moralisernde på noen måte. Alle må finne ut hva som passer best for en selv. Jeg håper allikevel at du som ikke røyker er fornuftig nok til å la være å begynne.
"Det er ingen fordeler med å røyke", sa Benn da han valgte å stumpe røyken for knappe 2 måneder siden. Det er et sitat det er verdt å legge seg på minnet, med tanke på at det kommer fra en som har røkt i 25 år.Røyker du?

7 kommentarer

Gunn

27.02.2010 kl.20:39

Helt enig med du!! Jeg har heller aldri røyket. Jeg prøvde en gang eller to på ungdomsskolen, men det var liksom ikke noe jeg syntes var noe. Dessuten skjønte jeg ikke hvorfor jeg skulle måtte gjøre noe som jeg syntes var ekkel for å være tøff. Det lukter hæslig og er absolutt ikke bra for helsen. Og i tillegg kan du plage andre rundt deg når du må ta deg en blås. Nei fysj. Har ei venninne som slutta 1. januar, og all kred til de som får til å slutte etter lang tid. Jeg hadde nok ikke klart å slutte å spise sjokolade om noen hadde sagt det, for å si det sånn...visstnok ikke så farlig, men jeg hadde sikkert vært sunnere uten ja :)) Nå er sjokoladen på bordet forresten. Hihi :)

Benn

27.02.2010 kl.22:40

Æ e skikkelig røyksugen... Heile tia! :P

Med andre ord

27.02.2010 kl.22:43

Benn: ...og så er du utrolig flink som klarer å la være å røyke allikevel. *stolt av deg*
sv; ja jeg kan ikke ha noe annet enn Sony uansett, og tror virkelig dette er rett telefon for meg! Så når jeg vinner i vikinglotto på onsdagskal jeg sende en i posten til deg i løpet av torsdagen ;)

Ha en fin kveld videre du også. Her er det tvtitting. CNN og livesending fra tsunamien på Hawaii..
sv: Da bør du sjekke ut denne ;)

http://www.sofiesvilla.no/productdetails.php?product=1198

Det skal i allefall jeg bestille meg. Billig var det også =)

Jane

28.02.2010 kl.01:26

Jeg røyker, og fornuften min sier selvfølgelig at jeg bør slutte. Men veit du hva? Jeg liker å røyke! Jeg har ikke lyst nok til å slutte. De siste dagene har røyken smakt litt dårlig, rett og slett, og jeg håper det holder seg slik, for da røyker jeg mye mindre....

Prøver å motvere meg til å ville slutte å røyke. Skal låne ei bok av ei venninne....

anettesbokboble

28.02.2010 kl.03:53

Nei, jeg røyker heldigvis ikke. Men skjønner godt at det er vanskelig å slutte. Har store problemer med å holde meg unna sjokolade......sukk.......

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits