Mammutfunn

Da jeg tittet innom bokhandelen for å få et overblikk over bøker som var på årets Mammutsalg, hadde jeg ingen planer om å kjøpe noe som helst, men som så ofte før fant jeg jo noe jeg bare MÅTTE ha. ;-) Denne gangen fant jeg, til min store overraskelse, bøker i den herlige serien fra Vega forlag som jeg tidligere har omtalt her. Bøkene har opprinnelig kostet 249 kroner, men selges nå for bare 115 kroner per stykk. Det er jo nesten som å gi dem bort, så dermed fikk hele 3 nye bøker følge med oss hjem. ;-)Bilen vår - nostalgi på fire hjul

Målgruppa til denne boka er de som var unge og bilinteresserte på 50-. 60- og 70-tallet. Boka er som de andre i serien full av minner og nostalgi, både i verbal og visuell form. På denne tida var bilinteresse i første omgang noe for menn. Damene ble brukt som trekkplaster på reklamebilder av bildene eller noe som mennene kunne smykke seg med å ha ved sin side i forsetet. ;-) Boka er bygget opp med glimt av biler i ulike sjangre fra krigens dager og fram mot 80-tallet, en periode da bilene var ulike, hadde sjel og betydde mye for de lykkelige eierne. Nå skal det nevnes at det var Benn som var mest interessert i akkurat denne boka, men jeg innrømmer gjerne at jeg har hatt moro av å bla i den og nikke gjenkjennende på de mange bilene som er vist i boka, jeg også.


    

Barndom 70-tallet                  Barndom 80-tallet

Disse bøkene er en del av en serie. I tillegg til barndom på 70- og 80-tallet, finnes også tilsvarende bøker for 50- og 60-tallet. Alle bøkene er proppfulle av bilder og fakta som ikke bare illustrerer og informerer om hvordan det faktisk var å vokse opp i disse tiårene, de inneholder også mange artige fortellinger som med letthet skaper minner og gjenkjennelse, hvis man faktisk har vokst opp i det aktuelle tiåret. For meg, som er født i 1970, fant jeg mye å mimre til i begge bøkene. Boka omhandler emner som mat, godteri, vaner, klesstil, viktige hendelser og mye mye mer. Jeg tok meg i å sitte og smile og småle for meg selv mens jeg leste. Det er et godt tegn!

Når bøkene i denne favorittserien min er så billig som nå, er det bare å stjele markedsføringstipset til Elkjøp og rope ut til dere:

Løp og kjøp!

7 kommentarer

Vemund Eldegard

25.02.2010 kl.19:14

Halla, drit nice blogg ass. Skal prøve å følge med på deg videre. Kommenter gjerne tilbake visst du gidder'a ( :

Gunn

25.02.2010 kl.20:46

De to siste ville jeg hatt :))

Margrethe

25.02.2010 kl.20:51

Fin blogg du har. Har ikke kommet meg på Mamut salget enda dessverre. Er veldig glad i å lese så jeg må se å komme meg avgårde.

anettesbokboble

25.02.2010 kl.20:59

Din heldiggris! Har ikke kommet meg på Mammutsalget enda, men det er nok kanskje like greitt. Jeg blir jo så lett revet med, he he :)

Med andre ord

25.02.2010 kl.22:37

anettesbokboble: Har tenkt meg en tur til på Mammutsalg, jeg. Ble litt hektisk første turen mens jeg var i Bodø. ;-P

Silje Serbk Jensen

27.02.2010 kl.11:11

Har barndom med 40 tallet jeg, hehe! Fikk til jul av mine besteforeldre! :-)

Med andre ord

27.02.2010 kl.12:09

Silje: Så koselig da! Jeg ønsker meg alle bøkene i serien, jeg, for jeg synes de er så utrolig koselige. 40-tallet har jeg ikke sett i butikken enda, men den havner nok i bokhylla mi etter hvert, den også, vil jeg tro. ;-)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits