Toyota: Ingen over - ingen ved siden

Jeg har med få, mindre heldige unntak, kjørt Toyota av ulike modeller i 20 år. Jeg har/har hatt 4 Corollaer, 1 Starlet, 1 Avensis og 1 Verso - det er de jeg kommer på i farten. Min erfaring er utelukkende positv. Bilene har hatt en driftssikkerhet uten sidestykke, de har vært praktiske, gode å kjøre og etter mitt syn fått et meget bra design og god komfort de senere årene. På merkeverkstedet har jeg blitt behandlet godt og respektfullt, og servicen har alltid vært upåklagelig. Jeg regner meg som en meget tilfreds Toyotakunde, og mener som overskriften sier, at ikke noe bilmerke kan måle seg med Toyota.

De siste dagene har imidlertid Toyota kommet i et dårlig lys pga noen få oppdagede feil med gasspedalen, som visstnok kan henge seg opp. Selvfølgelig er det viktig at bilene er sikre og fungerer som de skal, men etter min mening er dette overdramatisert til uante proposjoner. Det er oppdaget et tilfelle i Norge hvor gassen har hengt seg opp, 26 i Europa som helhet. Det er ikke rapportert om noen skader som følge av dette i Norge. Hvis man ser på hvor mange Toyotaer som ruller på veiene, ville det vært helt urimelig å forlange at alle skulle være totalt feilfrie. Toyota kommer øverst  i det fleste statistikker over solgte biler,sikkerhet og også kundetilfredshet, i tillegg til at man havner nederst på listene over bruktbiler med flest feil. Hvorfor ikke fokusere litt mer på det?

Jeg blir med bakgrunn i dette nokså provosert når VG og Klikk velger å lage toppsaker av dette, som blir blåst opp til de store dimensjoner. Jeg har full forståelse og respekt for at det er viktig å ta feil og mangler på alvor og utbedre dette. Jeg har imidlertid også full tillit til at Toyota tar ansvar og ordner opp i dette til kundenes fulle tilfredshet. Men å anbefale folk å holde seg unna Toyota og stoppe bilsalget, mener jeg er å overreagere stort.

Det er fint å bruke bloggen sin til å kunne blåse ut litt av og til, også. ;-)

25 kommentarer

Thomas

01.02.2010 kl.17:54

Toyota sliter veldig økonomisk, derfor benytter de seg av billige komponenter som gjør at slike feil oppstår. Innen 10 år så er Toyota konkurs.

Benn Peter

01.02.2010 kl.18:11

Thomas: Det er godt mulig at noen bilprodusenter er konkurs om 10 år, men om dette skulle være Toyota, så er det nok andre bilmerker, både japanske og europeiske, som går ned før denne tid. Toyota er på ingen måte vinnere når det gjelder hverken design eller komfort, men se mot anleggsbransjen/tunelldrift. Hvilket bilmerke kjører de!? Hvilke biler er det du ser de bruker på safari!? Hvilke biler kjøper de opp billig og sender til u-land!? Hva bruker snekker'n i gata!? Tror jaggu Toyota er med oss noen år videre:-) -Forutsatt at de styrer unna samproduksjoner med andre europeiske bilmerker som f.eks Peugeot og Citroen.

01.02.2010 kl.18:54

Kanskje lese denne oppdaterte saken her, og hvordan det står til med økonomien til Toyota. :)

Tror at du dessverre tar veldig feil. Dårlig økonomi betyr dårlige billige deler, som igjen betyr mye feil og problemer.

http://e24.no/bil/article3489198.ece

Kanskje ta deg en titt under en Toyota en gang?

Ser ikke så bra ut der.

http://www.norskantirustforening.no/Toyota%20Land%20Cruiser%20mod04/index.html

http://www.norskantirustforening.no/Toyota%20Avensis%20mod%2009%20km%20stand%205645/index.html

Har jobbet som mekaniker hos Toyota, så jeg vet hva jeg prater om.

Sorry men de sliter veldig økonomisk.

Med andre ord

01.02.2010 kl.19:04

Anonym: Jeg skal ikke nekte for at Toyota sliter økonomisk, men jeg står for det jeg har skrevet. At Toyota kan ruste like mye som andre biler, stemmer sikkert også. Det er uansett bilmerke viktig å ta vare på bilen og gjøre den ren, spesielt på veier hvor det saltes (noe som jo er svært utbredt etterhvert). Hovedpoenget mitt er at man ikke skal blåse opp dette til store dimensjoner. Hvilke bilmerker er feilfrie? I tillegg til de fordelene med Toyota som jeg nevnte i innlegget, kan jeg jo plusse på den kanskje største av dem alle: Den starter og går som ei klokke - alltid!

Knut

01.02.2010 kl.20:04

At en Toyota alltid starter og går er i beste fall en myte. Frem til midten av 90 tallet gjorde de netopp det, og det ryktet har de solgt mange biler på. Det finnes vel ikke så mange andre grunner til å velge en Toyota spør du meg, for de hverken kjører spessielt bra eller er spesielt pene.

Nå har de også andre problemer. Motorer med stort oljeforbruk for eksempel. Mange har fått ny motor uten å vite det selv en gang. Men problemet ble fort større på biler med partikkelfilter for kommer det en viss mengde olje inn i filteret så stopper bilen

Ingen biler er feilfrie nei, og jeg sier ikke at Toyota er noe dårligere enn noe annet. Men som sagt, de har solgt mye bil på et godt rykte, de har kjørt store reklamekampanjer om sin "kjærlighet til kvalitet", og da blir selvfølgelig fallhøyden stor. Alle elsker å skrive og lese om den flinkeste gutten i klassen, som plutselig ikke var så flink alikevel, eller om UP sjefen som ble tatt for råkjøring. Det har større nyhetsverdi enn at en vanlig 19 åring blir tatt for det samme

Thomas

01.02.2010 kl.20:08

Dårlig kjøp!!!!! En kompis hadde en Toyota fra 2007, som måtte bytte motor.

Toyota ruster mye mer enn Tyske biler, har selv hatt en Toyota for mye. Aldri mer Toyota på meg. Håper at noen kjøper opp Toyota og legger dem ned. De har allerede tapt 145 milliarder på 1 eneste uke pga denne feilen som er på alle Toyota modeller. Nei dette er ikke blåst opp i det hele tatt. Min Audi fra 2005 er feilfri, gått nesten 100.000 Audi 4 ever.

Thomas

01.02.2010 kl.21:01

Hei Knut helt enig, har hatt både Nissan og Toyota. Har nå fått så god råd at jeg har kjører rundt i en Audi, det var kjærlighet ved første kjøretur. Når jeg prøvekjørte bilen måtte jeg flere ganger ta ned vindu for å høre om motoren var igang, så godt støyisolert er bilen, den sitter som klister i svinger og har Quattro som gjør at jeg aldri har sittet fast i snøen eller ikke kommet meg opp bratte bakker. Det er ingen tvil om at for Toyota er det vinn eller forsvinn nå, hvis nok folk snur ryggen til Toyota så går de konkurs eller blir kjøpt opp av VW som er den neste største bilprodusenten. Det sykeste er at min Audi kostet kun 60.000 mer enn Toyota Avensis, ja jeg har en A4 Avant (stasjonsvogn) Ikke noe vonde seter, dårlige fjæringer og hardplast som knirker. Kun deilig komfort.

Mayse

01.02.2010 kl.22:53

Skal ikke blande meg så mye inn i bildiskusjonen, men Hege, nå har du jo fått snøballen til å rulle, så da er vel hensikten oppnådd! VW for ever!!!!

Gaga

02.02.2010 kl.09:55

Hvis en studerer Recall cars så finner en mye rart fra alle bilmerker,men at et så stort merke som Toyota ikke kan lage en driftsikker gasspedal og sikker gulvmatte i årene 2000 er for dårlig,det er ikke mange som kan vise til noe liknende.Det viser at Toyota er dårligere enn andre merker.Har selv hatt og skrudd på det meste av bil og sammenlikner oppbygningen av dem og det er stor forskjell.Japansk kommer i bakleksa når det gjeller sikkerhet når det gjeller auropeisk og amerikansk.Bare stålbjelker er noen fliser .Kjenner nå en drosje eier som har hatt flere Avensis i noen år og hvert bra,men den siste har stått mer på versted enn den har hvert på veien.

Toyota har også hvert fule når det gjeller reklamasjoner,for de tar det på servisen og da kommer det ikke på den negative lista over biler med flest feiler.

Med andre ord

02.02.2010 kl.13:45

Takk for alle innspill! Så artig at innlegget mitt engasjerer. Det vil nok uansett være sånn at bilmerker skaper mye følelser og subjektive meninger.

Bare tiden vil vise hvordan det går med Toyota framover! Jeg har vært glad i alle mine Toyotaer uansett hva som skjer med merket framover og uansett hva dere skriver. ;-)

Ha en fin dag med bilen din!

Rune

03.02.2010 kl.07:43

Thomas. Alle - ALLE -tilgjengelige statistikker over feilprosent på biler viser at Audi ligger laaaaangt under kvalitetsnivået til Toyota. Audi har i tillegg MER feil enn gjennomsnittsbilen. Dette er allment kjent. At Toyota er feilfri påstår ingen, men i forhold til konkurrentene kommer de meget bra ut. Jeg har selv hatt 3 Toyotaer som har fungert helt greit, men jeg var så DUM å bytte siste Toyotaen ut i en Volvo V70. Dummenste jeg noen gang har gjort. Mye problemer og en ELENDIG forhandler som behandler deg som luft med en gang kontrakten er underskrevet.

Thomas

03.02.2010 kl.09:25

Hm merkelig, så denne testen lyver da?

http://arkiv.na24.no/Nyhet/294957/Bruktbilene+med+flest+feil.html

Jøss mindre feil enn Toyota jo.

http://www.nettavisen.no/motor/article1528230.ece

Jøss her også.

http://www.tv2underholdning.no/broom/audi-stopper-minst-2852004.html

Audi stopper minst også.

Igjen så er Toyota der hvor VW/Audi var på 90 tallet og til 2003. Da brukte de billige deler og dårlige løsninger. VW/Audi har lært av dette og bygger nå mye bedre biler, hvis du ikke har fått det med deg, så har Toyota slitt veldig økonomisk de siste 4 årene, de har gjort at de har vært nødt til å bruke billige komponenter for å holde skuta over vannet.

Min Audi er snart 5 år og skal da byttes til en ny Audi, hvis du ikke fått det med deg, så har du 5 års reklamasjon på bil i Norge. Jeg vil heller ha bilen på verksted 1-2 ganger gratis. Enn at det er noe feil med bilen hver gang jeg setter meg inn i den.

Nei Toyota har ikke god komfort eller dynamiske kjøreegenskaper.

Det er billige biler for sosialister med dårlig råd.

Nå er de ikke særlig billig lenger heller.

Thomas

03.02.2010 kl.11:02

Hyggelig å se at vi lever i et kommunistisk land, der vi ikke har ytringsfrihet. Ser at du har lagt sensur på hvordan mennesker som kjører disse japanske bilene og dokumentasjon fra tester på hvor mye bedre Audi og tyske biler generelt er i forhold til japanske.

Thomas

03.02.2010 kl.11:12

Dokumentasjon på at situasjonen er snudd på hodet. Audi er bedre enn Toyota.

http://www.nettavisen.no/motor/article1528230.ece

http://arkiv.na24.no/Nyhet/294957/Bruktbilene+med+flest+feil.html

http://www.tv2underholdning.no/broom/dette-er-bruktbilene-med-minst-feil-3119833.html

http://www.aftenposten.no/forbruker/bil/article3440133.ece

http://www.tv2underholdning.no/broom/audi-stopper-minst-2852004.html

http://www.vg.no/bil-og-motor/artikkel.php?artid=559737

http://www.dagbladet.no/dinside/2001/10/10/286821.html

Her har du god og seriøs dokumentasjon. Audi og Tyske biler er bedre på både kvalitet og rust.

Med andre ord

03.02.2010 kl.11:13

Thomas: Jeg beklager, Thomas! Her drives ingen sensur. ;-)

Jeg er forholdsvis ny i denne bloggverdenen, og kjenner ikke til alle mulighetene. Noen kommentarer må av en eller annen grunn godkjennes før de publiseres. Sånn var det med den forrige din, og jeg hadde ikke oppdaget kommentaren før den neste din tikket inn. Mulig det kan ha noe med linkene å gjøre, men jeg er usikker. Jeg har ikke laget noen slike innstillinger for sensur selv. Det står melding hos meg om at kommentaren må besvares for å bli publisert. Er det kanskje en innstilling du gjør? Når jeg nå svarer på denne kommentaren, vil den i hvert fall dukke opp.

Jeg håper du kan være snill å bruke en hyggelig og saklig tone heretter og ikke beskylde meg for å ta ytringsfriheten fra noen.

Med andre ord

03.02.2010 kl.11:17

Thomas: Der dukket det opp enda en kommentar fra deg, som jeg må godkjenne med å svare på den. Det er herved gjort.

Jeg tror du har fått fram poenget ditt nå og håper alle kan respektere at det er ulike syn på hva som er bra biler.

Thomas

03.02.2010 kl.11:43

Ser at det ikke er slutt på skandalene til Toyota. Jeg bare konstaterer at det glassbildet du har av Toyota nå er over. De har vært desperate de 4 siste årene grunnet synkene salg, finanskrise og stor gjeld. Beklager å måtte si det, men Toyota sliter med å betjene sin store gjeld, de vil enten bli lagt ned eller kjøpt opp.

Dette er en boble som snart vil sprekke.

Respekterer ditt syn på bil, men nå har deg seg slik at den eneste grunnen til å kjøpe en Toyota, har vært at det er driftsikre. Når kvaliteten også forsvinner, ja da har man ingen grunner igjen. Toyota er ikke særlig billige heller.

http://www.vg.no/bil-og-motor/artikkel.php?artid=597461

Toyota har vært kjent med gasspedal problemet siden høsten 2007, det tok dem nesten 3 år og flere menneskeliv før de gjorde noe.

Thomas

03.02.2010 kl.12:05

Bare syns hele den ingen over - ingen ved siden av er så teit. Når de viser seg at Toyota har blitt et skikkelig dårlig bilmerke som snart forsvinner eller blir kjøpt opp.

http://www.bilinform.no/index.php?option=com_content&task=view&id=3708&Itemid=105

http://www.tv2nyhetene.no/utenriks/denne-doedsulykken-har-rystet-toyota-eiere-3126535.html

http://www.tv2underholdning.no/broom/advarer-mot-aa-kjoepe-ny-eller-brukt-toyota-3122670.html

Og jeg reagerer på at du kaller dette en bagatell som har blitt hauset opp i media, når Toyota har kjent til problemet i nesten 3 år og ikke gjør noe med det. Ja da må de skrive om det i media for da skjer det noe. Penger er tydeligvis viktigere for Toyota enn menneskeliv.

Med andre ord

03.02.2010 kl.13:25

Thomas: Du velger selvfølgelig å finne linker som støtter dine meninger. Man kan enkelt google fram tester og undersøkelser som bygger opp under sitt eget subjektive syn. Flere av undersøkelsene du viser til er ikke overraskende lagd av tyskere. Jeg fant imidlertid dette sitatet: "Med inntil 100.000 kjørte kilometer er Toyota Avensis mest feilfri i mellomklassen". Sitatet er hentet fra din link, som skulle "bevise" at Audi er bedre enn Toyota. Du skyter deg selv litt i leggen der. Riktignok står det videre at Audi A4 har færrest feil ved kjørte 150000 km, så det føles nok godt for deg. Sånn kunne du og jeg holdt på i det uendelige. ;-)

Som jeg har sagt tidligere, hvilke bilmerker man liker er subjektivt og vi kommer aldri til å bli enige, og det er vel helt greit? Det er flott at vi begge er fornøyde bileiere, hadde jeg vært misfornøyd ville jeg valgt å bytte merke. Akkurat nå blåser det rundt Toyota. Snart kommer et annet merke i negativt fokus. Sånn fungerer media. De selger på å blåse opp andres ulykke.

At du er fornøyd med Audien din er jo kjempefint! Jeg tror også Audi er en bra bil, selv om jeg synes interiøret ligger på et kjedelig 80-90tallsnivå designmessig. Kjøreegenskaper og komfort er sikkert helt greie. Utvendig er den helt ok, på linje med de aller fleste moderne biler. Dette er MIN mening, på samme måte som at for meg så har Toyota vært et utmerket valg i 20 år. Jeg liker designet innvendig og utvendig, kjøreegenskaper, god sikkerhet, romslig plass og praktiske løsninger, i tillegg til utmerket service fra Toyotaforhandleren min.

Det har vært spennende med innspillene dine, Thomas, men jeg regner nå med at vi begge har fått fram poengene våre og anser diskusjonen som avsluttet.

Thomas

03.02.2010 kl.13:42

I motsetningen til deg så har jeg prøvd både Nissan, Toyota, Honda, SAAB, og nå AUDI. Du har jo ikke engang prøvd en AUDI, kun sett på bilder. At du ikke liker moderne design og innovative løsninger som AUDI og Bang & Olufsen har, er jo ikke min feil.

Men enhver person som tester biler, vil si at Tyske biler har en helt annen komfort og kvalitetsfølelse enn japanske biler. De har hele tiden solgt på "kvalitet". Noe som nå er borte, når du ikke har prøvekjørt annet enn Toyota så er det klart at du sier at Toyota er fin. Et anlegg til 5.000 låter bra helt til du prøver noe dyrere og bedre, det sier seg selv.

Nyere tester over 3-5 år gamle biler, viser det samme at Tyske biler har gått forbi japanske når det gjelder kvalitet. Uansett om testen er svensk, dansk, norsk eller tysk.

Med andre ord

03.02.2010 kl.14:01

Thomas: Hehe. Du gir deg ikke!

Hvis du leser den aller første setningen i blogginnlegget mitt en gang til, så ser du at jeg faktisk ikke kun har kjørt Toyota. Jeg har også eid en Golf (bare dritt), en Opel Zafira (enda verre) og har nå en Honda FR-V som en av to biler (i tillegg til Toyota), men den har jeg hatt så kort tid at det er for tidlig å konkludere hvor fornøyd jeg blir med den. Så jeg er ikke helt ensporet, skjønner du. ;-)

Neida, ikke alle tester er like entydige som du vil ha det til:

http://www.vg.no/bil-og-motor/artikkel.php?artid=569833

Denne fant jeg i farten, og viser at Toyota fremdeles holder koken mot tyskerne. Du som er så god på googling kan sikkert enkelt finne flere eksempler selv.

Du må bare skrive så mange kommentarer du vil på bloggen min også, for den saks skyld, men dette blir siste svar fra meg om dette temaet.

Nyt neste kjøretur med din kjære Audi! ;-)

Desperados

03.02.2010 kl.16:21

Er det rart det blir krig i verden??. Når det er ikke skal mer til enn å si at Toyota er en flott bil før enkelte tar fullstendig av...hehe. Igjen blir jeg overrasket når jeg leser i bloggen din,mormor. Jeg trodde ikke så gamle damer kjørte bil selv jeg, men at de tok bussen! hehe. Når jeg tenker meg om så burde igrunn alle damer ta bussen siden de ikke er særlig flinke til å kjøre bil*hehehe* Det er utrolig irriterende for oss andre som er dyktig sjåfører. Damer som ikke kan kjøre bil er det verste jeg vet....det og rosenkål! æsj :op.

Olav

12.03.2010 kl.23:09

Du er en klassisk fanboy av en toytaeier.

Toyota er ute i stormen, bare innkallingen nå koster de milliarder av kroner!

I USA, er det snakk om 30-40 dødsfall.. ja, folk som nå er døde på grunn av gasspedalen.

Hvordan kan du sitte her med god samvittighet og skryte av toyota, nekte for at de har problemer? Du kan ikke minimere dette, spesielt ikke om det stemmer at toyota har visst om dette fra 2007! Det er tre år! Problemer på gass og problemer på bremse.

Hvor egosentrisk har ikke det i så tilfelle vært av toyota? Om det viser seg å stemme, håper jeg toyota aldri ser jordens overflate igjen og jeg håper de som har vært ansvarlige for "cover up" får så det smaker.

Med andre ord

12.03.2010 kl.23:47

Olav: Takk for kommentaren.

Dette innlegget er skrevet den 1. februar, i det Toyotas problemer begynte å komme i søkelyset. I ettertid har det som kjent skjedd en utvikling. Jeg står allikevel for hvert et ord jeg skrev den gang. Jeg har ikke nektet for at Toyota har problemer, som du påstår. Jeg skrev imidlertid at det er viktig å ta feil og mangler på alvor og utbedre disse, noe Toyota heldigvis viser i praksis at de gjør. Jeg skrev også at jeg er en meget tilfreds kunde, noe jeg har full rett til uavhengig av problemene som Toyota har. For MEG har Toyota i alle år vært et suverent, problemfritt og godt bilvalg.

Det har etter at dette innlegget ble skrevet kommet flere nye undersøkelser hvor Toyota fremdeles uteblir fra lister over mest problemfylte bruktbiler. Dette kan man ikke komme utenom.

Jeg vil for ordens skyld uttrykke min medfølelse med de som har hatt problemer med Toyotaen sin. Jeg ønsker ikke å minimalisere problemene som har vist seg på en bitteliten andel av enkelte modeller, fortrinnsvis i USA. Vi har heldigvis ikke hatt alvorlige hendelser i Norge. I går fikk riktignok en Priuseier problemer med gasspedalen, mest sannsynlig som følge av at gulvmatta hadde gått ut av stilling og laget problemer for gasspedalen. Heldigvis endte det uten fysiske skader av betydning for sjåføren. Det er så vidt meg bekjent ingen personskader etter problemer med Toyotaer i Norge, og Toyota Norge viser ansvar ved å kalle tilbake utsatte modeller for å sjekke ut eventuelle feil FØR ulykker inntrer. Det kan på ingen måte regnes som klanderverdig. Tvert i mot. Toyota ordner opp til kundenes tilfredshet - som alltid!

Ha en god kveld videre!

Pega

16.11.2012 kl.00:16

Makan til skryt av et merke på vei mot avgrunn.7,43 biler tilbakekalles og mye mer annet.Her har en ikke greie på bil.

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits