Boktips

Tenk deg ei bok som gjør at du får vann i munnen. Tenk deg synet av barndommens godteri flott illustrert ispedd humoristiske og gjenkjennende tekster, som gjør at du mimrer tilbake til det som en gang var. Ei bok som viser godteriet du hadde glemt eksisterte, men som gjenskaper gode følelser og hungeren etter det helt spesielt gode godteriet når du ser det. Husker du Opal, Bugg, PP, Dip-it, sjokoladesigaretter og Riegel? Boka om dette snadderet og mengder med mer eksisterer!

Tenk deg ei bok som viser leker, leker og atter leker. Leker fra mammas og mormors tid, og fra din egen spede barndom. Tenk deg at du ser flotte bilder av lekene du koste deg med alene eller sammen med din beste venn "på rommet" da du vokste opp, men som etter som tida løp av gårde med oss havnet glemte på loft eller kjeller. Du husker vel Matchboxbilene fint sortert i egne kofferter, tråbilen, jo-joen, fotballkortene med bilde av de kuleste gutta på Liverpool, Barbiedukkene i tidsriktige klær eller kanskje du er gammel nok til å savne Tjorvendukka di? Tenk deg historier og kommentarer fornøyelig skrevet rundt disse og et uttall andre leker. Ei slik bok vil garantert få deg til å ønske at du var ei lita frøken eller en liten pjokk igjen. Boka om dette finnes jammen også!

Tenk deg ei bok som beskriver minner og opplevelser rundt barndommens jul. Minner, forhåpentligvis av den gode sorten, vil garantert dukke fram som troll av eske. Bilder av julematen du elsket og fremdeles sikler etter, og av julepynten som du trodde var spesiell hos dere, men som viser seg å være en viktig del av mange jevnaldrendes juleminner. Tenk deg luktene av ribbe, nypyntet juletre og pepperkaker! Luktene av jul - DIN jul! Overraskelsen er vel ikke stor når jeg røper at ei bok om juleminner finnes også. ;-)

Tenk deg bilen du satt i som liten. Kanskje er du gammel nok til å huske at sikkehetsbelte ikke var festet i bilen, langt mindre egne seter tilpasset barn. Tenk deg bilen som frambringer gode minner fra kjøreturer til ferier eller til besteforeldrene på landet. Kanskje husker du røyking i bilen og/eller følelsen av kvalmen som kommer sigende etter hvert som du blir bilsyk? Kanskje husker du at familien fikk ny bil og at far var stolt som en hane? ;-) Eller er du av dem som vokste opp med en ordentlig tøff og spesiell motorsykkel i heimen? Sykkelen som ble skrudd på og pleiet etter alle kunstens regler om vinteren, og som blank og nypolert fikk sin første luftetur for sesongen den 1. mai, med en lykkelig far som den stolte kusk? Minner som disse dukker garantert fram hvis du ser ei tøft illustrert bok hvor både bilder av gamle kjøretøy og velskrevne historier om motorisert ferdsel følges ad. 

Kanskje har du forstått at det er en bokserie jeg prøver å beskrive. Vega forlag har gitt ut en serie bøker skapt for å vekke til live gamle minner. Bøkene passer, etter min vurdering, for glade lesere i alle aldre. Alle vil finne gjenkjennende elementer og latteren vil sitte løst.

Til jul fikk vi penger som vi valgte å kjøpe bøker i denne serien for. Vi klarte ikke å velge ei, der vi stod i bokhandelen og bladde. Ivrige fant vi den ene boka etter den andre som vi bare måtte ha. Vi endte dermed opp med 3, og dermed ble vi selvfølgelig nødt for å punge ut med noen kroner av egen lomme også. Er det ikke typisk? Resultatet ble da at bokhandleren endte opp like fornøyd som oss. ;-)Her ser du hvilke bøker som endte opp i posen og dermed fikk bli med hjem til oss.  

Jeg kjenner til følgende bøker i denne serien:

♦ På to hjul - kubikknostalgi
♦ Barndommens godteri
♦ Barndommens leker
♦ Bilen vår - nostalgi på fire hjul
♦ Barndommens jul
♦ Charter - 50 år til Syden
♦ Barndom - 50-tallet
♦ Barndom - 60-tallet
♦ Barndom - 70-tallet
♦ Barndom - 80-tallet

Vi er altså lykkelige eiere av bøkene med uthevet skrift. De andre står høyt opp på ønskelista ved neste korsvei. :-)

Nå står avslapping med en annen bok på planen. Jeg skal sette meg godt til rette i kosekroken og lese et par noveller i Anne B Ragdes "Fosterstilling".

Kos deg, du også, med det du holder på med. Kanskje ble du inspirert til å hente fram boka du har på lur, men enda ikke har fått lest?

3 kommentarer

Martotopia

10.01.2010 kl.21:54

Dei bøkene er så utruleg hærleg nydelege! Fantastisk lesestoff og inspirasjon!

Med andre ord

10.01.2010 kl.23:02

Martotopia: Tusen takk for fin kommentar på bloggen min. For en koselig blogg du har FULL av stoff som innbyr til mimring! Forstår at du liker bøkene jeg anbefalte. ;-) Det er også massevis av inspirasjon og flotte bilder i innleggene dine. Tror jammen jeg vil følge deg videre. :-)

missM

10.01.2010 kl.23:34

Jeg har bladd litt i de bøkene der, aldri kjøpt noen. Men det er litt sånn at de "roper" litt på meg når jeg er bokhandelen og titter, så jeg må se litt ekstra. De er så kjekke å titte i. Man må jo bare bli fasinert, og selv om man ikke husker mye av det som var er det likevel morro å vite hva som har vært...

Og Hege skjønner at du likte Marte (Martopia) sin blogg, den er kjempefin, og hun er så flink. Jeg har fulgt med bloggen hennes en stund nå!

PS: Solvinkelen var interesant ja;)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits