Pass opp for stormen "Ask"!

Det er meldt om voldsom vind i Nord-Norge i kveld, og dette kan naturligvis få voldsomme og dramatiske konsekvenser.

Benn er fra Bodø og vi tenker derfor på familie og  venner som bor der i denne forbindelsen, og håper de har vett til å ta forhåndsregler og holde seg inne når vinterstormen "Ask" etter varselet slår til for fullt mot kvelden.

Når det er sagt, og forsiktighetsreglene tatt, vil jeg for egen regning få legge til at jammen kan uvær være fascinerende! Benn og jeg liker veldig godt å ta turen ut i ruskevær for å prøve og fange noen gode uværsbilder. Jeg husker spesielt godt en dag vi kjørte ut til moloen i Bodø, hvor vinden tok godt tak. Det å holde seg på beina krevde balansekunst bedre enn min! ;-) Vi iakttok derfor skuet fra bilvinduet, men en familie med to barn våget seg utover og klamret seg fast til hverandre. De så egentlig ganske komiske ut for oss, der vi satt trygt, tørt og varmt i bilen. ;-) Med ett tok vinden imidlertid tak i lua til et av barna, og den var borte før noen fikk sukk for seg - borte for godt! 

Litt senere, da vinden hadde løyet litt, lurte vi oss også utover. Vannet pisket over kanten så vi ble riktig så våte, men vi var godt kledd, så moro var det likevel. Det er jo viktig å ikke trosse naturkreftene for moro skyld, men vi mente, i hvert fall der og da, at vi hadde kontroll. Jeg fikk knipset et bilde av Benn i det vannet skyllet over ham. Det hele var egentlig både pussig og moro, men viser også hvor sterke naturkreftene kan være. Som sagt - dette var når vinden hadde løyet:


Uten de gode klærne, kunne Benn tatt dagens dusj utendørs. ;-)

Etterpå dro vi hjem og lagde oss noe godt og varmt å drikke, fyrte i ovnen og moret oss med bildene som hadde havnet på bildebrikken denne stormfulle påskedagen for knappe 3 år siden. 

Poenget mitt er at uvær skal man ha respekt for, men jammen er det fascinerende med ulike værtyper!

Så håper jeg at "Ask", som er på vei mot nord, er av den snille typen og farer pent med dere alle!

Dette er hva VG skriver om stormen som er i vente.
Edit: Her er oppdatert informasjon fra i ettermiddag.


Stikkord:

4 kommentarer

matpakkemamma

26.01.2010 kl.11:38

Sukk, jeg håper Ask oppfører seg veldig pent, spesielt fram til etter klokka 18.30, for eldstejenta har gradering på karate'n i dag, og jeg har skaffet barnevakt for å være tilskuer. Det MÅ jeg bare ikke gå glipp av.
Ellers enig - vær og uvær er fascinerende saker, og minner oss på hvor lite vi egentlig kan kontrollere her i verden.
Ha en flott dag! =)

Leonarda

26.01.2010 kl.15:38

Synes det er koselig å se at det ikke er alle som får panikk, og slår om seg med dommedagsprofetier;-) Har selv akkurat hentet datteren min hjem, vi bor i Vesterålen, ganske utsatt til, men gleder oss til å sitte inne og kose oss med nystekte rundstykker og kakao:-)) Vi står han nok av denne gangen åsså...

Mona Elisabeth

26.01.2010 kl.19:35

Utrolig stili bilde du hadde tatt:)

Håper og at den er av den snille typen ja:)

Bli med i fotokonkuranse?

Se på min blogg :)

missM

27.01.2010 kl.00:45

Man skal ha respekt for været, men det er jo også lov til å la seg fasinere. For det er facinerende over hvor mye krefter som er i sving på sånne stormdager. Og det kan være riktig så fint, så jeg skjønner at dere ville ut for å se på det!

Har også mye kjente og kjære i nord (tromsø) så håper Ask er snill mot de der oppe...

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits