Besøk på GamlaVærket

I kveld har Benn og jeg vært på kafé på ærverdige GamlaVærket.

I dag er GamlaVærket navnet på et særpreget gjestehus med restaurant og kafé i stemningsfulle omgivelser, trivelige rom for overnattingsgjester og eget bakeri. GamlaVærket har imidlertid en lang historie å skryte av. Det var nemlig det første av en lang rekke foretak i Norges ledende teglverksindustri. Den dag i dag bærer interiøret preg av denne driften, som startet allerede på slutten av 1700-tallet i Sandnes. Det var derfor med et historisk sus i veggene vi drakk vår kaffe latte i kveld. ;-) Min gode venninne Ruth, som er pottemaker av 7. generasjon, produserer keramikk som benyttes på GamlaVærket, og hun benytter også stedet som utsalgssted for sine håndlagde og særegne produkter. Hvis du ønsker å lese mer om historien til dette spesielle serveringsstedet i Sandnes, kan du finne informasjon på denne linken.

Jeg sitter og venter på latten min. Jeg ser en smule stiv ut i nakken, om jeg må få lov å si det. ;-)

Kaffen smakte spesielt godt i kveld og var også deilig å varme kalde hender på. :-) 
Benn ser noe betenkt ut i bakgrunnen. ;-)
Han trodde jeg tok nærbilde av kaffen og at han selv var helt ute av fokus. Haha.

Legger også med et bilde av Ruth i det hun jobber med å dreie Sandnesgauker. Jeg har skrevet en artikkel for Sandnes kommune om Sandnesgauken, som for øvrig er byvåpenet til Sandnes. Det er Ruth som produserer disse gaukene i keramikk i dag. Hva gauken benyttes til og historikk rundt den kan du lese om i artikkelen min på Sandnes kommunes hjemmeside, som du finner her.

Mulig jeg skriver om ting som er for spesielt interesserte i kveld, men det er jo et privilegium jeg har som blogger å blogge om det jeg ønsker. ;-) Her er i hvert fall bildet av dyktige Ruth:Med et innlegg som kombinerer både litt opplysning om Sandneshistorie, venninnegeskjeft og kafékos ønsker jeg deg ei riktig god natt!

6 kommentarer

Bjørg Aga

29.01.2010 kl.17:41

Kjekt å sjå kva de div med ! Lenge sidan egb var innom Gamlaverket no, men er ofte sørover ein tur. Lykke til med arbeidet og bloggen

Med andre ord

29.01.2010 kl.17:49

Bjørg Aga: Tusen takk for koselig hilsen, Bjørg! Jammen lenge siden vi jobbet sammen nå. Tida flyr! Håper du nyter pensjonisttilværelsen og har det fint ellers. :-)

anettesbokboble

30.01.2010 kl.19:15

Hei! For en fin blogg du har! Kjempekoselig å lese om Gamla Verket. Har svigerfamilie på Figgjo og har vært der og spist middag en gang for lenge siden, men har aldri glemt den flotte restauranten og den gode maten. Håper jeg får anledning til å besøke plassen flere ganger. Er du glad i å lese? Ta en titt innom bloggen min, kanskje du finner noen tips!? Hilsen Anette :-)

Med andre ord

30.01.2010 kl.21:01

anettesbokboble: Takk for koselig kommentar!

Ja, jeg liker å lese og har nå kikket litt på den fine bloggen din. :-) Kan nok fange opp et og annet tips der, ja. Det jeg imidliertid bet først og raskest merke til var den nye Stratosen du reklamerte for. ;-) Den har jeg ikke sett enda, eller smakt for den saks skyld(!), men det akter jeg å gjøre så fort jeg finner den!

Vil gjerne følge bloggen din videre, jeg...

anettesbokboble

30.01.2010 kl.22:21

Tusen takk og i like måte! Stratosen er du bare NØDT til å smake, helt himmelsk!!(hvis dere har en Mix-kiosk i Sandnes så skal du finne den der,he he,litt mere reklame;-) I mai skal jeg forresten til Figgjo i konfirmasjon til tantejenta mi. Det gleder jeg meg veldig til og da regner jeg med at det blir en tur eller to til Sandnes også! :)

Med andre ord

30.01.2010 kl.22:24

anettesbokboble: Vi har Mix-kiosk 200 meter unna! Søndagsturen i morgen er redda! Hehe.

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits