Prosjekt fotobok i gang

Nå har jeg brukt litt tid på å komme i gang med fotobokprosjektet mitt. Planen er at fra og med 2009, skal det tradisjonelle familiealbumet erstattes med ei årbok i bilder. Jeg har fotografert og redigert bilder gjennom hele fjoråret, og nå er bildene sortert og klare til å samles i ei flott fotobok som jeg lager via softwaren til Elkjøp. Jeg benyttet meg av samme software da jeg lagde kalendere som julegaver til jentenes besteforeldre før jul og ble veldig fornøyd, faktisk så fornøyd at jeg bestilte én til oss selv også. ;-) Jeg ser derfor ingen grunn til å bytte leverandør til fotoboka.

Det som jeg imidlertid raskt finner ut når jeg sitter og pusler med dette er at det tar tid, mye tid! Jeg har sikkert brukt et par timer bare på omslaget og de to første sidene. Hvis dette høres "ille" ut, kan jeg fortelle at det er fullt mulig å bruke en "assistent", som foreslår oppsett og layout for deg, men siden jeg er "litt" nøye, vil jeg gjerne ha full kontroll selv og gjør arbeidet fra grunnen av. Da får det heller ta den tiden det tar. ;-) Det viktigste for meg er at boka blir akkurat slik jeg vil ha den, altså at jeg blir 100 % fornøyd både med bilder og layout. Når man bruker så mye tid på fotografering som meg, vil man jo gjerne ha noe fint å bla i i etterkant også.Dette er bildet jeg brukte på side 1, ei side som titteleres med "Årbok 2009". Er mest glad i sol og varme, så det var naturlig å velge et bilde av en solhatt i blomst til denne første siden inne i boka. Bildet er tatt med macroobjektivet mitt, en Sigma 105 mm, faktisk så sent som 2. oktober, da blomstringen helt klart var på hell.

Nå skinner sola ute og jentene er på vei hjem fra skolen! Da får fotoboka og dataen vike plass for morsrollen... :-)

Vi blogges!

Én kommentar

Karoline

20.01.2010 kl.15:08

Stilig bilde :).

Sv: Tusen tusen takk. Jeg bruker macro linse :)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits