90 år i dag

I dag, 22. januar, fyller min kjære farmor 90 år!

90 år er jammen en imponerende alder! Tenk alt man har fått med seg på 90 år, både på godt og vondt! Farmor har fått oppleve å være husmor med karrige kår under krigen, og fostret opp 6 barn i denne perioden, derav pappa, sammen med mannen sin. Sammen jobbet de og slet gjennom tøffe tider. Etter at de bodde i Jeppedalen i sine yngre dager, bygde de seg hus i Rustad'n på 50-tallet og tok alltid vel i mot den etter hvert så store slekta, som flittig besøkte dem. Jeg kan huske at det var nærmest slektstreff hos farmor og farfar hver søndag da jeg vokste opp på 70-tallet. ;-) Uttrykket "Der det er hjerterom, er det husrom" passer sannelig godt på farmor. 

Farmor og farfar hadde en stor hage med vakre blomster som farmor flittig stelte, og også en mengde nyttevekster. Farmor holdt huset i prikkfri orden, og disket alltid opp med godsaker når hun fikk besøk. Spesielt godt husker jeg hennes sirupssnipper som hun bakte til jul, sånne tynne, herlige, med delt, skoldet mandel på. Jeg har aldri smakt bedre sirupssnipper enn farmors. Jeg tror hun la sin ære i at de skulle være tynnest mulig, og de smeltet faktisk på tunga når vi spiste dem. Nam nam! Hun var tidligere en kløpper på symaskinen og med strikkepinnene også, med andre ord så var hun en farmor som farmødre "skal" være. ;-)  

Etter at farfar døde fra henne i 1997, bodde farmor fremdeles i Rustad'n noen år. Hun har hele tiden vært imponerende sprek fysisk og klarte seg fint alene med både hus og hage, men "barna" kom nok innom og hjalp litt til med de tøffeste takene. Nå har hun imidlertid behov for tilsyn og har flyttet til sykehjemmet i Hurdal. Der blir hun heldigvis tatt godt hånd om.

Vi har dessverre ikke anledning til å være der hos henne i dag og feire med familien, men jeg ønsker farmor en flott dag av hele mitt hjerte.


Farmor på julaften 2007.

GRATULERER MED DAGEN, FARMOR!

4 kommentarer

missM

22.01.2010 kl.15:35

For en herlig farmor du ser ut til å ha. Tenkt å bli så voksen, håper det er noe vi alle får oppleve, med en frisk hverdag! Og så spennende med alt man har opplevd på så mange år, på godt og vondt som du sier!

23.01.2010 kl.10:48

Fint av deg, Hege!

Solveig

24.01.2010 kl.17:03

Jeg deler gjerne barndomsminnene på Fredheim med deg. Vi hadde det godt om sommeren med slekta ute i hagen på Fredheim. Og når jeg til og med fikk være med deg og Guro kunne det ikke bli bedre for meg. Jeg husker også at det var folksomt når alle skulle være sammen i juleselskapene. Var det tante Ester som var julenisse eller hvem var denne Jeppedalsnissen egentlig? For et lite barnesinn var det ikke lett å finne ut av denne nisse greia.

Koselig blogg du skriver om livet og familien din.

Hilsen en kusine på Lillehammer

Med andre ord

24.01.2010 kl.20:04

Solveig: Så koselig at du følger med på bloggen min og at du husker disse familiesammenkomstene på samme måte som meg. Det var nokså folksomt, ja. Hehe. Jeg tror Ella og Ester delte litt på den nisserollen. ;-) Ella var nok Bjønnkollnissen og Ester Jeppedalsnissen, så vidt jeg har klart å fange opp. ;-) Håper alt er bra med dere på Lillehammer. Er alt for lenge siden vi har sett og hørt noe til hverandre... Du får komme deg på Facebook igjen. ;-)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits