Lykken er å kose seg litt ekstra

Har du noen gang tenkt på hva lykke er?

Tenke... tenke... tenke... Hmmm.... Tja... Hehe.

Jeg tror det er veldig subjektivet hva vi legger i ordet lykke. Noen er lykkelige når det kommer snø, andre når snøen smelter. Noen er lykkelige når de koser seg med en god sjokolade, andre når de klarer å motstå fristelsen til å spise den. Vi er jo ulike, alle sammen, og det synes jeg er fantastisk!

For meg er lykke følelsen av å ha det bra inni meg. For å få til det, må jeg ha hjelp av ytre faktorer. Det kan være seg en god, varm og lang klem fra en av døtrene mine eller et "Mamma, jeg er så glad i deg". Det kan også være noe så trivielt som å ha shoppet seg et nytt og lekkert skjerf eller vært på kafé med kjæresten eller ei venninne, eller rett og slett hatt litt moro i fotostudio sammen med Benn etter et glass vin eller to, eller uten vin for den saks skyld. ;-)


Lykkelige Hege poserer fornøyd i Benns knallkule 50-tallsstol! ;-)

I Sandnes er vi så heldige at vi etter hvert har fått flere koselige uteplasser vi kan bruke som sosialt treffpunkt og benyttes til litt hverdagslykke, enten man vil slappe av med en kopp kaffe og et hjemmebakt kakestykke, nyte en deilig lunsj eller slå til med flereretters middag. En av mine favorittplasser drives av tidligere verdensmester i kokkekunst Charles Tjessem og kalles betegnende nok "Charles & De". Overskriften i dette innlegget har jeg for øvrig lånt av dem, det er slagordet de benytter for å profilere seg med. Synes det er så koselig... Og sant! Det føles som litt ekstra å gå dit. De serverer alt fra enkle, hjemmelagede desserter og nydelig kaffe til hovedretter i toppklasse. Ikke er det spesielt dyrt der, heller. De har massevis av fristende retter på menyen og av det jeg har prøvd har alt smakt fortreffelig. Tror ikke de har fiskepinner på menyen, akkurat, men i følge Tjessem selv, er fiskepinner perfekt mat! Ja, hans egne, hjemmelagede fiskepinner, vel og merke. I dag leste jeg denne artikkelen, hvor mesterkokken gir oss enkle, men fristende hverdagsretter man kan prøve ut hjemme. Jeg ble i hvert fall inspirert og bet meg spesielt merke i tipset med konditorfarge i smoothien. Det skal testes ut!

Håper du har følt et lite snev av hverdagslykke i løpet av dagen!

4 kommentarer

minkariannes

08.02.2010 kl.22:07

bare ikke gjør som jeg, som tok grønn konditorfarge i vaffelrøra en gang, og i semulepuddingen en annen gang... det ble ganske uappetitelig, bare pga. fargen ;-)

Ellers har jeg også lest artikkelen, og jeg er helt enig i det meste. Bare at jeg bruker mer halvfabrikata som utgangspunkt og stæsjer opp det.. ganske kult det også..

anettesbokboble

08.02.2010 kl.22:46

Tusen takk for den koselige kommentaren på bloggen min :) Gleder meg til hver gang du skriver et innlegg på bloggen din, selv om du er sykemeldt og har mye vondt sprudler du av livsglede og finner alltid noe positivt å skrive om! Herlig :D

Gunn

08.02.2010 kl.23:42

Nok ett herlig og tankefullt innslag fra deg Hege...det gir meg ett lite snev av lykke...:)

missM

09.02.2010 kl.00:11

Så fine ord du har skrevet om lykke og så kult og morsomt bilde av deg. Er enig i at lykke kan være så mangt. Man kan lete litt etter dem i hverdagen, eller noen trenger ikke lete så mye. Men hertfall kjenne etter at den er der.

De bildene er det jeg som har tatt ja. Kilroy har fotokonkuranse på gang, så jeg tenke jeg skulle delta, men klarer ikke å bestemme meg for hvilke jeg liker best. Har jo mange flere bilder en dette også, men klarte å gå ned til 4 til slutt ;) Takk for din mening!

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits