Studiofotografering

Benn og jeg er så heldige å ha et lite fotostudio som vi leker oss i når vi føler for det. Et og annet fotooppdrag blir det innimellom også. Jentene er vant til å posere foran kamera helt fra de var babyer, og synes nok det er litt stas å ta bilder i studio. Å "få" bildene i etterkant er i hvert fall populært. ;-) Det er viktig at fotograferingen foregår på deres egne premisser, det vil si ta bilder når de har lyst og stoppe når de gir uttrykk for at det er nok. For meg er det å ta bilder av jentene mine både gøy, inspirerende og lærerikt. Under selve fotograferingen pleier jeg å la jentene prøve ut positurer og settinger som de har ideen til selv, men selvfølgelig kan akkurat det være litt vanskelig for dem. Som så ofte ellers i livet, hjelper det med alder og erfaring for å få dette godt til. Allikevel har jeg merket meg at noen ganger er det mer personligheten til modellen som avgjør. Er  hun kreativ og tør å eksponere seg selv foran kamera, trenger ikke alderen ha noe å bety i det hele tatt. Tvert i mot kan ei lita frøken uten erfaring kaste seg ut i det og stråle foran kamera, mens de litt eldre kan synes det er flaut å våge og posere. Jeg pleier uansett å ha en liten plan i bakhånd på hva slags bilder jeg ønsker. Da kan det være lurt å tenke igjennom bekledning og skaffe til veie eventuelle rekvisitter på forhånd, samt sørge for å ha litt å drikke tilgjengelig. Man blir fort tørst, enten man står foran eller bak kamera.

For min del er den største utfordringen å få til et godt lys under fotograferingen, enten man ønsker et tradisjonelt lys eller noe mer kreativt og spennende. Dette kan Benn mer om enn meg, og er ofte lysmesteren jeg nyter godt av mens jeg fotograferer, men jeg prøver å suge til meg nok lærdom til å klare meg på egenhånd.

I tillegg må man naturlig nok ha tilfredsstillende fotoutstyr. Det er viktig å merke seg at utstyret alene ikke på noen måte er garanti for gode bilder. En fotograf som kjenner kameraet og innstillingene ut og inn, og som har blikket for "det gode bilde" har kommet langt på vei. Enkelt kan man nok si at en dyktig fotograf og godt utstyr passer sammen som hånd i hose eller fot i hanske eller noe i den duren. ;-)

Selv har jeg en lang vei å gå for å bli dyktig i studio, men med mottoet "Øvelse gjør mester" i bakhodet, går jeg villig til verket og er klar for å lære mer og mer og mer... Foto er moro!

Under ligger noen bilder jeg har tatt av eldstejenta Astrid i ulike studiosettinger i løpet av det siste drøye året:
(Du kan klikke på alle bildene for å se dem i større utgave.)

    


Som seg hør og bør når man har flere barn, vil det komme tilsvarende serie av mine andre to frøkener en annen dag. ;-)
8 kommentarer

missM

12.01.2010 kl.21:46

Så heldig du er som har eget studio, det har jeg også lyst på... Synes bildene var kjempefine, men kjenner igjen det du sier om "modellen" viktig å kunne slå seg litt løs.

Kristin ☮

12.01.2010 kl.22:12

kjempefine bilder! :)

Med andre ord

12.01.2010 kl.22:24

loose threads ♡: Ja, det er et privilegium med eget studio. Min mellomste datter ("hun med flisa") slipper seg løs på alle måter. ;-) I studio får hun utløp for sine kreative sider. Bilder av henne kommer en annen dag...

matpakkemamma

12.01.2010 kl.23:10

Utrolig flotte bilder, og selvfølgelig et flott motiv! ;-)

Pearl

19.01.2010 kl.14:17

Så flink du er! Digger det bildet som er tatt på skeiva!

blogg.dittoslo.no

Gunn

21.01.2010 kl.12:56

Du har talent for dette...vet ikke hva du jobber med. Men du kunne jo vært fotograf du :)Veldig flott jente også :)

Med andre ord

21.01.2010 kl.13:37

Gunn Berit: Takk for det! Jeg jobber som lærer, men har foto som min store hobby. Har lært meg det jeg kan om foto på egenhånd (og sammen med samboeren min, som også er interessert i foto), og blir glad når jeg føler at jeg får til noe. Alltid veldig koselig med positive tilbakemeldinger både på bildene og på jentene mine. ;-)

Gunn

21.01.2010 kl.14:20

Ser du bruker macrolinse. Ønsker meg det jeg også. Vi har et sony ax200. Men angrer egentlig litt på at vi ikke kjøpte Olympus eller Nikon. Virker som Nikon tar mye bedre bilder enn vårt ihvertfall. Føler ikke helt jeg får dreisen og har lest bruksanvisningen hundre ganger uten å skjønne så mye mer. Hadde vært artig å kunnet litt mer om hvordan man får til bedre profilbilder bl.a. Får noen blinkskudd innimellom, men det er ren flaks for å si det sånn :)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits