Frokost

Jeg er av typen som ikke fungerer før dagens første måltid, frokosten, er inntatt. Visst er det trivelig med lang frokost med tente stearinlys, rundstykker og egg, flere typer drikke og enda flere typer pålegg, men det er absolutt ingen nødvendighet. Egentlig er det sånn at i de aller fleste tilfeller foretrekker jeg faktisk frokostblanding. Det "glir" så fint ned i min tørre morgenstrupe, hehe, er raskt og effektivt og ikke minst godt! Jeg har prøvd mange forskjellige varianter, og jeg varierer littegrann, men ofte er det sånn at jeg holder meg til én type en stund og så bytter jeg når jeg blir litt lei. "Cheerios Multi" og "Crusli 4 nøtter" har vært blant mine favoritter, men nå for tiden spiser jeg kun "Weetabix original".Jeg har lest flere artikler "opp gjennom tidene" hvor det advares mot frokostblanding på grunn av høyt sukkerinnhold. Weetabix er imidlertid en variant som kommer godt ut av det på tester, med høyt fiberinnhold og minimalt med sukker. Selv sukrer jeg bittelitt, men ved å gjøre det selv har jeg kontrollen på hvor mye jeg får i meg, og det er jo fint. ;-)

Da vi var på Gran Canaria for 3 år siden, hadde de en variant av Weetabix som består av mindre Weetabixbiter, men med små sjokoladebiter inni. Den var utrooolig god! Har sett etter den her i Norge i ettertid, men den er ikke å oppdrive. Det er kanskje like bra? Det er ikke sikkert at en variant med sjokolade ville vært av det sunneste man kan spise til frokost. Hehe. Det får bli en ferieutskeielse!

Frokosten min består dermed oftest av et glass Sunniva Premium appelsinjuice (nam nam nam!), en Vitaplex vitamintablett og to Weetabixbriketter med Tine melk ekstra lett. Da er jeg klar for dagen!

         

Spiser du frokostblanding til frokost?
Hvis du er interessert i å lese en informativ test om hvor sunn "din" frokostblanding er, kan jeg anbefale denne. "Weetabix original" kåres her til en av de 5 sunneste variantene. Det er jo fint så kan jeg føle meg litt sunn for en gangs skyld, jeg også. ;-)

Har du spist en sunn og god frokost i dag?

2 kommentarer

GUR :)

02.02.2010 kl.12:25

Jeg spiser "Weetabix" hver dag omtrent, og det er kjempegodt. Har spist det helt siden jeg var liten. Jeg kaller det "hvetebrikker" :)

Har heller ikke sett det med sjokolade i, men nå har det kommet hvetebrikker i mindre størrelse. Selv synes jeg de store er bedre :)

Med andre ord

02.02.2010 kl.13:31

GUR: Jeg er enig med deg angående de små bitene. Måtte jo prøve, så klart, da de kom i butikken, men gikk tilbake til originalen etter bare ei pakke. ;-)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits